Pages

Sunday, September 4

Harmaantunut orava

Syyskammassa kuvataan jälleen vakiokohdetta. Minun kohteeni on näkymä olkkarin ikkunasta.


Paljon muuta muutosta ei ole tapahtunut kuin että naapuri on roudannut jätesäkit talonsa kulmalta pois.


Lapset leikkivät pihalla. Vaikka on harmaa keli, ulkona on kohtalaisen lämmintä. Mittari näyttää +21. Tosin juuri nyt alkoi sadella hiljaksiin.


Bongasin myös oravan, joka leikki katolla. Näyttää siltä, että se on alkanut harmaantua.

Syksy siis tekee tuloaan vääjäämättä. Se ei silti tunnu niin pahalta, koska tänne tuskin tulee pakkasta tänäkään talvena.

Talviöisin asteet saattavat laskea miinuksen puolelle, mutta silloinkin ne putoavat yleensä maximissaan miinus viiteen.

Lisäksi ikivihreät kasvit pitävät huolen, ettei maisema talvellakaan muutu ihan alastomaksi.

Se sade lakkasi juuri.

26 comments:

 1. Ma rakastan Lontoon kirpeita talvipaivia. Sellaisia kylmia, mutta aurinkoisia. En kaipaa ollenkaan lunta, missaan muodossa... Ja aika moni puisto on mahtavan nakoinen syksylla, kun niin monessa on isoja vaahtera-puita ja waude sita variloistoa.

  Ja oravatkin on sopoja, kunhan ne pysyy siella puistossaan. Pihaan tullessa yhta ikavia kuin rotat, repivat roskapusseja ym. ja sotkevat. Kerran yksi jopa puraisi mun esikoista, ne on aika roykeita valilla. Ja siis siella pain ne oravat ei oo mitenkaan pienia!

  ReplyDelete
 2. Mahottoman pitkä häntä tällä oravalla.

  ReplyDelete
 3. Eryah: Minäkään en kaipaa lunta. Täällä tosin on kahtena viime talvena ollut lunta. Onneksi ei paljon ja sitäkin kesti vain pari päivää.

  Täällä roskapusseja repii lähinnä ketut. Meillä on onneksi ovellinen pieni ulkosäilö roskille, ettei tarvi niitä kotona säilöä. Laitetaan roskapussit sitten kadunvarteen vasta aamulla, kun on roskapäivä.

  ReplyDelete
 4. Kurrellahan on jo talviturkki! Kesällä aina toivon olevani Suomessa,mutta heti kun siellä alkaa kylmetä olenkin tyytyväinen täällä etelässä oloon:)

  ReplyDelete
 5. +21 kohtalaisen lämmin? Sehän on ihan kesä! :D

  Minäkin kiinnitin huomiota kurren häntään, se on todella pitkä! Näyttää jotenkin ihan irtohännältä, onkohan oravilla häntälisäkekauppa...

  ReplyDelete
 6. Keltaisia lehtiä jo puissa, kurre valmistautuu talveen ja hännästä se alkaa :-) Minä muuten sanoin tyttärelle tänään että mitä jos annan kampaajan laittaa harmaan tukan! Hän siihen että niinhän ne kurretkin..

  ReplyDelete
 7. Ei täälläkään suuria muutoksia vielä. Muistan kun ensimmäisenä syksynäni täällä hämmästelin sitä että miten lehdet ei-ikivihreissä puissa kellastuvat vaikkei ollut pakkasia. Olin aina yhdistänyt kellastumisen hallaan. Vaan puutpa vaan tiesivät, että nyt on syksy.
  Taitaa se oravakin sen sitten tietää, mutta siinä meni sitten suojaväriteoria.

  Juuri hehkutin FB:ssä kun on ihana sadepäivä ja kuinkas sitten kävikään: nyt paistaa aurinko...

  ReplyDelete
 8. Vielä ei syksy paljon näy. Oravassa parhaiten, harmaa etenee.

  ReplyDelete
 9. Tänään puista tippui jo lehtiä kun oksia ravisti. Mitenkähän oravalle kävisi, jos sitä ravistaisi? Taitaisi säikähtää ja muuttua kerrasta kokonaan harmaaksi :)

  ReplyDelete
 10. Onpas vaikuttavan harmaa häntä oravalla.
  Syyssiivous siis meneillään sielläkin. Kaipaatko lumisia talvia?

  ReplyDelete
 11. Haa, tuo on niin tyypillistä Englantia: huimat säänvaihtelut, tuskin saa lausetta loppuun kun on jo käyty läpi kaikki vuodenajat ;)

  No kiva huomata, että Kurre viisaasti ennakoi tulevaa ja maastoutuu hyvissä ajoin talven väreihin, mahtaa tosin olla tukalaa tuossa turkissa yli 20:ssa asteessa.

  Kaunis näkymä ikkunasta: näkyy niin kauas!

  ReplyDelete
 12. On kyllä niin hilpeästi harmaantunut orava!

  ReplyDelete
 13. Hirmuisen pitkähäntäinen orava. Sen häntä on varmaan jäänyt oven väliin ja venynyt pitkäksi. Tai sitten se on syönyt geenimaissia tai muuta sellaista.

  ReplyDelete
 14. Tampereellakin käväisi tänään mittari 20 asteessa. Ei siis syksyä vielä!

  Suomeen on kai luvattu ensi talveksi leutoa mutta hyvin lumista. Jään jännityksellä odottamaan. Tai sitten muutan Lontooseen. ;)

  ReplyDelete
 15. Syksy tulee sinnekin ja puut alkavat kohta pudotella lehtiään - vaahterakin.

