Pages

Tuesday, March 22

Mättähältä mättähälle käyn


Kevät jatkuu täällä. Sen kunniaksi fillaroin London Wetland Centreen. Ihan kiva paikka viettää päivää ulkosalla, muttei mitenkään kovin kummallinen.

Paitsi ehkä lintubongareille. Mieluummin sinne kuitenkin meni kuin turpaansa olisi ottanut.


Alla olevan kuvan rehu on feikki. Sen esikuva on Rafflesia (joka on maailman suurin kukkiva kasvi), jota esiintyy vain Indonesian sademetsissä. Se haisee mätänevältä lihalta (joo, onneksi oli feikki!) houkutellakseen kärpäsiä, jotka pölyttävät sitä.


Nyt on monien lintujen pesimäkausi. Tämä mustakaulajoutsen veti herneet nenään, kun pällistelin sitä. Sillä olikin jo ns. pullat uunissa.


Kotimatkalla kävin Waitrosessa ostamassa kahvimaitoa ja hedelmiä lounaaksi. Tai aamupalaksi, miten vain. En yleensä syö aamuisin, mutta juon kyllä kahvia. Monta kuppia.


Joskus menee iltaan asti ennen kuin tajuan syödä. Kun ei vain ole koskaan nälkä. Olen yrittänyt pakottaa itseäni syömään edes salaattia tai juurikin noita hedelmiä päivän aikana, mutta aika huonolla menestyksellä.

Silti minulla riittää poweria ulkoilla ja urheilla. Paitsi masiskautena ei riittäisi. Mutta nyt onkin spiraalin kiva vaihe eli menee aika lujaa. Saas nähdä kuinka kauan. Revitään nyt ilo irti niin pitkän paskan kauden jälkeen!

Huomenna Windsoriin. Varaan tosin oikeuden muuttaa vielä mieltäni.

19 comments:

 1. Viehkeää tuollainen kevät! Kyllä se meillekin vielä tulee, tänään oli jo elkeitä :)

  ReplyDelete
 2. Semi-skimmed milk :) Peikko on luullut että se sanotaan Low Fat Milk. Mutta on mukava oppia. Ihan kuin värjättyjä nuo hetelmät :)

  ReplyDelete
 3. Aika paljon tekee mieluummin kuin turpiinsa ottaa, varsinkin jos spiraalissa on menossa kiva vaihe.
  Onneksi on kiva vaihe.

  Tuo joutsen on oudon näköinen.

  Ilo irti keväästä! Täälläkin yritetään, heti kun se ilo tai kevät saapuu.

  ReplyDelete
 4. Kuulostaa hauskalta päivältä. Tuo joutsenkuva on mainio. Kuinka lintu mahtaa vetää herneen nenään? Siis missä linnulla on nenä, kun nokka on kai ennemminkin sen suu. Tällaisia laitoit miettimään. :)

  ReplyDelete
 5. On sulla sitten hyviä maisemia pyöräilyreitin varrella,ja niin keväisen näköistä;)
  Onneksi tuo kasvi on vaan feikki,ettei tarvitse nenäänsä pidellä;D Toivottavasti tuo sun hyvä kautesi kestää nyt mahdollisimman pitkään.

  ReplyDelete
 6. Ai niin ihan mahtava joutsenkuva! Very interesting angle,tuollaista ei usein näekään!

  ReplyDelete
 7. Anna mennä vaan! "Paskan" jälkeen tulee yleensä aina High, se on elämän tarkoitus ;) Söisiköhän joutsen herneitä, jos tarjoaisi vai vetääkö ne vain nessuun?

  ReplyDelete
 8. Hitsin hienoa, että on spiraalin kiva vaihe. Revittelet nyt keväästä paljon irti ja silleen.
  Minä olen vielä täydessä talvessa, tuppuloin hankien keskellä, miten milloinkin.

  ReplyDelete
 9. Oi... haluaa taas fillarin selkään!! En olisi ihan heti tunnistanut tuota kuvaa joutseneksi. Ja nauti hyvästä olosta, toivottavasti vauhti jatkuu kovana jonkin aikaa! :)

  ReplyDelete
 10. Be ware! Sikäläiset joutsenet saattaa äityä aika pahoiksikin. Isot pojat on kertoneet... =)

  ReplyDelete
 11. Lepis, Täällä oli tänään 17 astetta varjossa, auringossa varmasti enempi, iiih!

  Peikko, Hetelmät on ihan aitoja: no artificial colours käsittääkseni.

  Semi -skimmed milk on muuten kevytmaitoa, low-fat on vähärasvaista. Eli minä laitan kahviini kevythylamaitoa (täällä organic tai long life milk vastaa Hylaa Suomessa). ;-)

  Susu, Masiskautena ottais mieluummin turpaansa ;) Mutta juu, kiva paikka mutta aika paljon pienempi kuin odotin. Jos viettää vaikka viikon Lontoossa, niin en suosittele matkustamaan tuonne ja uhraamaan päivää. Parempiakin paikkoja on.

