Pages

Thursday, January 13

Kirjan julkaisemisesta


Laulu soi talven
kylmän ja jään
Peittelee huurre
kalpean pään


Laskeutuu kulmille
kuura harmaa
Ennen kevään nousua
kuolen, se on varmaa.

***
Olen harkinnut (about viitisen vuotta jo) oman runokirjan julkaisemista. Itse. Olen lähettänyt joskus vuosia sitten runotekeleeni muutamiin kustantamoihin, mutta kuten arvaatte, ne eivät "sopineet julkaisuohjelmaan".

Minulla olisi kuitenkin ihan kevyesti kirjan verran runotuksia varastossa. Ei mitään sieviä runoja tosin, mutta jätänkin sellaisten kirjoittamisen muille.

Lisäksi eräs kirja odottaa editointia - sekin on odotellut jo monta vuotta ja yllättäen sekään ei mahtunut minkään kustantamon julkaisuohjelmaan ja plaa plaa. 

Yksi kirja on tekeillä. Raamit alkavat olla kasassa eli punainen lanka on olemassa ja juonikuvio alkaa hioutua. Tosin ongelmia tulee toisensa perään, mutta niitä olen mietiskellyt ja keksinyt keinot korjata ne.

Riviäkään en ole vielä kirjoittanut itse teosta, mutta mind mapit on tehty. Olen sellainen, että ajattelen aika pitkälti asiat päässä ennen kuin teen mitään. Sen jälkeen jälkeä voi syntyä aika nopeallakin tahdilla.


Mutta ongelma: Jos julkaisen itse, mihin ne kirjat menevät? Siis jos esim. Bodissa julkaisee, niin mihin ne kirjat menevät? Tuskin suoraan kirjakauppoihin. 

Tuleeko kirjatoimitus kotiin? En nyt luonnollisesti voi tänne mitään kirjoja hommata eikä siinä ole järkeäkään.

Bodissa julkaisseet: Pliis, kertokaa käytännöstä!

13 comments:

 1. Hienoo!!!

  Julkaisemisjutuissa en osaa auttaa, valitettavasti.

  Kirjaa jään odottamaan innolla! Ja kyllä se julkaisumuoto vielä löytyy, usko pois.

  ReplyDelete
 2. En osaa minäkään julkaisuasiassa auttaa, mutta kirjaa / kirjoja odotan.
  Laitatko myös oman upean kuvituksen mistä olemme netissä saaneet nauttia?

  ReplyDelete
 3. En osaa auttaa, mutta kannattaa menna Bodin sivuille, siellä on varmasti neuvoja asiaan ja sieltä voi kysellä lisää. (Kävin heikkona hetkenä siellä kerran)

  Onnea sinulle siinä mitä olet ajatellut tehdä.

  ReplyDelete
 4. Tervetuloa tuleva BoD-kirjailija!

  Kirjat eivät mene BoDilta suoraan kirjakauppaan (jos kauppa ei niitä erikseen tilaa bodlta), sillä bod on print on demand-palvelu.
  BoD antaa kirjalle ISBN:n ja toimittaa yhden kappaleen Kansalliskirjastoon. BoD toimittaa kirjan tiedot Kirjavälitykseen, josta tiedot siirtyvät esim. verkkokirjakauppoihin ja nämä laittavat kirjasi myyntiin verkossa.
  BoDilla on oma esite, muistaakseni neljä kertaa vuodessa ilmestyvä, joka lähtee suoraan kirjakaupoille. Esitteessä (nelivärinen, ihan ookoon näköinen) bod kertoo uutuuskirjoistaan, joista kauppa voi halutessaan tilata kappaleita hyllylle myyntiin.

  BoDilla ei ole mitään kirjan ostopakkoa eli sinun ei tarvitse hankkia omaa kirjaasi laisinkaan itsellesi :) Mutta jos niin haluat tehdä, saat kirjan tietenkin tilattua kotiin ja edullisemmin, kuinka edullisesti riippuu kappalemäärästä, jonka tilaat.

  Lähettävätkö ne kirjat Englantiin, sitä en tiedä, mutta luultavasti. Kirjat painetaan Saksassa, joten postimaksut Englantiin ja Suomeen ovat varmasti samaa luokkaa.

  ReplyDelete
 5. Kaunis kuva! Tuohan kuulostaa hienolta;ja kun punainen lanka onkin jo olemassa,niin varmaan se kirjoittelukin sitten sujuu. Julkaisemisesta en tiedä mitään,mutta tuossahan SusuPetal antoi jo paljon infoa. Tsemppiä kirjoittamisen kanssa!

