Pages

Friday, October 28

Mielipuolen maakellari

Elegia Apartments ylpeänä esittää: KUMMITUSTALO (myös valokuvatorstain aihe)

Varoitus: Jos olet heikkohermoinen, skippaa tekstit.

~~~~~

Hämäräperäisen kuolemantapauksen takia markkinoille vapautui 500 vuotta sitten tämä upea kellarihuoneisto, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi vampyyreille, gooteille, kummituksille tai sarjamurhaajille!


Ikkunoita ei ole (paitsi yksi, mutta ovi kyllä löytyy), joten vampyyrin on turvallista siellä pesiä, gootin ei tarvitse pelätä ruskettuvansa ja... Noh, sarjismurhaajan puuhastelut eivät näe päivänvaloa.

Kummitukselle voi tosin tulla tylsää, kun ei ole ketään, jolle kummitella. Toisaalta perimätiedon mukaan talossa asuu jo ennestään lukuisia kummituksia.

Sisääntulokäytävän reunamilla on runsaasti karsinatilaa säilyttää erilaisia "tarvikkeita". Lattia on kiveä, josta on helppo pestä erinäiset tahrat ym. roiskeet pois.


Myös seinät ovat jykevää tekoa, joten niihin voi kiinnittää vaikka ketjuilla "asiakkaita" tai mitä nyt tulee mieleen. Ovia ei tässä avoimessa tilassa ole, mutta yksi eristysselli löytyy erityisen hankalille "asiakkaille".

Sisääntulohallin lisäksi talossa on erillinen huone, ns. isännän huone. Entinen omistaja (menehtyi huhujen mukaan vuonna 1526, mutta ruumista ei koskaan löydetty) piti siellä ilmeisesti pontikkatehdasta.


Erään legendan mukaan omistaja teki siellä viiniä korvaten rypäleet "asiakkaittensa" sisäelimillä. Varastossa on edelleen lukuisia täysinäisiä viinipulloja (kunnon vuosikertaviinejä siis: sisältyvät hintaan!), joiden sisällöstä on edelleen kiistanalaista tietoa.


Älä ole uhrilammas, vaan osta heti - olen varma, että tämä lukaali viedään käsistä!

22 comments:

 1. Mihin voi jättää tarjouksen? Tämä on kuin minulle tehty!

  ReplyDelete
 2. Ihanan paljon tilaa! Tykkään!

  ReplyDelete
 3. Hohoo! Odotinkin, että osallistut tähän. ;)

  ReplyDelete
 4. ja minä kans.. tuleeko tästä nyt huutokauppa? tarjotaan ...hetkinen paljonkos minulla on ...5..8.. no joo 9. tarjotaan 9. se on isi numero, seuraava on 0.. joten kämppä opn minun, 9 ekee käteisellä. aloitan välittömästi pientä pintaremonttia, kuten lisää verenpunaista lattiaan seiniin lisää valoa että näen kummitukset ja ne minut.

  ReplyDelete
 5. Kansainvälisen koulun myötä Halloween on astunut perheeseemme. Huoh. En oikeasti ole kauhun, kummitusjuttujen yms. ystävä. Tänään kuopus 5v lähti Halloween juhlaansa. Asu piti olla päällä jo lähtiessä. Meillä oli ennestään sellainen hiiripuku ja se päällä hän kouluun lähti, "kamalana rottana", joka oli niin suloinen, että se olisi tehnyt mieli pistää poskeensa:).

  Eli, ei tarjouksia täältä tällä erää:).

  ReplyDelete
 6. Minäkin jätän välii, kun en oikein tykkää noin pimeistä paikoista.

  ReplyDelete
 7. Ooohhoh, tuosta saisi taidekahvilan!

  ReplyDelete
 8. Hui,tuolla en varmaan pitkään viihtyisi;D

  ReplyDelete
 9. Mihinkä niitä ikkunoita tarttiskaan, sähköllä sitä valoa saa! Ja jos väittää ettei huonekasvit sitten kasva niin onhan noita muovikasveja. Ja niin kuin Innosta ja muista olemme oppineet, niin yhdellä tuikkukipolla saa jo ihmeitä aikaan :D! Hih :).

  ReplyDelete
 10. Ihan mielenkiintoinen jos tykkää kellarimajoituksesta. Lupaavan synkkää (pääsee heti fiilikseen ) ynnä talon historia on lupaava. Mutta henk.koht. jos vaikka joskus vielä täällä kummittelen haluaisin kartanon jossa on torneja ja rikkinäisiä yläkerran ikkunoita joissa verhot lepattaa ulos villisti syystuulella ja hämärän laskeuduttua !

  ReplyDelete
 11. Viinikellari alkoi kyllä kiinnostaa:-)

  ReplyDelete
 12. Seinakettingit ja viinit voisi vaikka kiinnostaakin... huh!

  ReplyDelete
 13. Kylmänväreet jo kulkivat selkärangassa, kun tuota kuvien tunnelmaa tavoittelin. Hui sentäs.

  ReplyDelete
 14. Yksinäinen lamppu ei juuri valaise tätä upeaa lukaalia. Tiilet ja holvit ovat hienot, mutta historia vähän liian huima minulle(kin). Mutta jos Kiirus laittaisi sen taidekahvilansa...kahvia ilman syaniidia, kiitos!

  ReplyDelete
 15. Mitenkä olet uskaltanut tuonne ylipäätänsä kuvaamaan..yksinkö siellä kummitusten armoilla? Tunnen pelonsekaista kateutta.
  Minä kyllä ajattelin tulevaan kummitusvaiheeseeni ihan omaa kummitustaloa ilman edellisiä haamuasukkaita, riittää tämä huushollin jakaminen tässä elämässä.Siis nyt vaan huudan ilman kauppaa.

  ReplyDelete
 16. Kauniit kaariholvit ja tilaa sopivasti. Tarpeeksi hämyisää, joten ei ole tarvetta siivota kovin usein.

  ReplyDelete
 17. Aivan ihana mesta!!! Kyllä tuolla kelpaisi illallistaa kera vienosti hymyilevän herrasmiehen....esimerkiksi jotain hyvää lihaa, rare..

  ReplyDelete
 18. Jokos se meni? Tuohan on aika hyvä peikkoluola :)

  ReplyDelete
 19. Huima kummitusvaellus.( Sopii muuten hyvin tuo bloggerin musta tausta, ja selailumahdollisuus.)

  ReplyDelete
 20. Ihan hemmetin makee mesta! Ois mielenkiintoista nähdä mitä Inno sais tuosta aikaiseksi... :D

  ReplyDelete
 21. Hyi minua, on jäänyt vastaaminen ihan retuperälle! No mutta onneksi näihin vastata myöhemminkin, jos ei ennemmin ;)

  Tällä kertaa kiitän teitä kaikkia yhteisesti kommenteista - niitä onkin ollut hauska lukea :)) Kiitos siis kaikille!

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)