Pages

Wednesday, July 13

Ihan hullua!?


No en nyt tiedä, mitä on hullua eikä oikeastaan edes kiinnosta. Onhan sitä kaikenlaista, mitä voisi pitää hulluna, mutta en jaksa sitäkään.

Usein kysymys on kuitenkin vain erilaisuudesta tai eroavaisuudesta suhteessa johonkin. Pitäisi siis ensin määritellä rajat normaalille, että voisi määritellä hulluuden. Vai onko normaali hullun vastakohta?

Sehän tarkoittaisi sitä, että hullu on yhtä kuin epänormaali, koska se (epänormaali) on ainakin normaalin vastakohta. Kuitenkaan kaikki epänormaalius ei ole hullua. Ja plaa plaa, se päivän pohdinnoista.

Onko hullua - tai edes vähän hassua - kastella *pernaa pikkuriikkisellä (feikki)porsliinikannulla?


Onko se hullua, jos näin naisena käytän miehen parfyymiä (en kylläkään käytä paitsi tässä kuvassa rekvisiittana)?


Onko hullua hamstrata Anna Sui -(feikki)kukkaroita Ebaystä (mutku tarviin kukkaroita!)?


Onko hullua haudata viinilasi, jossa on siideriä, korukasan alle (kuva on otettu viikonloppuna, nyt ei ole mitään siidereitä lasissa)?
*Rahapuu

11 comments:

 1. No mun mielesta ei. Siis hullu ei ole normaalin vastakohta. Pikemminkin tylsyyden. Mulle hullu on positiivinen sana, hullu=hauska... ja siksipa hullulla on aina hauskaa! Mutta ollakseen hullu, taytyy olla hieman rohkea, tokkia kepilla muurahaispesaa.
  Normaalius on kulttuurisidonnainen. Jos hulluus mitataan normaaliudella, niin silloin hullu on vain syntynyt vaaraan paikkaan, ehkapa vaaraan aikaankin. Tsakasta kiinni.

  Mun mielesta tuo siiderilasikuva ei ollut hullu, vaan alyttoman viehattava :)

  ReplyDelete
 2. Kaikkea voi väittää hulluksi, ja jotkut väittävätkin. Se on peikosta hullua.

  ReplyDelete
 3. Täytyyhän pernalla nyt arvoisensa kastelukannu olla! Kukkaroitakaan ei voi koskaan olla liikaa,eikä aamutakkeja tai silmälaseja :D

  ReplyDelete
 4. Uskomattomia esineitä! Jos nämä kaikki ovat sinun kodistasi, sanoisin että varsin harvinaista, eikä mitään hullua.
  En ole koskaan ollut massasielu eli 'normaali', (mitä veen väliä, missä massat menee!) Arvostan persoonallista ilmettä, rohkeutta olla itsensä, vaikka se poikkeaisi rajusti muista.

  ReplyDelete
 5. Eryah: Hih, minä taidan olla tylsä, kun en tiedä ajatellako hulluutta ns. mielenterveysongelmana vai kenties synonyyminä hupsulle tai hupsuttelijalle.

  Hullun käyttäminen sanana on tosin yleistynyt niin arkikieleen, että täytynee luopua siitä mielenterveyden yhteydessä, sillä tuskin nyt joka toinen on sentään seinähullu :D Mielenkiintoista pohdintaa!

  Minusta se siideri oli hyvää!

  Peikko: Totta, tuo se vasta hullua onkin!

  Nin: Perna on talon ainokainen, joten sitä pitää hemmotella. Minikannu on siitäkin kätevä, etten hemmottele sitä kuoliaaksi vedellä. :D Silmälaseja olisi kyllä kiva olla enemmän, nyt on vain yhdet! Se on kuitenkin kohtalaisen kallis pakkomielle ;) Aamutakkien sijasta olen itse hurahtanut yöpaitoihin ja -asuihin :D

  Kutis: Kaikki rojut ovat täältä kotoota. Maljakot sun muut ovat kirppiksiltä ja parfyymejä minulla on varsinainen kokoelma. Suurin osa tosin tuollaisia pieniä pulloja: ovat tosi käteviä, kun ei tule roiskastua liikaa kerralla :D

  Hienosti sanottu ja allekirjoitan: "Arvostan persoonallista ilmettä, rohkeutta olla itsensä, vaikka se poikkeaisi rajusti muista."

  Lisään myös, että tänä erikoisuuden tavoittelun aikana arvostan myös ihmisiä, joilla on rohkeutta olla oma itsensä, vaikka se ei poikkeaisi paljon muista.

  ReplyDelete
 6. Hulluuteenhan liittyy niin monta positiivista mielleyhtymaa: hullunhalpaa, hullunhauskaa, hulluna sinuun, hullutella... eli on hyva vain olla pikkaisen hullu - elama varmasti rutkasi kivempaa kun ei ela taysin muiden maarittelemien standardien mukaan!

  ReplyDelete
 7. Karoliina: No siinähän niitä tulikin ja tosiaan positiivisia määritteitä! Taidan nyt höllätä pipoa ja luopua kokonaan hullu-sanasta liittyen mielenterveyteen! Tuollainen hulluus on ihan erilaista - se on maukasta hulluutta! :)

  ReplyDelete
 8. Kait hullu-sana on kokenut täydellisen inflaation mielenterveyttä kuvaavana sanana. Asiallisessa kielessä mieleltään sairasta ei sanotakaan hulluksi.
  Hulluttelu on arjen mukava mauste, siinä on särmää.

  ReplyDelete
 9. Aimarii: Olet ihan oikeassa. Taannoinhan sanottiin ja silloin sen merkitys oli kielteinen. Mutta ajat tosiaan muuttuu ja voi rauhassa olla hullu hulluttelija! ;)

  ReplyDelete
 10. minäkin käyttänyt miehen deodoranttia

  ReplyDelete
 11. Hannele, minäkin olen oikeasti kerran käyttänyt miehen dödöä. Parfyymeihin en ole vielä kajonnut muuta kuin kuvausmielessä ;)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)