Pages

Monday, October 10

Armotonta saunottelua

Meillä on tässä lähellä uimahalli. Keksin, että haluan aloittaa uimaharrastuksen. Mietin myös, että se olisi ainut tapa päästä saunaan täällä. Ei muuta kuin uimahallin sivuja tutkimaan.

Selvisi, että uimaan pääsee kertalipulla, jonka hinta on ihan kohtuullinen. Sivuilta ei kuitenkaan käy ilmi pääseekö uimalipulla saunaan. Vähän epäilin sitä, koska sitä ei mainuttu erikseen.

Lähetin siis mailia uimalaan ja tiedustelin asiaa. Ei pääse saunaan uimalipulla. Pitää joko liittyä clubiin, joka maksaa a) £59/kuukausi (väh. puolen vuoden sopimus) tai b) £70/kuukausi (kuukauden sopimus kerrallaan) tai ostaa c) päivälippu, joka maksaa £20. Melko tyyris sauna- ja uimareissu ettenkö sanoisi.

No lähetin vielä uudelleen mailia kyseiseen laitokseen ja kysyin millainen sauna heillä on (lähinnä lämpotilaltaan) ja saako siellä heittää löylyä. Nyt odottelen taas vastausta. Vastaavat kyllä mukavan nopeasti eli sinänsä ihan hyvää palvelua.

Ymmärtääkseni tuolla £20 päiväpassilla saa käyttää mm. kuntosalia jne. Kysyin siitäkin, mitä kaikkea se (päivälippu) sisältää.

Tässähän alkaa hahmottua suunnitelma. Halli aukeaa kello 6.30 ja sulkeutuu 22.00

Kuva täältä.

Tässä päiväohjelmani:

6:30 Hallin oven takana ryysimässä ekana sisään.

7:00 - 8:00 Vaatteet on riisuttu ja uikkari (jota minulla ei tosin ole, vielä) on kiskottu päälle. Suihku otettu ja saunaan päädytty. Ankaraa saunomista ja löylyn viskaamista (jos siis löylyä saa heittää).

8:00 - 8:30 Alkulämmittelyä uima-altaassa. Kevyttä uiskentelua ja vesivenyttelyä.

8:30 - 9:00 Saunassa lämmittelyä ja armotonta löylyttelyä (jos siis saa löylyttää).

9:00 - 10:00 Uimista altaan päästä päähän. Välillä kevyttä vesijumppaa altaan päädyissä.

10:00 - 11:00 Kevyttä saunottelua ja suihkuttelua. Uimapuku pois ja jumppavaatteet päälle.

11:00 - 12:00 Jumppapallon päällä makaamista.

12:00 - 14:00 Kuntosalille tekemään sitä, mitä siellä nyt voi tehdä.

14:00 - 15:00 Vaatteet pois, uikkari päälle ja suihkuun plus saunaan.

15:00 - 21:00 Altaaseen polskuttelemaan ja sukeltelemaan. Välillä saunaan ja sitten taas altaaseen.

21:00 - 22.00 Hiusten- ja kehonpesu, kuivaus. Vaatteet päälle, rasvaus ja poistuminen takavasemmalle.

Päivän jälkeen olisin kyllä niin rusina, ettei rasvaaminen varmaan paljon auttaisi. Mutta hei, tulihan oltua koko rahan edestä!

23 comments:

 1. On se hassua! Täällä niin itsestäänselvyys ja siellä? Ja vielä ei tiedä saako heittää löylyä :D IIH!

  ReplyDelete
 2. Katjusha, sieltä vastattiinkin juuri. Ei "tarvitse" (eli ei saa) heittää löylyä, koska saunassa on kuulemma lämmin muutenkin :D :D

  ReplyDelete
 3. Ois ainaki tehokas liikuntapäivä. :p Melkein hengästytti lukea, vaikka täytyy sanoa, että tommonen monen tunnin uinti/saunomisoperaatio ois aika unelma tämmöselle uima- ja saunahullulle joskaan en kyllä erityisemmin välitä yleisistä saunoista ja uimahalleista. Liikaa hässäkkää.

