Pages

Friday, December 30

Kärpäsenpaska kaatopaikalla- Voi hitsi, taas on juna myöhässä ja luntakin sataa, saamarin VR!!!
- Älä valita, täällä sentään kulkee juna. Kaikkialla ei pääse junaan!

Maailmaa ei voi yksi ihminen muuttaa - siihen tarvitaan useiden panos. Hyvää palvelua ei olisi ilman kritiikkiä. Asioiden tutkiminen ja kriittinen tarkastelu ovat edellytys kehittymiselle. Jos ei kukaan piittaa, miksi tehdä mitään.

Ongelmia on kaikkialla ja kaikissa kulttuureissa. Yhteen vetoaminen ja vertaaminen ei tee muuta kuin latistaa keskustelun - ehkäpä jopa kehittymisen. Enkä nyt tarkoita vain Afrikan lapsia vertailukohteena, vaan mitä tahansa ja myös yksilötasolla vertaamista.

Monilla ihmisillä kun on sellainen tapa, että KAIKKEA pitää verrata - jos ei omiin, niin toisten murheisiin or whatever. Sillä tavoin saadaan kenen tahansa murheet ja ongelmat näyttämään kärpäsenpaskalta kaatopaikalla.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - Parempaa tulevaa vuotta kaikille tasapuolisesti!

19 comments:

 1. Tasapuolista ei ole joka paikassa..Dustyn kappale on iki-ihana,olen aina tykännyt siitä:)
  Hyvää Uutta Vuotta Elegia!

  ReplyDelete
 2. Yaelian, ei olekaan, mutta minun toivotukseni ovat tasapuolisesti kaikille, jotka tätä lukevat ;)

  ReplyDelete
 3. Oooh, ihana Dusty!

  Niinpä, mitä siinä valitat, jossain on joku, jolla on asiat huonommin! Ettäs kehtaat olla masentunut, kun maailmassa miljoonat näkee nälkää!

  Sorrun itsekin ihan liian usein tuollaiseen, mutta yritän kovasti opetella olemaan mitätöimättä kenenkään murheita (siis oikeita murheita, pikkunarinathan voi yrittää vain sivuuttaa).

  ReplyDelete
 4. Mymskä: Elmäntapavalittajat ovat asia erikseen. He, joilla ei koskaan ole mikään hyvin. Jopa nukkuessaan on aina tyyny huonosti tai väärä asento jne. Tietenkin jatkuvan joka asiasta valittamisen taustalla voi olla isompikin ongelma, mutta joo...

  Kritiikki ja epäkohtiin puuttuminen ei ole valittamista. Ei olisi olemassa ns. "hyvinvointivaltioita" ja kunnon palvelua, jos ei niistä koskaan saisi keskustella, koska Afrikan lapset... Minunkaan on ihan turha surra tätini kohtaloa, koska hei Arfikan laspet!!!!

  Ja ettei nyt joku luule, että minulla on jotain Afrikan lapsia vastaan, niin ei todellakaan ole. Se on vain kaikista selkein kielikuva. En siis käytä sitä väheksyvässä mielessä.

  Minulla on muuten jokin kausi päällä ja kuuntelen paljon "vanhaa" musaa. Tuli kuunneltua myös Bonnie Tyleria ja Paul Ankaa jne. Olipas virkistävää vaihteeksi!

  Nyt tällä hetkellä en voi kuunnella mitään, koska täällä on konekorjaaja ja minulla on paha tapa laulaa mukana musiikkia kuunnellessani (kuuntelen kuulokkeilla, joten siinä helposti unohtaa ympäröivän maailman) ;D

  ReplyDelete
 5. Mulla tuli nyt mieleen oma kaatopaikka blogi ja sen tekstit ;D

  ReplyDelete
 6. Minä, no en kyllä sitä ajatellut lainkaan! Minähän nimenomaan kannatan kunnon marmatusta ja asioiden pyörittelyä - myös epäkohdista ja muusta valittamista. Teen sitä itsekin :D