  ReplyDelete
 16. Tosiaan erilainen talvi siellä kuin täällä. Mutta nätin näköistä näyttää olevan.

  ReplyDelete
 17. Yaelian: Juu, kurre on pistänyt väriä häntään :D Mia ei talven tuleminen täällä ahdista niin paljon, kun ei tarvitse pelätä tulpalopakkasia ;)

  Mymskä: No juu, t-paitakelejä on täällä pidellyt lähes joka päivä. :D Jospa kurre on seuraa aikaansa ja on tosiaan käynyt laitattamassa lisäkkeen ;)

  Anna: Hih, voisithan sinäkin käydä laittamassa talvitukin ;D

  Heljä: Eivät jaksa puut vihertää läi vuoden.Mutta onneksi muratit ja jotkutt muut jaksavat :D

  Meilläkin sää vaihtui illemmalla aurinkoiseksi ja yhä paistelee!

  Jatkan hetken kuluttua. Minulla on suuria ongelmia näppiksen kanssa. Jättää kirjaimia välistä ja jumittaa ja vaikka juuri vaihdoin patterit. Hermo menee!

  ReplyDelete
 18. Vihreää teillä siellä vielä on ja taitaa olla talvellakin.
  Meillä on tänään hieno raikas syyspäivä.
  Kiva kuva oravasta.

  ReplyDelete
 19. Arleena: Meidän ikkunasta ei syksy paljon vielä näy, mutta tuolla muualla huomasin, että monet puut tiputtavat jo lehtiään ja koivuissakin on keltaista, nyyh. Kohta ne nakuuntuu.

  Peikkoinen: Täälläkin tipahtelee jo lehtiä eli kyllä se syksy sittenkin alkaa jo näkyä muuallakin kuin oravassa ;)

  Kaanon: Harmaantunut orava on aika söpö ;) Lumisia talvia en kaipaa ollenkaan. Toivon, ettei tänne tänä talvena sada lunta. Parina viime talvena on tosiaan sadellut, mikä on poikkeuksellista täällä Lontoon alueella. Mutta jospa nyt saatais talvi ilman lunta!

  Kutis: Juu, paha antaa säätietoja, kun koko ajan vaihtuu sää ;D Kurrelle voi tosiaan tulla tukalat oltavat, jos vielä tulee hellettä. Perjantaina täällä oli yli 25 astetta, mikä oli ihanaa!

  Minäkin tykkään tuosta näkymästä ja voin sitä helposti ihailla tässä koneeni ääressä. Ikkuna on tuossa ihan vieressäni.

  Susu: Juu, hassusti alkanut harmaantuminen ylipitkästä hännästä :D

  Peikko: Hehee, tai sitten orava on käynyt kauneusklinikalla hommaamassa lisäkkeen :D

  Tiina: Siellä onkin pari viime talvea ollut aika pakkastäyteisiä ja lumisiakin. Tänne vaan talvehtimaan, jos ei lumeasta tykkää! Tosin itse haaveilen jo, että ainakin osaksi talvea pääsisi jonnekin kesämaahan :D

  Pappilan mummo: Puiden nakuuntumista jo esiintyy.

  Tuulento: Leuto lumeton talvi on mieleeni. Inhoan sitä, kun ulkona on niin kylmä, että ihan ihoa pistelee. Pakkasasteet ovat myös atooppisen ihoni kauhu.

  ReplyDelete
 20. Unelma: Puut kaljuuntuvat, mutta onneksi jää sentään ikivihreitä köynnöksiä pehmentämään maisemaa.

  ReplyDelete
 21. Eipä paljon muutosta näy verrattuna 2 viikon takaisiin kuviin, olisiko tuo keltainen puu vähän keltaisempi nyt kuin viimeksi..
  Kesäistä keliä täälläkin vielä, tänään oli päivällä yli 20 C, ihanaa :)

  ReplyDelete
 22. Meilläkin oli eilen vielä yli +20 astetta, mutta tänään kylmää ja sateista. Kurre näyttää jo valmistautuvan kylmiin keleihin. :)

  ReplyDelete
 23. Upea kuva oravasta! Nuo kirpeät syksyiset hetket ovat aina ihania, ilma on niin raikas ja luonto kauneimmillaan. :) Täällä ollaan keväässä ja taas biologinen kello ihan sekaisin... :P

  ReplyDelete
 24. Mulle passais myös tuollainen talvi, ei hirveesti lunta eikä pakkasta.
  Hiiirrveen pitkä häntä kurrella.

  ReplyDelete
 25. Hieman taas kesti vastaaminen, mutta joskos nyt... ;)

  Mimi: Tuon puun lehdet ovat aina keltaiset. En tiedä, mikä puu se on, mutta siinä ei ole koskaan vihreät lehdet. Olen nähnyt vastaavan puun eräällä hautausmaalla eli se on jo keväällä keltainen. Outo puu :D

  TeeTee: Mukava kuulla, että sielläkin pitelee leutoa syksyä. :)

  Kazza: Täällä ei vielä onneksi ole ollut kovin koleita ilmoja. Lähes joka päivä on vähintään 19 astetta, yleensä vähän enempi. Sinulla onkin herkkupäivät, kun saat toisen kesän kesän jälkeen :D

  Leenamarketta: Talvi ei tunnu niin pitkältä, kun ei ole pakkasia ja lunta. Ja pyöräilläkin voi koko vuoden!

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)