Pages

Wednesday, February 23

Elegia Apartments - Viherpiipertäjän päiväuni

Alkukirjainhaaste ASuntoesittely. Tässä nyt on usemapikin kuva ja muutakin horinaa, mutta toivottavasti en riko sääntöjä.

Selitän postauksen lopussa, mistä tässä on kyse.

***

Tervetuloa Elegia Apartmentsin asuntoesittelyyn. Tällä kertaa esittelen viherpiipertäjän unelmakodin.

Pienellä pintarempalla tästä saa vaativampikin snobbari kivan kämpän itselleen.


Kas niin, ovi on auki - käykäämme sisään.


Heti ulko-ovea vastapäätä on helpotushuone. Vessassa yhdistyy maalaisromantiikka ja ekologisuus, joten myös viherpiipertäjät voivat huokaista helpotuksesta.

Toiletin perusekologinen ajatus on säästää vettä ja paperia (luontokin kiittää!). Paperia ei tarvita, koska kullekin asukkaalle on oma pyyhkijänsä.

Naulakko ja peräpyyhkimet sisältyvät kiinteistön hintaan.


Keittiö sijaitsee myös alakerrassa, joten kaljoja ei tarvitse roudata yläkertaan asti saadakseen ne viileään.

Liesi on suloinen ja perinteinen. Paistinpannu (valurautaa!) tulee kaupan päälle.


Keittiö on aika suuri, joten myös ruokapöytä mahtuu hyvin sinne. Laudat voi ottaa pois ikkunasta, jos tykkää päivänpaisteesta. Vasemmalla näet oven, joka johtaa makuuhuoneeseen.


Mikäs sen kätevämpää kuin makkari heti keittiön kyljessä! Ei tarvitse mennä kovin pitkälle, kun nälkä yllättää yöllä.

Laadukas runkopatjasänky sisältyy niin ikään hintaan. Myös iltalukemista löytyy, jos ei uni tahdo tulla eivätkä oluset riittäneet sammumispisteeseen asti.


Mennään pois makuuhuoneesta takaisin keittiöön ja keittiön toisesta (tai tarkemmin ottaen kolmannesta) ovesta olohuoneeseen.

Olohuoneen tapetti on design-työtä. Viihdenurkkauksesta löytyy hifit joka lähtöön (sisältyvät kauppahintaan!).


Kuljemme olkkarin läpi ja saavumme portaikkoon. Talossa on kahdet portaat, toiset ovat ulko-oven kupeessa.


Portaat johtavat kauniiseen aurinkohuoneeseen. Siellä voi siemaista aamukahvit (vaikkapa Bailey'sin kera tai miksei konjakinkin) ja katsella kaunista merinäköalaa.

Meri ei nyt oikein näy, koska rehut ovat edessä, mutta kyllä se siellä on.


Aurinkohuoneesta päästään yläkerran takkaolohuoneeseen. Sitä voi käyttää myös vierashuoneena, patjat ovat jo valmiina.


Kuljetaan muutaman huoneen läpi (en jaksa laittaa kuvia) ja saavutaan yläkerran eteistilaan, josta pääsee vessaan.

Yläkerran vessa on moderni eikä niin ekologinen. Mutta muista - valinta on sinun: viherpiipertäjän ei ole pakko pissata yläkerrassa!


Yläkerran eteistilasta pääsee parveketerassille. Sinne voi siityä sitten, kun päivä lakkaa paistamasta toiselle puolelle. Pyykit kuivuvat kivasti kaiteella kesätuulen hellässä suudelmassa.


Ei muuta kun tarjouksia tulemaan!

***

Sitten ne kootut selitykset. Jokunen saattaa muistaa tämän jutun, sillä kopsasin sen vanhasta blogistani.

Haluan herätellä Elegia Apartmentsin uudelleen henkiin. Mutta huoli pois - en aio toistaa tämän enempää itseäni, vaan ihan uusia kuvia ja juttuja tulee jatkossa. Tämä nyt oli vain tällainen nostalginen kertaus.

22 comments:

 1. Todella erikoinen asuntoesittely:)
  Oletpa jaksanut kuvata kaiken ja kivasti selittää.
  - sopii hyvin tähän AS-sarjaan.