  Kritiikkini kohdistuu lähinnä siihen, että niin ei saisi joidenkin mielestä tehdä, koska aina jollain menee huonommin ja Afrikan lapset ja nami nami pus pus ja keskustelu kuoli siihen ja kaikilla on syyllinen ja paha mieli ;D

  Sellainen mikään ei koskaan hyvä ja kynsi katkesi -valittaminen on sellaista, mitä en itse jaksa. :)

  ReplyDelete
 7. Joulu lusittu ja vuosi alkaa olla pulkassa!
  Kaikkea hyvää sinulle ja uusille tuulille jotka alkavat pian ;)

  ReplyDelete
 8. Asenne se on joka ratkaisee! Positiivinen ja kiitollinen asenne. Ihanaa, minulla ei ole sellaista!

  ReplyDelete
 9. Kilpailuttaminen on muotia, murheittenkin kohdalla, ja se johtaa toisten mitätöimiseen. Vertailu positiivisessa mielessä sen sijaan saattaa auttaa suhteuttamaan omia murheita. Joka tapauksessa ei tunteen määrää voi laskea hyvinvoinnin perusteella, se on sama ja universaali, ainoastaan kynnys on eri asioissa eri korkeudella eri ihmisillä.
  Tai no, jotain sinne-päin-hienoo-ajatusta seurasin, mutta se kaikkos kuin pieru Saharaan.
  Toivotankin vain hyvää ja sitäkin parempaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
 10. Hyvää Uutta Vuotta 2012 sinulle Elegia.

  ReplyDelete
 11. Kiitos ja samoin sinulle upeaa tulevaa vuotta 2012...:)

  ReplyDelete
 12. Hyvaa uutta vuotta siullekin! Taytyy jalleen kerran todeta, etta noissa siun kuvissa on ihanan maaginen tunnelma, niita vain on pakko jaada tuijottamaan aina vaan uudelleen :)

  ReplyDelete
 13. On aina hyvä laittaa perspektiiviä omiin ongelmiinsa. Usein suhteellisuustarkastelu tuo helpotusta kummasti, jos vain osaa suhtautua objektiivisesti itseensä. Toisaalta taas jokaisen pieneltäkin näyttävä ongelma voi olla hänelle itselleen se suuri, maailmoja kaatava juuri sillä hetkellä ja vasta suurempia kohdatessaan tai paljon myöhemmin, sitä osaa katsoa toisin silmin.

  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  ReplyDelete
 14. Kiitos tasapuolisista toivotuksista :)
  Parempaa tulevaa vuotta myös Sinulle ja rakkaallesi! <3  (Toivon, - vaikken pessimistinä uskokaan -, että uusi vuosi on kulunutta parempi tälle planeetalle / tällä planeetalla.)

  ReplyDelete
 15. Peikolta ja terveinen ja havuja koko vuoden tarpeiksi :)

  ReplyDelete
 16. Ari: No nyt on se vuosikin pulkassa ;) Oiken paljon onnea tälle vuodelle, Ari! :)

  Susu: Joo, kaikki muu on turhaa ja epäinhimillistä!!!

  Sirokko: Viisaasti kirjoitettu. Eipä minulla ole siihen paljon lisättävää. Toisten tunteiden ja ongelmien mitätöinti ei ketään auta saati kehitä!

  Sinulle myös vieläkin parempaa tätä vuotta (tulipas kilpailuhenkinen toivotus) ;D

  Arleena, kiitos!

  Susa, Kiitoksia!

  Pitsit sekaisin: Kiits!

  Karoliina: Kiitokset ihanista sanoistasi, tuli kiva olo :))

  TeeTee: Aivan, perspektiiviä tarvitaan, mutta latistamista ja mitätöimistä ei.

  BLOGitse: Kiitosta!

  Nurkkalintu: Kiitos :) Aina kannattaa toivoa, ajattelen. Vaikka muun voisi viedä, ei toivoa :)

  Hannele: Kiits!

  Peikko: Kiitos ja havut otan ilolla vastaan - ne tuoksuvat raikkaan metsäiseltä! :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)