  (Sori, etten oo vielä ehtiny vastailla siihen sun viestiin. Yritän ehtiä huomenna! :) )

  ReplyDelete
 4. En mäkään oikein tykkään julkisista saunoista, mutta täällä ei ole oikein vaihtoehtoa nyt. ;)

  Täytyy tosin harkita tätä asiaa, koska ei saa heittää löylyä, boooring!!! Ja niiden kuumakin on varmaan vähän eri asia kuin Suomessa. :D

  (No hätä, älä stressaa - vastaat sitten kun ehdit) :)

  ReplyDelete
 5. Just eilen olin viimeksi saunassa....
  Täällä lähelläni on Israelin suurimpia vesipuistoja,ja siihen kompleksiin kuuluu siis vaikka minkälaisia altaita,kuntosalia,saunaa jne jne.mutta myyvät vain koko pakettia kalliilla eikä esimerkiksi vain kuntosalia,jota minä haluan.Vesipuistoon pääsee sitten päivälipulla. Joten matkustan bussilla Tel Avivin keskustaan kuntosaliin,3 kertaa viikossa (menisin ueamminkin jos olisi lähempänä) Ja kuntosalin jälkeen saunon joka kerta,mutta vain alle 10 minuuttia.Mutta se tuntuu ihanalta!Siella tosin ei saa heittää löylyä...

  ReplyDelete
 6. Niin vielä,olen aina yksin siellä saunassa!Kertaakaan sinne ei ole muita eksynyt mun siellä ollessa.Tsemppiä että sinäkin pian pääset saunomaan..

  ReplyDelete
 7. Oikein hyvältä kuulostaa sun päiväsuunnitelma. ;D
  Kerro sitten minkälainen sauna sieltä löytyi, jos sinne asti pääset.
  Minulla on ulkomailta varsin eksoottisia saunomiskokemuksia...

  ReplyDelete
 8. Jos vaan löylyn heittäminen on kielletty, niin silloinhan voi vaikka kaataa vettä kiukaan kiville. Se ei ole heittämistä. Ja jos vettä ei saa käyttää ollenkaan, niin voi käyttää olutta, viiniä tai viinaa. Tosin niistä voi tulla vähän erilainen raikkaus kuin vedestä. Mitäs jos se kiusa yhtäkkiä likaantuisi, eikös sinne pitäisi heittää vettä, jotta se puhdistuisi?

  ReplyDelete
 9. Hah hah! Tuollaiset "älä vaan heitä löylyä saunat" ne on täälläkin. Ja kun uskallettiin heittää siitäkin huolimatta niin johan ilmestyi joku vahti kertomaan, että se on vaarallista. Siis mitä häh?

  Muistatte kai ne Suomen uimaloihin jossakin vaiheessa ilmestyneet höyrysaunat, joihin mentiin miehet ja naiset nakuna, koska "ei siellä mitään näe"? Sanoivat niitä turkkilaisiksi saunoiksi. Täälläkin niitä löytyy ja sinne ei mennä nakuna vaan siivosti pukeutuneena. Sanovat niitä suomalaiseksi saunaksi! Mistä ihmeestä ne on kotoisin, kun eivät ole turkkilaista eikä suomalaista saunaa nähneetkään?

  En siis sauno täällä, kun tosi harvoin jossakin hotellissa. En paljon itseasiassa edes kaipaakaan saunomista. Sauna kuuluu Suomeen, mielellään savuversiona ja veden äärellä. Hamam taas kuuluu Turkkiin. Hieronnalla kiitos.

  ReplyDelete
 10. Hehee, eipä tule ainakaan vapaa-ajan ongelmia, jos ottaa tuon harrastukseksi :D

  ReplyDelete
 11. Huh, onpa tyyristä.

  Toisaalta tuollaisella päiväohjelmalla päästä varmaan katoaisi kaikenlaiset ikävät, ahdistavat ajatukset. Hmm, pitäisiköhän kokeilla?

  No, ei todellakaan!

  ReplyDelete
 12. Olen kerran käynyt saunassa Londonissa ja se oli lähinnä epämiellyttävää. Ihan kuin olisin ollut jossakin kuivassa, kuumassa kaapissa. Ei suomi-ihminen semmoisesta...

  ReplyDelete
 13. Vahan epailen sita loylyttelya. Useimmiten ulkomaan saunoissa ei saa missaan tapauksessa vetta heittaa kiukaalle.

  ReplyDelete
 14. hehee, "siella on muutenkin lamminta" :D Tuo riitti piristamaan mun aamun ;)

  ReplyDelete
 15. Ai että ei saa löylyttää!!
  On kyllä melko hinnakasta.. mutta minä sain ihan ilmatteeks aamuuni hymyt ja huultenheilutukset, saunatkin päälle ja pari vetoa altaassa.
  Nyt kaffelle!:))

  ReplyDelete
 16. Melko kallista O_o. Ja ihan tyhmää ettei löylyä saa heittää, mikä sauna se semmoinen on. (Tyhmä sauna.) Pitäis juosta ympyrää että tulis hiki. Paitsi ettei siellä varmaan saa juosta.