  ReplyDelete
 2. Juuri tätä juttua olen muuten edellisestä blogistasi kaivaten muistanut. Kiva, että tulit kopsanneeksi sen tänne. Huiseja kuvia. Minäkin olen aina rakastanut autiotaloja.

  ReplyDelete
 3. Ai kauheeta ! kai sinä juoksit kirkuen pois ??

  ReplyDelete
 4. Pappilan mummo, Eräs ihana harrasteeni Suomessa oli hypätä fillarin selkään ja lähteä etsimään autiotaloja. Pääkaupunkiseudulla oli ihan hyvät ”markkinat” ;)

  Millan, Kiva kuulla! Tämä taitaakin olla talo, jossa jännitti eniten.

  Indigosielu, En juossut, vaan sydän pamppaillen kolusin lähes joka nurkan. Ihan kaikkea en saanut koluttua, koska ei ollut taskulamppua mukana ja talon ikkunat oli laudoitettu. Kännykän valoa käytin apuna ja kuvat oli pakko ottaa melko sokkona salaman kanssa. Ei ihan heti tullut mieleeni ryhtyä säheltämään jalustan kanssa siellä ;D

  Fillari odotti ulkona pusikossa jemmassa kokka menosuuntaa kohden ;)

  ReplyDelete
 5. KIitos esittelystä.Ihan kiva kämppä,mutta remonttiin taitais mennä liikaa rahaa...;D

  ReplyDelete
 6. Tämä asuntoesittely on niiiin järjettömän hauska! Ja: muistan toki kuvat..

  ReplyDelete
 7. Pientä pintaremonttiahan tuo kaipaisi mutta jos ne TV;npientä pintaremonttia ohjelman suunnittelijat ja rakentajat tulisi apuun, tässähän olisi niille haastetta:)

  ReplyDelete
 8. Autiotalot ovat jänniä paikkoja, etenkin jos sattuu löytämään vanhan asukkaan kuitteja, laskuja, lehtiä ynnä muuta. Löysimme jopa kerran Playboyn vuodelta 1976. Hiukan on sisältö muuttunut vuosien mittaan ;D

  ReplyDelete
 9. Oli jäänyt tuo talo niin lähtemättömästi mieleen, että heti muistin.

  ReplyDelete
 10. Rajun näköistä, mutta todella viehättävä harrastus sinulla. Ensimmäinen kuva talosta on kiehtova ja remontoimalla ja hyvällä tyylitajulla voi saaada upean paketin :)

  ReplyDelete
 11. Kiitos kierroksesta, muisti palailee pätkittäin, joten tein kierroksen varmaan edelliselläkin kerralla, mutta ei pahaa tehnyt kertaus ollenkaan. Säälin taas kaunista taloa, joka on jäänyt vaille huolenpitoa... Siinä olisi ASunto hyvällä paikalla kätevälle:)

  ReplyDelete
 12. Mukava tarina!
  Voi minä tykkään kans kovasti kierrellä taloja ja autiotupia sekä tutkia ja tonkia ja vaipua ajatuksiin ja tietenkin kuvitella ihmiset ketkä talon omisti...
  Vanhat joulukortit vuosien varrelta kertoo paljon, samoin lääkepurkit, sanomalehdet, reseptit, kuitit.....
  Mikähän tuon sinun kuvaamasi talon tarina onkaan.....

  ReplyDelete
 13. Aivan huippu hieno ja mielenkiintoinen asuntoesittely!! Yksin en tuollaiseen paikkaan ihan heti menisi, mutta kaverin kanssa tuommoisen tutkiminen olisi elämys isoilla kirjaimilla.

  ReplyDelete
 14. Niin paljon oli päässyt unohtumaan että ihan tuoreet kauhunsekaiset naurut irtos, kun kuva kuvalta kiersi tätä huikeaa, suorastaan pyörryttävää esittelykämppää! Kiitos aivan loistavasta kuvauksesta!
  Mutta, öh tuota, lompakko jäikin kotiin, joten taidankin tästä...

  ReplyDelete
 15. Luin tarinaa ja katsoin kuvia ja tuntui jotenkin tutulta :) No, olin siis lukenut sen silloin aiemmin. Loistava juttu!

  ReplyDelete
 16. Tämä oli niitä juttuja joita ei voi olla muistamatta :D Loistavaa jos taas innostut tästä sarjasta!

