Pages

Wednesday, August 24

Ikkunapoliisi tiedottaa

Olkkarin ikkunasta kuvattua.

Ihania uutisia teille, jotka osallistuitte Kevätkampaan tai muuten vain tykkäsitte siitä. Kevätkampa on nyt saanut jatkoa Syyskamman muodossa.

Eli nyt aletaankin sitten viikoittain seurata syksyisiä merkkejä luonnossa. Tämä on aivan ihana haaste sekä osallistua että seurata!

Minusta on mielenkiintoista seurata vuodenajan muutoksia eri pakoissa ja toivon, että myös tällä kertaa tällainen haaste inspiroi ja motivoi minua liikkumaan ja tarkkailemaan enemmän ympäristöä.

Pakko kuitenkin vakiokohteen osalta ottaa varman päälle, ettei mene plörinäksi koko homma. Vakiokohteeni onkin tällä kertaa - ylläripylläri - takapiha, jonka kuvaan olkkarin ikkunasta. Huom: avaan ikkunan ennen kuvaamista!

Kevätkammassa kuvasin etupihaa ja kerta kaikkiaan menin ihan ulos asti sitä kuvaamaan, vaikka periaatteessa senkin olisi voinut kuvata ikkunasta.

Pidemmittä puheitta siis, uusi seurantakuva - olkaa hyvä!


Pakko heittää pari bonuskuvaa tähän, kun nyt innostuin ikkunakuvaamaan. Tässä kuva keittiön ikkunasta sivupihalle. En avannut ikkunaa, joten siitä suttuisuus.


Keittiön ikkuna ei pysy auki ilman, että sen väliin tunkee jotain. Minulla ei nyt ole mitään riittävän suurta änkeä sinne väliin enkä jaksanut etsiä mitään.

Minulta on myös kerran jäänyt näpit ikkunan alle enkä olisi saanut niitä pois, ellei mies olisi tullut apuun. Välttelen siis tuota ikkunaa ollessani yksin kotona.

Ja vielä toinen bonuskuva. Sen menin rohkeasti ottamaan rappukäytävästä ja avasin jopa ikkunan!


Tuossa alhaalla asuu joku skitso leidi, varmaan ikäiseni, joka tuntuu riitelevän aina - yleensä puhelimessa.

Hänellä on myös tapana käydä tien toisella puolella sijaitsevalla kiskalla aamutakissa ja tohveleissa. Olen nähnyt hänet vain pari kertaa ns. normi vaatteissa.

Viime keväänä tuossa pesukoneen ja patjan paikalla paloi puutarhurin varustekärry. Olen aivan varma, että tämä leidi oli sen itse sytyttänyt. Näin lieskat, koska siihen näkee keittiön ikkunasta, kun vähän kurkottaa.

En reagoinut asiaan, koska näin siinä liikettä ja ajattelin, että se hullu naapuri vain polttaa roskia.

Aamulla tapasin pihalla aamusavulla ollessani ihmeissään olevan puutarhurin, joka tutki poltettua kottikärryään ja kamojaan. Kerroin hänelle, mitä näin.

Päivän lämpöasteet: +21 varjossa.

***

Tarkemmat ohjeet Syyskampaan täältä!

23 comments:

 1. Syyskampa on kiva juttu.
  Onpa teilla siella varikas naapuri.
  Jos viela savuaa,niin jaappa katsomaan,ettei pala koko talo.

  ReplyDelete
 2. Sateenkaari: Juu, täytyy ensi kerralla ryhtyä toimiin. Tuolloin en ryhtynyt, koska miestä ei kiinnostanut kun kerroin hälle tapauksesta. En sitten jaksanut itsekään kiinnostua, vaan menin nukkumaan :D

  Täytyy vahtia tuota kasaa - voi olla, että leidi kenties polttaa sen seuraavaksi :D

  ReplyDelete
 3. Mielenkiintoisia naapureita;D'
  Ja keltakukkaisia puita on teilläkin!

  ReplyDelete
 4. Yaelian: Kaikenlaista hiihtäjää tänne mahtuu :D

  ReplyDelete
 5. Vihreää on vielä siellä teillä. Jään katsomaan, että kellastuuko siellä syksyn myötä. Asutte selvästi korkeammalla kuin muut, ainakin olohuoneesta on avarat maisemat. Mukavia syksyn jatkoja:).

  ReplyDelete
 6. Ja pihaa riittää eteen, sivulle ja taakse,hienoa, ei ole kukaan juuri ikkunan takana kyttäämässä. Niin paitsi sinä sitä naapuria, kannattaakin pitää silmällä.. patja sahuaisi pahasti.

  ReplyDelete
 7. Oi, minä tykkään katoista! Ja kivitaloista. Hepsakkaan romanttiset maisemat sinulla. Mukavaa seurata niiden muuntumista.

  ReplyDelete
 8. Aikamoinen naapuri :P
  Hienot näkymät teillä, kiva seurata miten sielläpäin syksy etenee..

