Pages

Wednesday, November 2

Uskomaton leposija!

Lauantain lumimyrsky jäi ainoaksi ja sen jälkeen onkin pidellyt kauniita, aurinkoisia syysilmoja.

Olen ehtinyt koluta Manhattanin eteläpuolta jo aika hyvin, mutta toki siellä(kin) piisaa vielä nähtävää.

Tänään sen sijaan suhasin subilla (subway: en tiedä onko sillä täällä lempinimeä niin kuin esim. Lontoon underground on tube) Brooklyniin Green-Wood Cemeteryyn. Paikka ei sen kummemmin ole esillä ainakaan nykin basic-esitteissä, joita saa mm. meidän hotellista.

Löysin sen sattumalta googlettelemalla. Innostuin heti kyseisestä kuolleiden sielujen lepopuistosta, ja koska minulla on ruhtinaalliset kaksi viikkoa aikaa tutkia tätä kaupunkia, voin varsin hyvin tehdä retkiä Manhattanin (jossa hotellimme on) ulkopuolellekin.

Tietoisku: 7 päivän Metrocard maksaa 29 taalaa ja sillä voi matkustaa estoitta kaikkialle, minne subi menee. Muuten kukin matka maksaa 2,50 taalaa riippumatta siitä, miten monta pysäkinväliä suhaa.

Tässä siis kuvia Green-Woodin hautausmaalta, joka nousi ehdottomasti ykköseksi kauneimpien hautausmaiden, joissa olen käynyt, listassa.

Alla kuva pääsisäänkäynnistä otettuna hautausmaan sisäpuolelta. 


Tavallisten hautakivihautojen lisäksi hautausmaa oli PULLOLLAAN mausoleumeja. Tuli ihan tunne kuin olisi ollut kuolleiden siirtolapuutarhassa.
Hautausmaalla on neljä lampea. Minulle tuli pakkomielle, etten voi poistua sieltä ennen kuin olen löytänyt ne kaikki.

Minulla oli kyllä kartta (kyllä, älä edes kuvittele meneväsi tuolle hautuumalle ilman karttaa: sen saa ilmaiseksi portilta), mutta mielestäni se (kartta) näytti koko ajan väärin. Myöhemmin tosin tajusin, että tulkitsin sitä väärinpäin!


Green-Woodissa on Avenueiden lisäksi tällaisia patheja. Maasto on todella kukkulaista, joten käyskentely siellä käy hyvin liikunnasta.


Alla kuva Manhattanille päin. Lepuuttelin jalkojani siinä penkillä, kun taakseni pysähtyi auto (kyllä, hautausmaalla sai ajaa autolla: tosin liikennettä siellä ei juuri ollut missään muodossa). Kuljettaja kertoi minulle, että "tiesitkö, että tämä on Brooklyinin korkein huippu". No en tiennyt, vaan nyt tiedän.


Seuraavassa postauksessa (en tiedä, milloin se tulee: olen iltaisin niin väsynyt, että lähes kaadun sänkyyn) laitan sitten niitä kaupunkikuvia.

Väsymyksen takia en myöskään jaksa pahemmin kommentoida blogeihin, vaikka aamukahvin ohella kyllä teen kierroksia blogeissa. Mutta onneksi blogit eivät katoa mihinkään!

17 comments:

 1. Upean naköinen paikka, kylla tuolla kelpaa viimeisia uniaan uinua :)

  ReplyDelete
 2. Minakin tykkaan hautausmaista. Tuolla olisi ihana kaveleskella. Aivan kuin puistossa konsanaan.

  ReplyDelete
 3. Onpa upea paikka! Tuosta en tiennytkään Nykissä asuessa,mutta harvoin seikkailin siellä ihan yksin.
  Yksi paikka ,jota voisin suositella,on Cloisters.On kyllä myös museo,mutta paikka on mielettömän kaunis.http://en.wikipedia.org/wiki/The_Cloisters

  ReplyDelete
 4. Hih, minäkin olen tallustanut pitkin Manhattania, noin 40 vuotta sitten. aihui, miten aika rientääkään.
  Hautausmaalle on hyvä mennä rauhoittumaan....

  ReplyDelete
 5. Täällä on myös yksi, joka tykkää hautausmaista. Minusta ne kertovat paljon myös maan kulttuurista ja uskonnosta. Tuo vaikuttaa tosiaan hienolta, että lammet ja kaikki:). Ja matkanne kuulostaa onnistuneelta, jos iltaisin täytyy kaatua vain sänkyyn nukkumaan. Jatkakaa samaan malliin.

  ReplyDelete
 6. Mä tykkään myös kalmistoista, niissä on jotakin rauhoittavaa. Paras näkemäni on Pariisissa ( siellä minne Piaf on kuopattu ja tietty, Morrisoni.) Kivat kuvat, olin hetken siellä. Thänks!

  ReplyDelete
 7. Kauniita ja sykähdyttäviä kuvia, sinä osaat löytää kiinnostavat kuvauskohteet.