  ReplyDelete
 17. Autiotaloissa on jotenkin pelottavaa olla. Mutta näin tämä oli oikein mielyttävä kokemus.

  ReplyDelete
 18. Ei kyllä tarvi, kun laittaa uudet tapetit :)

  ReplyDelete
 19. Peikko, kiva ;))

  Yaelian, Rempparahoilla voisi ehkä saada kokonaan uuden kämpän – sen verran paljon tuossa olisi rempattavaa ;)

  Mutta erittäin kaunis se kyllä on, harmi että on pistetty päreiksi talovaltaajien taholta.

  Pantteri, Kiitos! Näitä oli kiva tehdä ja taloja löytää ;)

  Tapsu, kyllähän tuosta varmasti taikoisi ihan kelvollisen murjun ”pienellä pintarempalla” – tai vähän isommalla ;)

  Nin, No voi, Playboyta en olekaan koskaan löytänyt! ;) Eräästä talosta sen sijaan löysin 80-lukuun viittaavia asioita mm. sellaisen vanhan pullapitkomuovin. :D

  Arleena, Kiitos!

  Tuulentukka, Tuo talo on kyllä mielettömän kaunis malliltaan ja pohjaratkaisu oli kaunis. Mielelläni asuisin sellaisessa talossa. :)

  Inkivääri, Tämä olikin löydöistäni se lempparini. Harvaan taloon pääsee sisälle asti kiertelemään. Minä kun en siis riko mitään päästäkseni sisään.

  Katjusha, Se on kyllä jännittävää ja mielenkiintoista puuhaa. Minä en valitettavasti ole löytänyt mitään kovin henkilökohtaista kuten kortteja tmv. löytämistäni autiotaloista.

  Tämä talo oli jäänyt tyhjilleen ja sen jälkeen vallattu ja pistetty päreiksi. Minua suututtaa talonvaltaajat, jotka rikkovat kaiken! Mikä pointti siinä on!?

  Tämän talon tarina muuten osittain selvisikin, sillä joku, joka talossa oli asunut aikoinaan, kommentoi siihen toisen blogini postaukseen.

  Talojen tarinat useimmiten jäävät pimentoon, mutta joskus sattuman kautta saa tietää jotain.

  Voisinkin lukaista ne vanhat kommentit uudelleen ja tehdä pienen koosteen tämän talon tarinasta tänne kommentteihin.

  Pirkkeri, Et uskokaan miten toivoin, että minulla olisi ollut kaveri tuolla mukana! Kaksin olisi kivempi tutkia, kun olisi henkinen tuki mukana. Uskallan kyllä mennä yksinkin, mutta se jännitys on aivan vatsaavihlova. Ja silti siitä jotenkin nauttii. :)

  Kutis, Haha :D Olen iloinen, että irtosi nauru, vaikka minua ei tuolla talossa paljon naurattanut ;D hae nyt se lompakko ja tule takas!!!

  Maiju, Kiitokset. Tavallaan nämä talojutut ovat arkisia, mutta silti ne ovat jääneet omaankin mieleeni ihanina muistoina.

  Sirokko, Selaillessani vanhoja kuvia, innostuin tosiaan uudelleen. Täältä ei pahemmin autiotaloja löydy. Pitäisi varmaan matkustaa pohjoisempaan maaseudulle, niin saattaisi ehkä löytyä.

  Patonki, Kiitos!

  Amalia, Mitä vikaa näissä tapeteissa on?! Ehkä hieman räikeät, mutta... ;)

  ReplyDelete
 20. Mahtaakohan mennä kaupaksi?

  ReplyDelete
 21. Minulle taas tuli ihan pelkästään paha mieli, vaikka tekstit oli hauskasti kirjoitettuja. Mutta ehkä se kärjistikin tän tunteen. RAkastan vanhoja taloja ja historiaa, nyt säälitti taloraukan kohtalo... miten sitä on jotkut ihmiset aikoinaan vaalineet ja hoitaneet ja remontoineet. Se on joskus ollut jonkun perheen koti, ehkä lapsia, harrastuksia, ruuanlaittoa ja elämän ääniä. Talo olisi ansainnut toisenlaisen kohtalon :(
  Koskettava asuntoesittely.

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)