  ReplyDelete
 6. Peikolle tuli tuosta ajatuksestasi jotenkin juhlava olo :)

  ReplyDelete
 7. Tämä kanssa komppaa ja lupaa ostaa kirjan sekä arvostella ja mainostaa paljosti!!! :D *peukuttaa*

  ReplyDelete
 8. Olipa mukava lukea pähkäilyäsi mahdollisesta kirjan julkasemisesta. Sieltä se syntyy, kunhan aika on kypsä.
  Ite kun olen myös haaveillut sepustuksistani kirjan julkaisemista.
  Harjoittelin yhdessä vaiheessa jo Omakirja Omakustanja cd-romin kirjapohjalle....mutta, en edennyt pitemmälle. Enkä itteäni pidä osaavana kirjoittajana....hiontaa tarvii kovasti vielä.

  ReplyDelete
 9. Julkaisemiseen menee joskus kauan. Minä en tee runoja vaan muunlaisia kirjoja, mutta on julkaisijaa etsitty joskus kolmekin vuotta. Joskus ei löydy ollenkaan. Se on vähän arpapeliä.

  Teksteilleen olisi hyvä saada julkisuutta, vaikka sitten blogissaan. Ei pidä kirjoittaa vain sitä mitä ihmiset haluaa kuulla; pitää kirjoittaa sitä mitä haluaa kirjoittaa, mutta jos kirjoittaa julkisuudessa, alkavat nämä erilaiset halut ennen pitkää osua yhteen.

  ReplyDelete
 10. Lepis, joo on se. Ja julkaisumuodon olen jo päättänyt, joten siitä ei ole kiinni (vaan omasta saamattomuudestani).

  Heljä: Runoihin ajattelin kuvitusta, romaaneihin en. Pitäisi vain saada jotain aikaiseksi muuallakin kuin päässä.

  Arleena: Arvaa olenko mennyt... En siis ole ihan urpo, mutta kuten olen ehkä joskus maininnut, niin arvostan ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä aika korkealle.

  Susu: Kiitos miljoonasti! Luulen, että nyt alkaa aika vihdoin olla kypsä minulle, jos vain selviän ”teknisistä” haasteista!

  Siksi ajattelin, ettei ole järkeä hommata mitään suurta läjää kirjoja tänne, koska ei niitä täällä kukaan lue – kohdemaa on vähän väärä ;) Tilasitko sinä paljon niitä itsellesi? Ehkä utelen sinulta enempi vielä s-postitse jossain vaiheessa...

  Yaelian: Minä olen tosiaan sellainen kirjoittajatyyppi, että ajattelen pitkälti asiat päässäni ja sen jälkeen vain ulostan ne. Luonnollisesti teksti vaatii editointia, mutta yleensä ulos tulee aika valmista sontaa :D

  Peikkis, kiva että jollekin tuli ;)))

  Polga, jee kiitos kannustuksesta! Sitä tosiaan tarvitaan!

  Liplatus: Tämä on minulle pakkomielle. Runot ovat olleet valmiina jo vuosia (uusiakin on syntynyt sillä aikaa) ja romaanikin on ollut valmiina yhtä kauan. Siinä on vain eräs juttu rakenteessa, jonka haluan muuttaa. Muuten se on valmis. Nyt on vain kyse saamattomuudestani.

  Tällä hetkellä tuo romaani on myös luettavana eräällä ystävälläni, jonka mielipidettä arvostan kovasti ja odotan myös sitä saadakseni viime hetken vinkkejä.

  Sinunkin aikasi tulee!

  Yamaba: Niin menee, I know.

  Mutta minä päätin, etten odottele, vaan julkaisen itse. Pieni mahdollisuus ehkä olisi, että romaanini voitaisiin julkaista, jos muuttaisin rakennetta ja tarjoaisin uudelleen kustantamoille (olen sentään saanut palautetta teksteistäni – niitä eivät käsittääkseni kaikki saa enkä minäkään ole saanut kaikista teksteistäni, mutta tuosta romaanista sain ja palate tietenkin oli ivallista, mutta anyway), mutta en halua. Päätinkin, että haluan tehdä sen itse.

  Nimittäin se on minulle pakkomielle ja pakkomielteen toteuttamiseen ei mitään kustantamoja tarvita. En ole muuten koskaan ajatellut, mitä ihmiset haluavat. Tai no juu, kyllä siinä mielessä pohdin sitäkin, koska haluan että tekstini ovat ymmärrettäviä eivätkä mitään tekotaiteellista paskaa. :D

  Nyt tekeillä oleva kirja on olevinaan psykologinen rikostekele.

  ReplyDelete
 11. Pidän peukkuja kirjaprojektillesi. :)

  ReplyDelete
 12. Tämäpä onkin hieno uutinen. Laitan heti kirjarahat sukanvarteen odottamaan. :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)