Pages

Monday, November 28

Ei ole kodin voittanutta

Kuukausi vierähti aika nopeasti. Hieman haikealla mielellä jätin taakseni Nykin aurinkoiset (jos ei tulopäivän lumimyräkkää lasketa) ja ruskaiset maisemat sekä Floridan palmut ja ihoa hyväilevän lämmön.

Paljon tuli nähtyä ja koettua kuukauden aikana.


St. Augustinessa Krapulaisena kiipeäminen majakkaan (en suosittele, lol) sen jälkeen kun oli kävellyt majakalle about kuusi mailia.


Kennedy Space Center, Cape Canaveral, Florida. Mielenkiintoinen kompeksi ja opettavainen reissu kaikin puolin.

Samaisesta paikasta ammuttiin viime lauantaina raketti, jonka kohde on Mars ja tavoite on etsiä sieltä viitteitä elämästä.

Raketti ammuttiin paikallista aikaa kello 10.00 am, joten ehdimme ennen kotimatkan aloittamista katsoa ammunnan suorana telkkarista.Kiehtovaa.Airbout tour Evergladesilla: nähtiin mm. kilpikonnia ja alligaattoreita sekä veneilyn päätteeksi hauska alligaattori show.

En nyt jaksa enempää laitella kuvia, vaan listaan vielä muutamia kohokohtia reissulta: iltaristeily Miamissa, delfiiniajelu Madeira Islandilla, Dali-museo St.Petersburgissa, Blackpoint wildlife drive Merrit Islandilla, Universal Studios Orlando jne.

Monet kohteet, joissa kävimme ovat kunnon turistirysiä, mutta koska matkasimme off-season aikaan, vältimme pahimmat ruuhkat. Minua ei näihin kohteisiin edes saisi sesonkiaikaan, sillä en ole sitä tyyppiä, että jaksan jonotella koko päivän milloin mihinkin. 

Kotiinpaluussa ihaninta on päästä omaan sänkyyn nukkumaan ja aamulla tepsutella rauhassa tukka pystyssä keittiöön ottamaan kahvia yöpuku päällä. Se on kuulkaas luxusta!

17 comments:

 1. Varmaankin oli kivaa myös palata kotiin pitkän matkan jälkeen.Paljon näittekin tuolla matkalla.Minäkin olen ollut tuon tapaisella airboatilla,mutta Seminole-intiaanien alueella,

  ReplyDelete
 2. Kiitos mukavasta kierroksesta, hyvä kun myös itse nautit.

  ReplyDelete
 3. Kyllä kotona olemisessa puolensa on, ainakin yleensä on mukava palata, kun on jossain muualla ollut.
  Kamalan nopeasti vaan alkaa tehdä mieli lähteä uudestaan...

  Mutta nyt päästään varmaan taas nauttimaan tiuhempaan päivityksistäsi!

  ReplyDelete
 4. Matkasi oli varmasti mielenkiintoinen.
  Mutta kylla se niin on,etta kotiin on aina aivan ihana palata.Minakin rakastan tuollaisia kiireettömia aamuja kotona.

  ReplyDelete
 5. Mieheni aina sanoo etta on ihanaa paasta kotiin omaan suihkuun (hyva vedenpaine) ja sankyyn (tukeva patja ja mukava tyyny).

  ReplyDelete
 6. Eikös sitä sanonta " oma koti kullan kallis" olekin niin totta.

  ReplyDelete
 7. Welcome home!

  Kirja luettu, kiitos, oli aika hyinen!

  ReplyDelete
 8. Tervetuloa takaisin! Lähes :)

  Nautiskele oman sängyn lämmöstä.

  ReplyDelete
 9. Kotona on mukava sulatella kaikkea ahmimaansa :)

  ReplyDelete
 10. Kotiin on aina hyvä palata. Mielessään voi sitten siirtyä uudelleen matkan kohokohtiin....

  ReplyDelete
 11. Hienoa, että matkasi onnistui hyvin.

  ReplyDelete
 12. Yaelian: Kotiin on aina kiva palata, vaikka olisihan siellä voinut vielä muutaman viikon talvehtia. ;) Oli aika aktiivinen reissu kaikin puolin eli juuri sellainen, mistä tykkään.

  Ari: Oli kyllä nautinnollinen reissu, ei valittamista :)

  Mymskä: Yleensä se matkajalka alkaa vipattaa uudelleen aika pian sen jälkeen, kun on saanut nukuttua tarpeeksi ja hengähdettyä kunnolla. Seuraavaa reissua odotellessa.... :D

  Sateenkaari: Reissu oli tosiaan kaikin puolin onnistunut ja antoisa. Miinusta tulee tosiaan vain siitä, että jossain vaiheessa kun on pitkään reissussa, alkaa se joka aamuinen kahvinhommaamisreissu nyppiä. Minä kun en käynnisty ilman kahvia.

  Anumorchy: Oma sänky onkin paras sänky. Omaa suihkua ei sen sijaan tullut ikävä, vaan oli luksusta kun sai suihkutella kunnon paineella ja pestä naaman yhden hanan alla :D Meiltähän siis hajosi suihkun power-toiminto juuri ennen reissua, joten sieltä tulee vettä vain lirutellen. Land ladya on infottu asiasta: toivottavasti hommaa korjaajan ja vauhdilla!

  Amalia: Totta on tuo sanonta!

  Susu: Kiits, ja kiva jos pidit kirjasta. Minuun se teki vaikutuksen!

  Lepis: Kiva olla takaisin - ainakin toistaiseksi :D

  Sirokko: Sanos muuta! En ole edes jaksanut kaikkia kuvia vielä käydä kunnolla läpi. Pitää hetki sulatella ennen kuin jaksaa niihin paneutua enemmän.

  Kiirepakolainen: Kuvien avulla siirtyminen onnistuukin hyvin vielä vuosienkin jälkeen. :)

  Unelma: Kiits, nyt on väsynyt mutta onnellinen olo. Vaan eiköhän se tästä taas suruksi muutu ;D ;D

  ReplyDelete
 13. Voisipa lähteä jonnekin tätä pimeyttä pakoon. Oli kiva seurata matkaasi ja vieläkin olisi nälkä nähdä enemmän kohteista kuvia, mutta varmaan on parasta levätä ja nauttia kodin vapaudesta ensin! :)

  ReplyDelete
 14. Tervetuloa takaisin! There's no place like home! :)

  ReplyDelete
 15. TeeTee: Kyllä noita matkakuvia varmasti tänne vielä putkahtelee, mutta täytynee ottaa etäisyyttä ensin hetki. :)

  Susa: Kiits, ei ole kodin voittanutta :)

  Hannele: Niin oli ja riittävästi äksöniä ja vauhtia minun makuuni!

  Heppasafarille olisin vielä halunnut, mutta ei ehditty.

  ReplyDelete
 16. Kovasti olette maisemia katselleet! USAssa on vierailijoita vaikka missä kissanristiäisissä. Jonoihin tottuu tavallaan, mutta off season on aika käydä tunnetuimmilla paikoilla. Loka-marras ja maalis-huhtikuu ovat lempikuukausiani matkailussa. Euroopassa tykkään joulukuun ensimmäisistä viikoista.
  Mutta todella, mieheni nauraa minulle kotiin tullesamme: "Oh my bed, my own sweet bed" kommentilleni :D

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)