Pages

Monday, November 7

Kriittinen turisti?

Nyt on sitten luvassa niitä New York -kuvia (eli kuvia Manhattanilta niin kuin nähtävästi New York mielletään vain Manhattaniksi).

Näin täällä ilmeisesti (perustuu empiirisiin kokemuksiin) koetaan turistien ajattelevan, sillä Manhattanin karttoja on kyllä saatavilla, mutta sen ulkopuolelta (Bronx, Brooklyn, Queens, Staten island) karttojen saaminen on vähän työläämpää.

Olen käynyt Times Squaren Vicitor centerissä, josta kehuttiin saatavan karttojen lisäksi paljon muuta. Noh, karttoja toki saikin – nimittäin juuri Manhattanilta. Muut esitteet olivat niitä tavallisia flyereitä, joissa mainostettiin esityksiä, turistikierroksia jne. Aika aneeminen mesta, ettenkö sanoisi.

Manhattan ei ole niin iso, että siellä jaksaa hengata kaksi viikkoa, ellei sitten halua hengailla samoissa paikoissa useita kertoja. sen voin toki tehdä itsekin (ja olenkin jo tehnyt), mutta jotain rajaa. Toki, jos tarkoitus on koluta jokainen museo ja esitys, niin se kaksi viikkoa tuskin riittää.

Itse kuitenkin miellän turisteilun olevan muutakin kuin museoissa ja galleriossa ravaamista (en muuten ole vielä käynyt yhdessäkään, mutta olen kyllä menossa: nimittäin sitten sadepäivänä).

Olen kolunnut Etelä-Manhattania (Chinatown, Little italy, Battery Park, Soho, Tribeca jne.) aika perusteellisesti sekä kävellyt pitkän pätkän Broadwaytä ja nauttinut sen tunnelmasta.

Olen myös käynyt Pohjoisemassa mm. Central parkissa ja Midtown Westissä jne. En jaksa luetella joka ikistä paikkaa, joissa olen käynyt, koska se tuskin on järin kiinnostavaa luettavaa.

Pointtini on, että Manhattanin ulkopuolellakin on helmiä, joista voisi olla paremmin tietoa tarjolla. Mutta joo, onneksi on internet!

Se mielipiteestä, nyt kuviin.


Bryant Park on mukava keidas keskellä kiireistä kaupunkia. Puisto on pieni, mutta aika hyvin se on saatu ahdettua täyteen ihania pikku putiikkeja.


Myös luistelemaan olisi päässyt, mutta jätin tällä kertaa itseni nolaamisen väliin.


Wall Streetin telttakylä. Siellä osoitetaan mieltä.
Ps. Ettei nyt joku luule, että kiertelen täällä hernemaissipussi nenässä, niin sanotakkoon, että en. Nautin suunnattomasti ilmapiiristä ja monipuolisista eri alueista. Taidan vain olla kohtuullisen kriittinen turisti, joka haluaa nähdä muutakin kuin pelkät massaturistimestat (joissa toki niissäkin on tullut käytyä mm. Empire State Buildingissa).

Ja koska tätä aikaa on, niin muutama retki Manhattanin ulkopuolelle on vielä suunnittelilla. Siitä kuitenkin enemmän myöhemmin.

Vastailen edellisten postausten kommentteihin tänään illalla, ellen ole ihan raato palattuani takaisin hotellille.

4 comments:

 1. Hieno kuva sarja New Yorkista, hyvä ettei ole niitä periteisiä turisti kuvia I Like :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos kuvista. Oli mukava verestää Nykin ilmapiiriä.

  ReplyDelete
 3. Hyviä kuvia! Sähän olet nähnyt kaupunkia oikein kunnolla.Itse tykkäsin Manhattania enemmän Brooklynistä,jossa asuin.Kaipaan sinne vieläkin vähän,mutta muuten Nykki ei ollut lempikohteeni USAssa,Onko nyt edessä se road trip?

  ReplyDelete
 4. AndyspaceFinland: Kiitosta, mietin että ne perinteiset nähtävyyskuvat voi googlettaakin, joten yritän siksi laitella jotain muuta jatkossakin.

  Arleena: Ollos hyvä =)

  Yaelian: Minulla on tosiaan ilokseni paljon aikaa täällä, joten siksi ehdin koluta paikkoja oikein kunnolla :D Brooklynissä olen käynyt hautuumaan lisäksi downtownissa (kävelin sinne Brooklyn bridgeltä, koska pitihän se silta nyt kävellä läpi ja hienot maisemat oli ;))

  Pidän Nykistä, mutta minulla on kohta burn out :D :D Road trip alkaa lauantaina, kun miehellä alkaa loma, jee!!!

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)