Pages

Saturday, June 4

Ihmeellinen Israel: Jaffa


Kotona jälleen. Oli kyllä mahtava viikko ja opin paljon uutta. Matkailu todellakin avartaa ja suuri kiitos kuuluu ihanalle oppaalleni ja ystävälleni Yaelianille.

Olen vieläkin vähän pyörällä päästäni ja Tel Aviv on niin moni-ilmeinen kaupunki, etten oikein tiedä, miten sitä käsittelisi.


Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Jaffa, joka on ihan Tel Avivin kupeessa. Vanha kaupunki pitää sisällään taiteilijakorttelin. Sienämät ovat täynnä ihastuttavia maalauksia: kuin olisi kävellyt taidenäyttelyssä.


Jaffan vanhaa satama-aleuetta. Upeita graffitteja taloissa!


Ymmärsin, että ne liittyvät jokin aika sitten olleeseen graffittikilpailuun. Yaelian voi oikaista, jos höpisen puutaheinää.


Harmi, että aikaa oli niin vähän. Tel Avivissa olisi helposti vierähtänyt toinenkin viikko, mutta ehkäpä pääsen sinne vielä joskus uudelleen.


Myöhemmin tulossa vielä toinen postaus Tel Avivista ja Jerusalemista (joka on ihan kuin toinen maailma Tel Aviviin verrattuna).

Yaelianin blogissa on muuten postaus viimeisestä yhteisestä päivästämme, kannattaa käydä kurkkaamassa!

12 comments:

 1. Kiitos näistä kuvista. Yritän nyt kauheasti iloita puolestasi, että olet päässyt tuota kaikkea näkemään. Samalla yritän hillitä kateuttani.;-)

  ReplyDelete
 2. KIva oli tosiaankin Jaffassa kierrellä,ja olisi ollut mukavaa jos oltaisiin tehty siellä vielä toinen kierros,sillä paljon jäi näkemättä.Tuo grafiittihomma taisi olla sellainen tekstiilifirman ja grafiittiartistien yhteistapahtuma.
  Hienoja kuvia olet ottanut:)

  ReplyDelete
 3. Noissa vanhoissa kaupungeissa on mukava historiallinen tunnelma, pidän myös niistä kovasti. Kierrän matkoilla aina niissä mielelläni.

  Värikkäitä grafiitteja.

  ReplyDelete
 4. Ihania kuvia taas kerran. Israel on kyllä sellainen paikka, mihin ei välttämättä ihan ensimmäiseksi keksisi matkustaa, mutta minkäs teet, kun tuollainen mahdollisuus tulee!
  Mukavaa matkailla täältä kotoa käsin kuviesi ja tarinoittesi siivellä :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos teille kommenteista. Vastailen myöhemmin: nyt en voi, koska otasuoni pullottaa ja saan kohta raivarin.

  En siis ole teille ihanille vihainen, vaan ihan muuten vain.

  ReplyDelete
 6. Hienoja kuvia! Harmi kun et viipynyt pidempaan, maanantaina olisi Suomi-kirjastokin auki!

  ReplyDelete
 7. Hienoja kuvia. Siellä Jaffassa on yks leipomo minkä zaatar-päällysteisiä leipiä muistelen vesi kielellä..

  ReplyDelete
 8. Jaffa vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta...
  Kylla matkailu avartaa - jos olisi vaan enemman aikaa ja fyrkkaa niin kylla olisi monta mielenkiintoista kohdetta tutkittavana...

  ReplyDelete
 9. Unelma: Oli kyllä mahtava paikka 

  Yaelian: Ehkäpä tulee vielä toinen kerta ja sitten voi koluta Jaffan oikein kunnolla ;)

  Arleena: Sitä tunsi kyllä itsensä aika pieneksi noiden kivetysten välissä kulkiessa. Todella persoonallinen paikka!

  Mymskä: En minäkään olisi ihan ensimmäisenä ajatellut Israelia matkakohteenani, mutta mieli on muuttunut. Todella mahtavaa, että tuli tällainen tilaisuus!

  Anumorchy: Mielelläni olisi viipynyt kauemminkin, mutta eipä ollut minusta kiinni. Paljon jäi vielä koluamattomia nurkkia, mutta kenties tulee toinen kerta. Täytyy tunnustaa Suomi-kirjasto ei hirveästi kiinnosta noin viehättävässä paikassa, jossa on paljon muutakin koettavaa. ;)

  Fcookie: Minä ihastuin Falafeleihin – kiitos siitä Yaelianille! ;)

  BLOGitse: Se on mielenkiintoinen, samoin on Tel Aviv ja Jerusalem. Ja varmasti moni muukin Israelin kaupunki, mutta niistä minulla ei ole kokemusta.

  Maailmassa olisi tosiaan paljon kolkkia, joita olisi mukava päästä koluamaan. Cape Town ja koko Etelä-Afrikka esimerkiksi... :D

  ReplyDelete
 10. Mahtavia Graffitteja Tel Avissa ILike :)

  ReplyDelete
 11. AndyspaceFinland: Niin on ja niitä oli aika paljon. Tuntui kuin olisi taidenäyttelyssä ollut. :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)