  ReplyDelete
 9. Onpa sinulla siellä Londonissa rehevät näkymät! Ihana keltalehtinen puukin valitsemassasi vakiokohteessa, se lienee vakituiseen keltainen eikä vielä syksyn värittämä?

  ReplyDelete
 10. Mukava kohde seurattavaksi. Saamme mekin nähdä syksyn etenemistä sieltä.

  ReplyDelete
 11. Hyvin valittu kohde - varma kuvauspaikka

  ReplyDelete
 12. Kävinkin jo aiemmin tuon hurjan tarinan lukemassa, mutta silloin työt haittasi harrastuksia ja en ehtinyt kommentoimaan.
  Kiva paikka seurata kattojen ylitse tulevia muutoksia.

  Toivotaan, ettei teilläpäin pala muuta. :)

  ReplyDelete
 13. Että se on oikein suurkaupunki ;) ei uskoisi.

  ReplyDelete
 14. Ikkunakuvia sinulla, hm, eipä tullut mieleen. Tämä on vallan mainio haaste ja pääsee näppärästi tutustumaan sinun maailmaasi!

  ReplyDelete
 15. Kiva nähdä näitä sun maisemiasi ja seurata kuinka ne muuttuvat syksyn edetessä.

  ReplyDelete
 16. Tästä tuleekin hauskaa seurattavaa! Hienot näköalat ja "mukavat" naapurit.

  ReplyDelete
 17. Mine: Kyllä täälläkin kellastuu jossain vaiheessa, mutta toivottavasti ei kovin pian! Mukavan leutoa täällä yhä on. Monet talot täällä ovat kolmikerroksisia, meidänkin talo on ja huoneistomme käsittää ylimmän kerroksen.

  Vieressä on kyllä saman korkuisia taloja, mutta "takaikkunasta" näkee asuinalueelle, jossa on sitten matalampia taloja. Tykkään näistä maisemista kovasti!

  Ihanaa syksyn odottelua sinullekin!

  Sirokko: Ei tosiaan ole kyttääjiä - patisi minä tietty :D Tuota leidiä tosiaan kannattaa vähän pitää silmällä!

  Kiirepakolainen: Kiitosta, vihreys on minullekin tärkeää, vaikka kaupunki-ihminen olenkin. Mutta olen vihreä kaupunki-ihminen :D

  Mimi: On juu, monta draamaa on kuultu ja nähty ihan kyttäämättäkin. Kuuluu nimittän tänne meille asti, jos ikkuna on auki ja leidi riitelee tuossa pihalla :D

  Inkivääri: Puu on tosiaan vakituisesti keltainen, en ainakaan muista nähneeni sitä muunvärisenä. Täytyykin varmaan tarkistaa asia vanhoista kuvista, jos löytyisi lisää ikkunakuvia. Ei täällä vielä nimittäin ole syksyä ilmassa.

  Arleena: Valitsin kohteen puhtaasti sen mukaan, että onnistumisprosentti vakikohteen kuvaamisessa on suurempi kuin jos se olisi kauempana ;)

  Jatkan vastaamista hetken kuluttua. Lisää kahvia ensin!

  ReplyDelete
 18. Pappilan mummo: Sen takia sen valitsinkin, että jos sattuu olemaan huono päivä, niin ei mene haasteeseen osallistuminen puihin vakiokohteen osalta ;)

  TeeTee: Siinä mielessä tämä kohde on minullekin jännä, sillä kun sen näkee itse koko ajan, niin niitä muutoksia ei välttämättä havaitse, ellei ole vertailukohtaa. ;)

  Tämä asuinalue on melko rauhallinen ja ulkonakin uskaltaa hillua pimeän tullen, joten tykkään asua täällä!

  Hannele: Kiits!

  Peikkonen: Vihreä suurkaupunki! Tuossa takapihalla asuu myös oravia, niiden puuhia on kiva seurata! Ties vaikka siellä asuisi peikkojakin, iik! ;)

  Kaanon: Hih, minulle tuli ekana ikkunamaisema mieleeni eli siis mahdollisimman helposti kuvattava kohde :D

  Pantteri: Se onkin tämän haasteen suola - päästä näkemään syksyn tulemista eri paikoissa!

  Miiwi: Juu, etenkin naapuri on mukava kohde :D

  ReplyDelete
 19. Hauska haaste! Sen verran menee syksy kuitenkin reissatessa että taidan vain seurailla syksyn edistymistä siellä teillä :)

  ReplyDelete
 20. Satu, ihanaa - reissuja!!! Olisipa minullakin :)

  ReplyDelete
 21. Hienot maisemat sinulla!:D Kiva on seurata syksyn etenemistä siellä suunnalla.:)

  ReplyDelete
 22. Elina, Kiitos! Näin kesäihmisenä toivon, että ihan pian ei niitä syysmerkkejä ala näkyä ;)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)