  ReplyDelete
 17. Yaelian: Ärsyttää nuo pakettiratkaisut. Kaikki eivät halua koko kakkua, vaan tietyn osan. ;) Minulle uiminen ja sauna kuuluvat yhteen. Kuntosalin yhteydessä taas en tarvitsisi saunaa, pelkkä suihku olisi ok.
  Ja siksi tuo paikka kiinnostaa, koska se olisi niin mukavasti kävelymatkan päässä. Täytyy nyt miettiä.

  Koo: Hallilta vastattiin, että saunassa on kuulemma on 80-90 astetta. Ja siis vettä ei tosiaan saa heittää. Eli ilmeisesti ei ole mikään höyrysauna kuitenkaan, vaan ehkä joku kuiva pesäke :D Ilmottelen kyllä sitten, miten meni, jos sinne joskus menen ;)

  Peikko: Ei viittis kyllä arvojuomia kiukaalle heittää. Noh, olutta ehkä - siitä en muutenkaan pidä :D Tarjoaakohan halli oluet... ;D

  Mine: Kävin joskus teininä Serenassa ja siellä oli höyrysauna. Sielläkin tuli käytyä ja tosiaan siellä miehet ja naiset olivat kiltisti sekaisin. Koska sauna oli naisten ja miesten puolen välillä, niin aina kun avasi oven, mahdollisti se tirkistelyn jommalle kummalle puolelle :D

  Itse tykkään tavallisesta saunasta enemmän. Meillä on mökillä savusauna ja se on ihan paras! Mutta täällä kaipaan talvella saunaa, koska se lämmittää koko kehon pitkäksi aikaa niin mukavasti. Talvella tuntuu, että se vilu menisi sisäelimiin asti eikä itseään saa lämmittettyä kunnolla muuta kuin saunassa. Joo, olen tosi vilukissa. :D

  Mymskä: Juuei, voisi tosin mennä konkurssiin, jos joka päivä menee ;)

  SusuPetal: Tuo olisi ihan mahtava tapa viettää vaikkapa yksi päivä kerran viikossa, jos saisi siis koko hallin yksin omaan käyttöönsä. Ne muut ihmiset nimittäin vähän häiritsee reuntoutumista ;D

  Jatkan hetken kuluttua. Kahvia pitää nyt saada :)

  ReplyDelete
 18. Maketsu: Minusta vähän tuntuu, että tuo sauna on juuri sellainen kuuma kuivauskaappi. Sehän ei tietenkään selviä muuta kuin kokeilemalla.

  Anymorchy: Juu, minäkin epäilin löylyttelyä ja onkin jo käynyt ilmi, että se on ihan NO NO ;)

  Karoliina: Hih, kiva että nauratti - minuakin se nauratti :D

  Kiirepakolainen: Ei saa eli armoton löylyttely jää nyt kyllä tekemättä, nyyh! Mutta hyvä, että sinä sait saunat ja vedot ;))

  Hehkuvainen: Juu, löylyttely on olennainen osa saunomista - siis ainakin minulle. Mikään ei voita kunnon löylyjä!

  ReplyDelete
 19. No jos satut olemaan siella yksin joskus niin siita vaan vetta kiukaalle!

  ReplyDelete
 20. Olispa rankka päivä, väsyin jo lukemisesta.. varsinkin kun en niin kauheasti saunasta välitä, täällä pysyy lämpimänä muutenkin.
  Mutta jos lomalla yhdeksi päiväksi saisi vuokrata koko paikan vain omalle porukalle niin mikä ettei (saisi heittää löylyäkin salaa).

  ReplyDelete
 21. Eihän se kalliksi tule kun ohjelmastasi päätellen et syö mitään! Lounaan hinta päihittäisi tuon päivähinnan, melkein. Kun on monta päivää syömättä, kuittaantuu se clubihintakin. Ja kun vettäkin haihtuu hirvittävästi kuivaushuoneessa, sieltä tulee ulos sellainen kukkakeppi, ett herttileijaa.

  (not to be recommended)

  ReplyDelete
 22. Sirokko: En minäkään varmaan saunaa kaipaisi, jos olisi koko ajan lämmintä muutenkin. Mutku ei ole ;) Olisikin mukava, jos voisi pitää tuolla koko päivän ja yön kestävät private partyt!

  Kutis: No eihän tuossa ehtisi syödä, kun pitää hillua koko rahan edestä. Pitäsköhän kuitenkin ottaa kuukausikortti ja viettää kuukausi siellä. Säästyishän siinä ne ruokaostosrahat :D

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)