Pages

Saturday, April 30

Tahdon

Kovin moni ei ole varmaan voinut välttyä kuulemasta kuninkaallisista häistä, joita täällä Lontoossa eilen vietettiin.

Itse en jaksanut raahautua paikan päälle, mutta BBC näytti lähes koko päivän häälähetystä.

Kiitokset vain BBC:n häätiimille: Hieno taltiointi ja myös paikan päällä ollut yleisö otettiin hienosti huomioon. Rakastan brittihuumoria!

Tässä muutama kuva katukoristeluista. Kuvasin ne eilen aamunlenkin yhteydessä about 5 am.


Kaupat olivat/ovat täynnä hääkrääsää (en nyt laita näyteikkunakuvia tähän, koska eivät sovi yhteen aamukuvien kanssa): Mukeja, lippuja, viirejä, tarjottimia jne. joissa komeilee hääparin kuva.


Jos sellaisia vielä löytyy, täytynee ostaa muistoksi. Ties vaikka saisi alennuksella näin kemujen jälkeen.


Ja loppuun kuva hääparista, meneillään sormusvala. En nyt viitsi laittaa parvekesuudelmaa, koska se on jo joka paikassa. Lisää kuvia ja juttua BBC:n sivuilla.


Katen hääpuku muuten on sellainen, että olisin voinut itsekin kuvitella sellaiseen sonnustautuvani omissa häissäni. Vaan eipä ollut häitä.

Ps. Olen aiemmin tehnyt kuvasarjan nimeltä Royal Wedding. Olinkin ihan unohtanut koko "näyttelyt"-kategorian.

Tässä blogiloman aikana olen pitänyt myös kuvaus- ja photarilomaa, joten pää on täynnä ideoita. Ja koska nyt alkaa olla otolliset ajat yö- ja aamuyökuvaukseen, niin pimeitä kuvia lienee luvassa enemmänkin. Materiaalia on ainakin "zombie"-, "alien"- ja "aavekaupunki" - näyttelyihin.

16 comments:

 1. Minä en nähnyt häistä mitään. No, onneksi pääsivät naimisiin ilman minuakin.

  Osta jotain krääsää! Jos siellä on häälautasliinoja, osta minulle paketti, niin saan mixed mediaan hyvää materiaalia.

  Maksan kyllä.

  ReplyDelete
 2. Katsoimme miehen kanssa häitä hetken aikaa nettitv:n kautta, varmaan upea tunnelma Lontoossa ja ympäri Brittien saarta! Paras hääkuva on mielestäni parveke suutelukuva missä yksi kukkaistytöistä näyttää vähemmän kuin tyytyväiseltä hälinään :) En nyt löydä kuvaan suoraa linkkiä mutta eiköhän sekin BBC:n sivuilta löydy. Ja videopätkä papista joka heitteli pari kärrynpyörää kirkossa.... Yö- ja aamukuvia odotellessa :)

  ReplyDelete
 3. Komeat oli häät, vaikka en vielä ole jaksanut koko hommaa katsoa. Viisi tuntia kesti meilläkin suora tv-lähetys, ja niitä koosteitahan sitten on joka kanavalla ihan kyllästymiseen asti.

  Aivan ihania nuo aamukuvat! Minkälaisilla asetuksilla kuvaat pimeällä tai hämärässä? Sinulla on aina noissa ilta-/yö-/aamukuvissa niin hieno tunnelma.

  ReplyDelete
 4. Monta mukavaa tuntia minultakin eilen kului TV:n äärellä.
  Minä vanha höppänä tykkään niin romantiikasta.

  ReplyDelete
 5. Hieno tunnelma aamuhämäräkuvissasi! Vaikka kuinka yritti olla liikaa innostumatta "toisten häistä", niin kylläpä ne tuli katsottua ja sorruinpa vielä kuvaamaankin telkusta joitain kohokohtia.

  Nimim. Yksi niistä suukkokuvaajista! ;D

  ReplyDelete
 6. Se kaupunki ei ollutkaan ihan täynnä juhlijoita, ei ainakaan joka kujalla :)

  ReplyDelete
 7. En nähnyt häistä kuin yhden superlyhyen videon ja kuvia tietenkin,eihän niiltä voinut välttyä:Hauskempi olisi ollut katsella ihmisiä,jotka tulivat paikalle koko spektaakkelia katsomaan.Tuo kujakuva muuten on hieno,ja kujakin näyttää kiinnostavalta.

  ReplyDelete
 8. Ihanat kuvat olet aamulla aikaisin ottanut. Upea tunnelma =)

  Katselin töissä pikkuruisen häitä (mitä ehdin ja kehtasin). Kotona pyöritin hääkoosteen. Taisi olla koko maa siinä humussa, ainakin näytti siltä, että riemua ja iloa riitti.

  ReplyDelete
 9. Mökillä skoolasin hääparin kunniaksi! Söpöjä olivat.

