Pages

Wednesday, October 12

Kaksi vuotta eikä suotta


Menin ulos kameran kanssa. Ulkona otin kuvia. Syksyä varmasti on ilmassa, vaikkei se siltä vielä Suomen syksyihin tottuneena tunnukaan. Tajusin juuri, että olemme asuneet täällä nyt himppasen yli kaksi vuotta.

Kertaakaan en ole muuttoa katunut, vaikka joskus kovasti ikävöinkin ystäviäni ja tunnen itseni yksinäiseksi. Tämä maa on kuitenkin astunut sydämeeni ja juurtunut sinne tiukasti.

Pidän ilmapiiristä ja tunnelmasta, jotka täällä vallitsevat. Jotenkin niin easy going ja näin pakkasta ja lunta inhoavana ilmastokin sopii minulle paremmin.

Tältä näytti tänään Terrace Gardensissa. Se on muuten auki yötä päivää, joten taidankin joskus mennä sinne kukonlaulun aikaan kuvaamaan, kun aurinko alkaa heräillä. 


Alla olevan kuvan idyllinen kahvila sijaitsee niinikään Terrace Gardensissa. Meiltä kävelee sinne about vartissa.


Kun jokin lakkaa kukkimasta, jokin muu aloittaa kukkimisen. Kukista täällä ei olekaan puutetta - niitä on joka paikassa. Ruusut lienevät suosituimpia ja niitäkin näkee vielä sekä kukassa että nupussa.

Tämä jo parhaat päivänsä nähnyt ruusu jotenkin kolahti.


Ja sitten alkoi aurinkokin paistella! Aurinko lämmittää yhä kuin kesällä eikä ulkona muutenkaan ole kylmä ollut. Mittari näyttää vieläkin varjossa 19 astetta ja hyvinhän tuolla tarkeneekin.


Syksy tulee kovin vaihtelevasti eri (ei-ikivihreisiin) puihin. Siinä missä jotkin puut ovat vielä ihan vihreitä, jotkin ovat jo kellastuneet tai ruskettuneet.


Minulta jäi yksi syyskampa väliin. Se oli juuri se kerta, kun piti kuvata vakiokohdetta. Voin kuitenkin kertoa, ettei muutoksia pahemmin ole tapahtunut, joten kukaan ei missannut mitään.

Ja lisää syksyä Syyskammassa täällä!

19 comments:

 1. Onnea lontoolaistuneelle;2 vuotta onkin jo sellainen aika,että alkaa juurtuakin helposti.Sulla on kyllä ihanat kuvausmaisemat siellä lähellä:)

  ReplyDelete
 2. Taitaa olla samanlaiset ilmastot talvella siellä ja täällä. Kesällä meillä taitaa kuitenkin olla kuumempi ja kuivempi.

  ReplyDelete
 3. Onnea kaksivuotiaalle lontoolaiselle :)! Toivottavasti tulee niin paljon ihania Englannin-vuosia lisää kuin tahdot. Kyllä maistuis nuo maisemat ja kelit mullekin!
  Hiveleviä kuvia.

  ReplyDelete
 4. Kahvila ja ruusu kolahtivat heti kympillä! Yksi vihreä (kateudesta) onnittelee täällä kaksivuotista Lontoolaista!

  ReplyDelete
 5. Taidankin hypähtää tuonne viehättävään kahvilaan aamukaffelle.
  Edelleenkin nautinnollisia päiviä toivottaa Kiirepakolainen:)
  psst. minullekin nuo säät sopisivat mainiosti.

  ReplyDelete
 6. Minäkin tykkään Englannista :)

  ReplyDelete
 7. Ruusu kolahti ja nuo upeat talot! Ymmärrän tunteitasi. Minäkin voisin mainiosti asua muualla, tai ainakin luulisin niin kun olen kylmää ja lunta kaihtava yksilö.

  ReplyDelete
 8. Mun ois ilmeisesti pitäny syntyä ennemmin sille saarelle kuin tänne. :p Vaikka täällä Suomessa on koko ikänsä asunu eikä sen takia sais muka valittaa ilmastosta (aivan ku ois alunperin ollu itellä sananvaltaa mimmoseen ilmastoon syntyy ;) ), niin minkäs teet, ku ei vaan tykkää loppusyksystä ja talvesta. Kylmästä ja märästä. Vaihtaisin tosta vaan nää sadetuhnupäivät noihin sun kuvaamiin maisemiin, jos se ei vaatis karmean koti-ikävän tuntemista, Suomi ku on kummiskin mulle se koti kurjista vuodenajoistaan huolimatta...