  Ehdottomasti revin ilot irti tästä olosta!

  Taina, Se oli ihan kiva paikka, mutta nettisivujen hypetyksen perusteella odotin enemmän. Mutta kivasti se päivä meni silti eli ei valittamista.

  Tuossa kuvassa muuten näkyy nimenomaan mustakaulajoutsenen sieraimet. Kyllähän sinne herne jos toinenkin mahtuu ;-))

  Yaelian, Tuonne Wetlandiin ei siis pyörällä saa mennä. Sinne on sisäänpääsymaksu (vähän vajaat 10 puntaa). Ulkopuolella on paikkoja fillareille, mutta alueella ollaan jalan.

  Ajattelin laittaa erilaisen joutsenkuvan, koska googlettamalla kuitenkin pääsee katsomaan niitä perinteisiä joutsenkuvia ;)

  Maketsu, Luulen että tuo joutsen ei söisi mitään, vaikka sille kuinka tarjoaisi. Se oli sen verran huolissaan munista mahan alla, ettei sitä tainnut ruoka kiinnostaa ;)

  Aimarii, Nyt tosiaan annan palaa, kun menee lujaa. Tätä on kyllä odotettukin, pitkä paska kausi takana.

  Satu, Kiitos! Silloin on taottava kun rauta on kuumaa ;)

  Lupus, tuossa oli onneksi aita välissä. Muuten en olisi uskaltanut siinä ollakaan. ;D Ja tunnustan, etten viitsinyt kauan olla muutenkaan, koska reppana oli oikeasti aika hädissään. En halunnut häiritä liikaa pesimistä.

  ReplyDelete
 12. Heehe, joutsenkuvan voisi laittaa vaikka johonkin arvaa mikä -kyselyyn, olisin epäillyt jotain nenäapinaa :D

  ReplyDelete
 13. Kyllä minäkin lenkkeilisin tuolla lumettomassa maisemassa, tuli jotenkin kaihomieli.

  ReplyDelete
 14. Siis tosiaankin meinasi redbullit roiskua naytolle, kun nain tuon joutsenen :D En tieda, olisko ruma ankanpoikanen talla kertaa komiampi. Mutta toisaalta tuolla joutsenella nayttaa olevan asennetta, mika tietysti keraa jonkun verta rispekti-pointseja.

  Ihania kuvia, ja kevat on ihmisen parasta aikaa!

  ReplyDelete
 15. Taitaa olla paikka oikea lintuihmisten paratiisi - tai miten sen ottaa kun vastaanotto on mitä on, m.o.t mustakaulajoutsen.

  Millainen oli äänensä hällä - ja muilla "sirkuttajilla"?

  ReplyDelete
 16. Kyllä on makee kuva tuosta joutsenesta. Vaikka en muuten tuota sun sairautta huoliskaa, niin tuon ruuan unohduksen ottaisin mielelläni.

  ReplyDelete
 17. Ihanan näköiset lenkkimaisemat.

  Mukavaa oli lukea, että voit taas paremmin. :-)

  ReplyDelete
 18. Tuo yli-iso tipu aukoo nokkaansa siihen malliin, että siihen tekisi mieli viskata... no ne raa'at mansikat esimerkiksi, tai lihansyöjäkasvit!

  Tosiaan, täälläkin kerran pienellä hiekkarannalla joutsenpesue oli vallannut koko rannan (muutaman neliömetrin) ja paskonut sen kamalaan kuntoon. Sitten se emo kävi vielä kähisemään ja melkeen päälle. Ei voinut muuta kuin revetä nauruun. Luulevat kokonsa takia olevansa luomakunnan kuninkaita :)

  ReplyDelete
 19. Sirokko, Se olikin minulla Naamakirjassa kuva-arvoituksena – eipä tullut oikeita vastauksia ;)

  Arleena, Täytyy sanoa että olen iloinen että täällä talvi on niin lyhykäinen. =)

  Eryah, Kevät on tosiaan vähän sama kuin haudasta nousisi! :D

  Lastu, Monenlaista vaakkujaa siellä oli ja äänetkin sen mukaisia. tuon hätääntyneen joutsenäidin ääni oli sellaista aika vaimeaa kaakatusta, mutta heti kun se vikinäkaakatus alkoi, ryntäsi uros paikalle suojelemaan. Se oli aika söpöä!

  Amalia, Täytyi tarttua tilaisuuteen, kun oli joutsenella niin sopivasti monttu auki siinä ;)

  Unelma, Alue oli vähän pienempi kuin luulin (osa siitä oli tosin suljettu), mutta kyllä siellä muutaman tunnin sai kulumaan.

  Kutis, LOL :D Joutsenet kai yleensä ovat aika säyseitä, mutta pesimisaikaan kohtuullisen aggressiivisia. Joa siinä määrin, että ihan alkaa pelottaa! ;)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)