  ReplyDelete
 10. Susu: Aviossa ovat ja toivottavasti pysyvät! Kävin krääsäkierroksella toissapäivänä, mutta aika loppuunmyytyä oli näillä kulmilla. Mutta jotain muuta löysin korvikkeeksi, tarkkaile postiasi! :D

  Satu: Kova hulina täällä oli, tai siis telkkarissa. ;) Suutelot olivat suloisia ja samoin pienet kukkaisneidit. Se pappi oli kieltämättä hauska :D

  Mymskä: Oli se elämys katsoa kunnon prinsessahäät, mutta nyt kun homma on ohi, niin en jaksa minäkään enää mitään koosteita katsella.

  Kiitokset kuvakehuista! Vaikea kertoa asetuksia, koska ne riippuvat niin paljon valosta ja valonlähteistä. Minulla on järkkäri ja teen kaikki säädöt (ISO, valotusaika, f-arvo jne.) itse tilanteen mukaan. Hämäräkuvissa en tee juuri ikinä white balancea, koska se pilaisi mielestäni tunnelman.

  ISOn yritän pitää mahdollisimman pienenä kohinan takia. Säädöt oppii parhaiten hahmottamaan ja oppimaan kuvaamalla. Itse olen harjoitellut paljon kotona mm. kuvaamalla hämärässä huoneessa ja käyttäen erilaisia valoja (mm. kynttilöitä, pyöränlamppua, kohdevaloa jne.).

  Ja eräs tosi tärkeä juttu on myös vakaa käsi: Mitä vakaampi käsi, sen pienempää ISOa voi käyttää, jos ei ole jalustaa. Minullahan ei ole, mutta käsi on aika vakaa ja ulkoota voi kyllä löytää tukea kameran pitämiseen (minulla on esim. tapana nojata seinään ja siten tukea kättä, käyttää kaiteita hyödyksi tukena jne).

  Unelma: Minä en taida olla kovin suuri romantikko, mutta silti liikutuin noita häitä katsellessa.

  TeeTee: Minäkin harrastin telkkarikuvaamista :D

  Peikko: Aamuisin saa olla mukavan rauhassa. Siksi tykkäänkin kuleksia aamuvarhain :D

  ReplyDelete
 11. Yaelian: BBC:n live-häätaltioinnissa oltiin aika mukavasti yleisön parissa. Minustakin oli mukava saada kuulla yleisön mielipiteitä ja katsella heidän mielikuvituksekkaita asujaan!

  Birgitta: Kiitokset! Katujuhlia oli tosiaan vähän joka kadulla.

  Maketsu: Ja minä skoolasin kahvilla sohvalla ;)

  ReplyDelete
 12. Sivusilmalla seurasin hetken. Tosi natti pari ja morsian joka suhteessa kaunis ja prinssille sopiva - sen perusteella mita kuvista saa kasityksen.
  All we need is love! :)

  ReplyDelete
 13. BLOGitse, Kate vaikuttaa tosi symppikseltä ja pari on ollut jo kauan yhdessä, joten suhde taitaa olla vakaalla pohjalla. Hyvä niin :)

  ReplyDelete
 14. Kiitos valaisusta! Minulla ei ole järkkäriä ja käytän aika paljon noita valmiita asetuksia, niissäkin on jonkin verran varaa itse säädellä. Ja yritän opetella kuvaamaan ihan omin säädöinkin, mutta se on vaikeaa, kun en tajua noista juuri mitään. Valmiisiin asetuksiin tutustumalla ja niitä kokeilemalla kyllä oppii myös aika mukavasti.

  Yksi valokuvausopas on, mutta voi vaan arvailla olenko sitä saanut huolella luettua.
  Siksi vähän yritän välillä udella kavereilta vinkkejä, ne yleensä ymmärtää paremmin kuin kirjaa lukemalla.

  Tuo kotioloissa harjoittelu on kyllä tärkeää (ja tietysti ulkonakin täytyy testailla), mutta vakaasta kädestä voin enää vain uneksia (perussairauden takia hienomotoriikka on huonontunut ja vapinaakin on). Jalustan hankkimista harkitsen. Kuten myös valokuvauskurssin käymistä. Mutta ensin pitäisi hankkia järkkäri.

  ReplyDelete
 15. Chabaam, pop, flob, fiiiuuuuu! Hiihihaa-hiii!

  ReplyDelete
 16. Mymskä: Mielelläni kerron sen, mitä osaan ja miten osaan! Itse lueskelin paljonkin digikuvauskirjoja ostaessani ensimmäisen järkkärin joskus aikoja sitten. Sittemmin niiden lukeminen on jäänyt, mutta käyn säännöllisesti tutkimassa ammattilaisten tai mielestäni taitavien kuvaajien kuvia ja pohdin, mikä niistä tekee hyvän jne. Niistä voi oppia paljon.

  Olen käynyt valokuvauskurssin tosi kauan aikaa sitten. Se oli tosi filmijärkkärikurssi, mutta kaipa siitäkin jotain päähän tarttui, vaikka oma kamera oli silloin tavallinen filmipokkari, mutta ihan hyvä sellainen.

  Kiirepakolainen, :D

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)