Pages

Monday, May 9

Sikajuhlat


Britit ovat yleisesti ottaen possuja. Tämä aamuinen näky ei ole mitenkään tavaton täällä. 

Maailma on roskakorimme!

Kaikki nämä kuvat ovat sunnuntaiaamulta, jolloin roskaa on yleensä enempi kuin viikolla (perustuu ihan empiirisiin tutkimuksiin).

Aamulla lakaisijasetä tulee ja korjaa roskat pois. Tästä on ihan silminnäköijähavaintojakin.

Mietin auttaisiko isommat roskikset asiaa. Luulen kyllä, että ei, sillä täällä jätetään herkästi rojut juuri siihen, missä ollaan. 

Mäkkärin edessä: tästä saisi dyykkari monipuolisen aamiaisen, nom nom!
 Olisi ollut paljon mielenkiintoisia kasoja muuallakin, mutta valitettavasti sateli sen verran, että oli pakko kuvata katoksen alla.

Pubin edustajalla ja koko kujalla haisee tupakka ja vanha viina. Kapealla kujalla lepää muovituoppeja.

 Tämä on siis kestohaasteen kuudes päivä, jossa aiheena on Teema – vihreä.

En halunnut mitään ruohoa tai kukkaa laittaa, ja siksi jäin jumittamaan tämän aiheen kohdalla. Sitten tajusin, ettei kuvan välttämättä tarvitse olla vihreä: kyseessähän on teema!

Eli ei kovin vihreää täällä tapojen suhteen, vaikka luonto kivasti vihertääkin.

***
Sitten kevyt hehkutus tähän loppuun: Huomenna selviää pääsenkö kuunlopulla matkalle maahan, jossa en ole ennen käynyt. Mutta siitä enempi huomenna, pidelkää peukkua!

14 comments:

 1. Hahaa, eipä olekaan suomalaiset ainoat, joiden jäljiltä juhlan jälkeen on törkyä.
  Huvittaa, kun joskus tuntuu siltä, että "yleisen keskustelun" perusteella finskit on ainoita, jotka kuseksii kaduille ja sotkee paikkoja. No eivät ole, etelässäkin karnevaalin jälkeen haisi pissi joka paikassa ;)

  Missä vaan on paljon ihmisiä koolla ja viinaa tarjolla, lopputulos on aina sama. Turha siitä on mitään kansallista häpeää kantaa. Vaikka olisihan se tietysti hienoa, jos oltaisiin ainoa kansa, joka ei sikaile.

  Peukut pystyssä!

  ReplyDelete
 2. Ajattelin samaa kuin Mymskäkin, huh, saimme synninpäästön, me suomalaiset :)

  Onneksi on muitakin kansoja!

  Pidetään peukkuja!

  ReplyDelete
 3. Nih, miksi korjata kun joku muu sen tekee puolestasi, näyttää olevan yleismaailmallinen asenne. Sopi hyvin vihreään teemaan, ja heijasteleehan siellä konkreettisesti tuo libanoninvihreäkin.
  *peuks*

  ReplyDelete
 4. Peukalo on pystyssä, aurinkoa tulevaan.

  ReplyDelete
 5. Heti näin alkuun kiitos kaikille peukutuksista – vielä odotellaan lopullista varmistumista (eli sitä, että lennot on varattu)!

  Mymskä: Näiden vajaan muutaman vuoden kokemuksella väitän, että Suomi/Helsinki on huomattavasti siistimpi kuin Lontoo. Suomessa näyttää tosi pahalta vapun ym. juhlien jälkeen, mutta täällä näyttää aika – ellei peräti tosi – roskaiselta aina.

  Lisäksi täällä on roskakasoja, joita ei kukaan koskaan siivoa. Ehkäpä teen toisenkin roskapostauksen joku kerta ja ihan päiväsaikaan. Thamesin ranta on muuten AINA, etenkin jos on ollut kaunis päivä, aamuisin kuin roskakori: tyhjiä tai puolityhjiä viinilaseja ja muovituoppeja on joka paikassa.

  Ihmiset jättävät ne siihen, missä ovat istuneet. Mietin kuinka paljon rahaa kaupunki voisi säästää, jos ihmiset saataisiin itse siivoamaan jälkensä. Mutta se lienee mahdottomuus, koska minulle on tullut tunne, että suurelle osalle ei tule edes mieleen viedä roskia roskikseen.


  Unelma: Kiitos peukuista, vielä odotellaan!

  Susu: Juu, synninpäästö annettu! Kyllä Helsinki on siisti verrattuna Lontooseen!


  Tiina: kiits!

  Sirokko: Juuri tuollainen asenne täällä tuntuu olevan vallalla. Lisäksi ihmettelen noiden pubinpyörittäjien logiikkaa, kun eivät viitsi laittaa tuhkiksia ulos (paitsi terasseilleen). Täällä ihmiset usein seisovat pubien edessä ulkona tuoppeineen, vaikkei olisi edes terassia, siksi että voivat tupakoida. Mutta tuhkiksia ei ole! Ihan idioottimaista mielestäni.

  Susa: kiitosta!

  Ari: Kiitosta, aurinkoa ja lämpöä tuleekin kaiketi aika runsaasti, jos reissu toteutuu!

  ReplyDelete
 6. Kylla taalla periaatteessa on siistimpaa mutta liiaksi ihmiset olettaa 'muiden' siistivan.
  Jos jaksaa taynna kaiken roudata niin miksei tyhjina?
  Minne on jaanyt tapakasvatus sivistysvaltioissa?
  Mielenkiintoista kuinka joka puolella rapistuu ja rumistuu...

  ReplyDelete
 7. Peikko otti monta ihan uutta peukkua pideltäväkseen :)

  ReplyDelete
 8. BLOGitse: Nimenomaan tuntuu, et tä oletetaan toisten siistivän paikat, joten miksi edes yrittää. Kyllä Suomi on oikeasti huomattavasti siistimpi. Minun ei tarvitsisi kuin avata ikkuna ja ottaa kuva viereisen talon pihaan: siinä on talon kupeessa pieni kuiva ”oja”, johon ihmiset ilmeisesti heittävät roskia ikkunastaan!?

  Isopeikko: Kiitos vähän myöhässä ja se auttoi!

  ReplyDelete
 9. Apua... Kreikassa oli tosin vähän samanlainen meininki, kanjoneista joen varrelta löytyi vaikka mitä roskaan. Kuulemma yleinen mielipide on että "kyllä se luonto kestää kulutuksen ja roskat". Joo, kuinkahan kauan...

  ReplyDelete
 10. Päädyin katsomaan näitä vanhoja kuvia uuden blogisi kautta. Itsekin olen elänyt brittien possumaisuuden Skotlannissa asuessa, mutta totean vain, että Helsingissä osataan yhtä lailla. Nuorempana aloitin välillä sunnuntaisin työt klo 7 aamulla ja siihen aikaan Rautatientorin ja Elielinaukion alueet näyttävät kaatopaikalta. Sitä roskan määrää ei voi sanoin kuvailla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja tervetuloa! Toki Suomessakin osataan roskata, sitä en kiistä ollenkaan. :) Oman kokemukseni mukaan yleisilme Suomessa roskaisuuden suhteen on kuitenkin huomattavasti siistimpi.

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)