  ReplyDelete
 9. PS. Rakastan ton ekan kuvan maisemaa! <3

  ReplyDelete
 10. Onneksi olkoon! Itse täällä mietin ja pähkäilen sitä että mitä jos itsekin... Olisi miljoona kysymystä siitä millaista on muuttaa Englantiin ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Kun ihan vasta äsken havahduin siihen, että eihän minua mikään täällä Suomessa pidättele, muu kuin lapset, mutta jos heidän saan mukaani, niin täältä tullaan!

  ReplyDelete
 11. Onko siita tosiaan 2 vuotta! Blogeista huomaa miten nopeasti aika menee!
  Ihania kuvia :)

  ReplyDelete
 12. Hienoa, että oot kotiutunut sinne. Olis tosi kurjaa, jos ois koko ajan ikävä jonnekin muualle.
  Tunnelmallisen näköinen kahvila ja kaunis kuva ruususta. Sinulla on hyvä kuvasilmä.

  ReplyDelete
 13. Yaelian: Kiitosta :) Ja täytyy tosiaan sanoa, että tämä lähimaastokin täällä on erittäin vaihtelevaa ja tykkään kovasti, kun on luontoa ja pieni kaupunki/kylä tässä kupeessa ja muutenkin paljon virikettä, jos ei jaksa lähteä ns. merta edemmäs kalaan ;)

  Mine: Luedot talvet sopivat minulle ja se, ettei maisema ihan kaljuunnu talvellakaan. :)

  Kutis: Kiits, sitä minäkin toivon! Vaikka muuttouhan alla tässä ilmeisesti taas elellään, mutta eipä siitä nyt sen enempää, kun en siitä mitään tiedä :D

  TeeTee: Kiitoksia! :))

  Kiirepakolainen: Pakko tunnustaa, etten ole vielä koskaan käynyt tuossa kahvilassa kahvittelemassa. Ehkä menen joku kerta. Minua estää kahvittelussa se, etten pääsääntöisesti pidä täkäläisten kahviloiden kahvista. ;) Tosin tuolta saa todennäköisesti myös siideriä, ehkä :D

  Hannele: Kiva :))

  Kaanon: Mielestäni tähän maahan on suomalaisen kohtalaisen helppo sopeutua. Moni asia on toisin, mutta sellaisia äärimmäisyyseroavaisuuksia (kuten kieli, joka on aika tärkeä osata: asui missä tahansa) ei ole.

  ReplyDelete
 14. Bemary: Mielestäni säästä ja mistä tahansa saa valittaa/kertoa mielipiteensä. Ei sillä ole väliä, missä asuu. ;) Olenhan minäkin ikäni asunut Suomessa ja mitä vanhemmaksi tulin (yyh, alan kuulostaa joltain mummolta), sitä enemmän aloin vieroksua lunta ja pakaksta. En vain kestä sitä raakaa ilmaa ihollani.

  Voisin kyllä helposti lomailla vaikkapa viikon jossain lumimaisemissa lasketellen jne. mutta että asua - ei kiitos enää!

  Se ekan kuvan maisema on tästä lähiasuinalueelta tuolla "kukkulalla". Tykkään kuleksia siellä ja katsella ihania taloja - niihin ei koskaan kyllästy. :)

  (ps. vastailen mailiisi tänään tai huomenissa)

  Aura: Luinkin noita ajatuksiasi blogistasi. Mikäpä tosiaan estäisi kokeilemasta elämistä muualla, jos siihen on mahdollisuus! Kerron mielelläni omista kokemuksistani ja käytännöistä, joita muutto vaatii. Ne ovat vielä tuoreessa muistissa. Lasten osalta en kuitenkaan tiedä paljon käytännöistä, koska ei ole tarvinnut ajatella sellaisia asioita.