  ReplyDelete
 8. Kiva, sinun seurassasi nojatuolimatkatkin saavat ihan uuden ulottuvuuden. Hautuumaat on lempipaikkojani, tuolla näyttää olevan väljyyttä, ei ihme että autolla saa ajella.. kuolleiden siirtolapuutarha, heh.

  ReplyDelete
 9. Kuolleiden siirtolapuutarha! Onneksi ei ollut aamukahvit suussa...

  Levollisen näköinen paikka, kuten hautuumaan kuuluu kai ollakin. Rakastuin tuohon ekan kuvan kirkkoon!

  Blogit eivät katoa mihinkään, ja kommentit ovat yhtä tervetulleita ennemmin ja myöhemmin. Nyt on taas aika sinun mennä ja lentää.
  Niin, ja tietysti näyttää meille maailmaa :)

  ReplyDelete
 10. Hyvä näinkin katsella sun kuvia, vaikka oisinpa ollut mukana.

  ReplyDelete
 11. Ihanan kuvauksellinen paikka, tuolla viihtyisi kauan.

  Onneksi aurinko paistaa ja paha, paha lumi on poissa.

  ReplyDelete
 12. Hienoja kuvia hienoista paikoista, tuonnekin pitäisi joskus päästä aatoksin tässä luurailen:) Oikein ihanaa matkan jatkoa sinulle!

  ReplyDelete
 13. Vau, onpa hieno tuo kuolleiden siirtolapuutarha. Hyvä kun huomasit kartan olevan eripäin, se varmaan helpotti suunnistamista ;-) Hautausmaat on kivoja paikkoja ja tuo kirkko on aivan mahtava.

  Nauti matkastasi =)

  ReplyDelete
 14. Kauniilta näyttää hautausmaa kuvissasi.
  Ihana näköala Manhattanille.

  ReplyDelete
 15. Karoliina: Green-Wood on todella kaunis hautausmaa. Sitä voi suositella myös arkkitehtuurin ystäville!

  Tuula: Kuolleiden puisto. Minähän olen ihan hulluna hautausmaihin ja tänään kävin bronxissa Woodlawnin hautuumaalla. Meni muuten ohi komeudessaan tästä!

  Yaelian: Cloistersia on kehuttu – voi olla, että käyn, jos ehdin. Jotenkin päivät hurahtaa tosi nopsaan ja koska täällä on pidellyt ilmoja, niin olen hengaillut mahdollisimman paljon ulkona.

  Kiirepakolainen: Voin tässä vaiheessa sanoa, että olen tallustanut Manhattanin (tai no, en nyt sentään kävellyt, hih) päästä päähän ;) Hautausmaat ovat kivoja keitaita, kun haluaa hetkeksi eroon (elävistä) ihmisistä :D

  Mine: Hautausmaat voivat olla myös arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia, kuten olen täällä saanut huomata! Iltaisin en tosiaan muuta pahemmin jaksa kuin maata sängyssä aivokuolleena. ;)

  Maketsu: Meitä onkin monta hautausmaafriikkiä täällä! itse en ole Pariisissa käynyt, mutta jos menen, niin lupaan mennä käymään myös hautausmaalla ;)

  Unelma: Näitä kohteita ei tarvinnut löytää, kun ne tulivat eteen ;)

  Sirokko: Avaraa siellä tosiaan oli ja ehdottomasti mahtava paikka lepuuttaa hermoja ihmismassoissa kulkemisen jälkeen :D

  ReplyDelete
 16. Mymskä: Nuo mausoleumit oikeasti ovat niin näyttäviä kuin olisivat miniatyyriasumuksia. Bronxin hautuumaa näytti pieneltä kylältä Brooklynin siirtolapuutarhan rinnalla ;D

  Tuo ekassa kuvassa oleva on siis hautuumaan portti, uskomattoman hulppea pelkäksi porttirakennukseksi.

  Puhalluskukkatyttö: Ehkä ensi kerralla! ;))

  Amalia: Tuolla kyllä pyöri pää ympäri, kun joka puolella oli silmänruokaa tarjolla! Jos päädyt Nykkiin joskus, suosittelen jotain hautausmaata!

  Susu: Viihdyin siellä koko päivän.Tosin lääniäkin oli niin paljon, että siellä ehti eksyä pariin otteeseen:D

  Inkivääri: Ehdottomasti kannattaa mennä tuolla käymään, jos tulee nykin reissu eteen! Tai sitten sinne Bronxiin!

  Birgitta: Kartan tulkitseminen oikeinpäin tosiaan helpottaa huomattavasti sen lukemista :D Viihdyn täällä hienosti ja vielä on hetki aikaa nauttia olosta täällä ennen kuin matka jatkuu. =)

  Arleena: Huipulta näki tosiaan aika kauas!

  Kiitos teille kaikille ihanille kommenteista!

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)