  Jos haluat jossain vaiheessa kysellä jotain, niin minun mailiosoite on mm. profiilissani (ja sivuni oikeassa palkissa myös) :)

  Susa: Blogit ovat tosiaan hyvä aikamittari. Tuntuu, että nämä pari vuotta ovat menneet todella nopsaan. :)

  Amalia: Kiitokset. Olisi varmaan aika mahdotonta asua paikassa, jossa ei viihdy. Aika kamalaa se ainakin olisi, joten olen iloinen että olen sopeutunut tänne. :)

  ReplyDelete
 15. Kaksi vuotta jo, niin se aika kuluu!

  Teillä ei taida olla edes samanlaista pimeyttä syksyllä ja talvella kuin täällä? Etelämmässäkin tulee kyllä pimeää ja se humpsahtaa ihan yhtäkkiä, mutta silti päivällä on niin paljon valoa, että sillä elää. Ja toisaalta ei minua haittaa, jos yöllä on pieää, se Suomen jatkuva valoisuus kesällä on joskus rasittavaa. Sisäinen kello menee ihan sekaisin.

  Olen aina ollut sitä mieltä, etten halua Suomesta mihinkään muualle asumaan, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Minä talven rakastaja olen jopa alkanut ajatella, että lämpimämäpi ilmasto voisi sittenkin olla ihan sopiva. Ainakin voin sellaisessa paremmin kuin missään, viimeisen matkan aikana ei ollut esim. kivuista tietoakaan.

  Joku kahden kodin ratkaisu voisi olla hyvä, mutta toteutus vaatii ehkä vielä pientä hieromista... ;)

  ReplyDelete
 16. Ihanaa, hienoa, kiitos. Varmaan jossain vaiheessa heitän sulle meiliä ja kyselen kaikkea mahdollista mitä ikinä aiheesta keksin. :)

  ReplyDelete
 17. Poikkesin vielä uudemman kerran katsomassa kahvilakuvasi. Taitaa ollakin Robin Hoodin salainen kahvipaikka kyseessä..! ;P

  ReplyDelete
 18. Ihania kuvia. Minusta olisi ihana päsätä kävelemään noilla viehättävillä pikkukaupunkikujilla ja englantilaismiljöössä, tutkittavaa ja ihmeteltävää riittäisi varmasti.

  ReplyDelete
 19. Mymskä: Sanos muuta - kaksi vuottaa tuntuu ikuisuudelta ja "entinen elämä" jotenkin kaukauselta. Mutta toisaalta olenkin nopea sopeutumaan uusiin tilanteisiin - niin hyvässä kuin pahassakin.

  Kyllä tännekin pimeys tulee ja talvella on jakso, jolloin tuntuu koko ajan olevan hämärää tai pimeää. Mutta se ei kestä kovin kauan, muistaakseni. Täälläkin ovat päivät alkaneet lyhetä jo ihan selkeästi. Puoli seitsemän aikaan illalla on jo pimeää.

  Kesäyöt ovat täälläkin valoisia niin kuin Suomessa. Eivät ehkä ihan yhtä valoisia, mutta kuitenkin. Ero ei ole niin suuri, että sen pistäisi merkille.

  Parin viikon kesäratkaisu keskelle talvea ei kuulosta hassumalta! Se katkaisi mukavasti pimeän ja kylmän kauden. Itse uskon, että jotkin "vaivat" voivat helpottua lämmössä ja tietyssä ilmastossa. Vaikka minulla on ihottumia käsissä jne. niin noin pääsääntöisesti atooppinen ihoni voi täällä paremmin.

  Suomessa minulle tuli kasvoihin, lähinnä poskiin, joka ikinen talvi kuivia, punaisia läiskiä pakkasen ja kuivan ilman takia. Täällä minulle ei ole tullut kertaakaan sellaisia talvella.

  Aura: Heittele vaan maililla sitten, kun siltä tuntuu. Vastailen mielelläni :)

  TeeTee: Hih, se on kyllä todella idyllinen kahvila ja tosi kuvauksellinen!

  Aino: Tykkään siitä, että täällä talot rakennetaan persoonallisesti. Vieri vieressä on erilaisia muotoja ja värejä. Useimmiten värit kuitenkin ovat joko keltaista tai punaista tiiltä. Jotenkin goottimaista ja siitä minä tykkään ;)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)