Pages

Monday, December 5

Lemmiskelyä ikkunassa (ei mitään pornojuttuja kuitenkaan)

Knightsbridge - Piccadilly line


Tämä tubeasema lienee tunnetuin Harrodsin ansiosta. Se on se asema, josta pääsee ihan Harrodsin ovelle, jos osaa tulla ulos oikeasta portaikosta. Kävin siellä tänään pällistelemässä jo käsitteeksi muodostuneita jouluikkunoita.

Viime vuonna koristelu oli runsasta: yksityiskohtia ja muuta rojua oli paljon. Viime vuoteen verrattuna tämän joulun ikkunat ovat suorastaan askeettisia. Se ei silti tarkoita, etteivätkö ne olisi taiten tehty ja näyttäviä.

Oli hieman vaikea valita kuvat, jotka tähän heitän (kuvia tuli otettua reilut 500 - ei tosin pelkästään Harrodsin ikkunoista). Valitsin teemaksi pariskunnat ja siinä karsiutuikin sitten kivasti kuvia pois.

- Oh dear Lord, don't you dare to die! For fuck sake it's Christmas!


-Ooh, baby, anna pusu, nyt ollaan mistelin alla!
Jostain kumman syystä tämä (kuva alla) oli lempi-ikkunani.


Musta lammas vielä lopuksi eli pariton leidi.


Tämä postaus kuuluu sarjaan tube-asemalla. Tietämättömät voivat lukea lisää täältä.

Valitsen nämä kuvat myös kestohaasteen 14. päivän (minulla nämä eivät mene ihan putkeen, eh) eli TALVIKUVA kuviksi. Sillä onhan nyt talvi (ja ajattelin oikeasti joskus saada tuon haasteen tehtyä)!

19 comments:

 1. Tuo viimeinen kuva, lasihelmet ja mallinukke niiden taustalla, on erityisen hiano, taidokas. Hyvä sua. Näytät kaikki valotkin, niiden kimaran, mallinuken helmien loisteena :)

  ReplyDelete
 2. Kauniisti kuvattuja, viimeinen on suosikkini.

  ReplyDelete
 3. Otsikko houkutteli;D
  Hienoja kuvia;ja viimeinen upea! Olispa täälläkin jouluikkunoita!

  ReplyDelete
 4. Komee setti! Noilla nukilla on varmasti huikeita bileitä siellä ikkunassa aina yösydännä!

  ReplyDelete
 5. Vau, hienoja kuvia olet ottanut. Ikkunatkin on somistettu jotenkin ihan sinun kuvatyyliisi sopivasti, kuvat sopivan elegiamaisesti käsiteltyjä ja lopputulos on upea.

  ReplyDelete
 6. Tosi ihania kuvia. Tykkasin etenkin viimeisesta. :)

  ReplyDelete
 7. Kauniita asetelmia. Muiden mukana peesaan alimmaista kuvaa. Se on hieno!!!

  ReplyDelete
 8. Pitäisikin käydä kuvaamassa meidän pikkukauppojen jouluikkunoita - vähän toisenlaisia kuin Harrodsin. Dubliniin tuskin lähden Brown Thomas'in ikkunoita katsomaan.

  Upeat kuvasi inspiroivat taas opettelemaan kameran käsittelyä...

  ReplyDelete
 9. Eipä ole tullut Harrodsin jouluikkunoita livenä vielä nähtyä, kun kaikki reissut yhtä lukuunottamatta on kesäaikaan tehty. Tammikuun lopulla käytiin kerran ja silloin oli muistaakseni alennusmyynnit käynnissä. Kivan aiheen päätit julkaista. Joistain kuvista tuli ihan suosikkini, Phantom of the Opera mieleen.

  ReplyDelete
 10. No jopas on hulppeat ikkunat :) Vähän niin kun panostettu tai jotain. Täällä päin ei liikuta varmaankaan ihan samoissa budjeteissa kun nuo näyteikkunat on vaan köynnöksiä ja kuusia täynnä. Nooh, meillä on meri, se riittää silmäniloksi ympäri vuoden ;D

  Itse asiassa mun ja äidin oli tarkoitus poiketa Harrodsilla kun muutin Britteihin, mut ei sit jaksettukaan kävellä kaikkien mun muuttokamppeiden kanssa sinne asti. Toi on kyllä kokemisen arvoinen paikka, totta tosiaan :) Ihan vaan sen takia että voi sanoa käyneensä. Ehkäpä poikkean kun tulen joululomilta takaisin. Millainen on hintataso, esim.kuppi kahvia?

  ReplyDelete
 11. Kiitos myös kurkistuksesta viime vuoden ikkunoihin, nekin oli jääny silloin joulukiireiden (niin varmaan joo) takia bongaamatta.
  Harrods panostaa siis draamaan, no niin, ehkä Shakespearea ensi vuonna. Mutta sitä odotellessa saimme nauttia Elegian runollisesta sanoituksesta, (oh, I do wonder, did that f*cking bitch go and die at xmas.) Tuo uljas domina, joo, pitää tyypin kyllä koron alla.
  Olipa kiva käydä teatterissa Knightsbridgen tuntumassa ;) Thank you, dear.

  ReplyDelete
 12. Peikko: Kiitokset ihanasta ja kannustavasta kommentista! :))

  Unelma: Kiitokset, ikkunoita oli ilo kuvata ja katsella :)

  Yaelian: Otsikko on tärkein - siihen voi kirjoittaa mitä tahansa eikä millään muulla ole väliä (Iltapäivälehtien tyyliä siis matkien ;)) !

  Lepis: Juu, olisi jännä seurata nikkien yöelämää lasin takaa :D

  Sirokko: Harrodsilla osataan kyllä tehdä näyttäviä kokonaisuuksia. Joku voisi tietty kritisoida joulun puuttumista noista ikkunoista, koska ne peristeisen jouluelementit (esim. pukit ja tontut) puuttuvat. Minusta ikkunoissa kuitenkin kaikesta huolimatta oli jouluinen ja talvinen tunnelma.

  Susa: Kiitokset :))

  Kiirepakolainen: Kiitos sinullekin, alimmainen kuva onnistui minustakin kivasti. :)

  ***

  Jatkan hetken kuluttua vastaamista

  ReplyDelete
 13. Heljä: Tee ihmeessä kuvauskierros niihin läheisiin kauppoihin! Itsekin ajattelin käydä kuvaamssa nuo meitin kylänkin ikkunat, vaikka eivät kyllä vetele vertoja Harrodsille.

  Lisäksi ajattelin käydä kuvaamassa Oxford Streetinkin ikkunat tässä jokunen päivä. Pitää vain kerätä voimia, että jaksaa sen ryysiksen. ;D

  TeeTee: Voin taata, että Harrodsin jouluikkunat esiintyvät blogissani joka vuosi niin kauan kuin asun täällä. Kyllä ne vain pitää käydä katsastamassa ;) Noin muuten en yleensä siellä suunnalla hengaile, vaan viihdyn paremmin muilla alueilla.

  Muuten, nyt kun mainitsit tuon Phantom of the Operan (ihana minustakin - en tosin ole nähnyt sitä live-esityksenä), niin siellä oli muitakin kohtia, jotka toivat sen mieleen!

  Maama: Olispa meilläkin meri tässä liki. Vaan ei ole, joten pitää tyytyä korvikkeeseen eli ruskeavetiseen Thamesiin ;D

  Tuo Knighsbridgen alue on hyvä, jos haluaa bongata useita erikoisia ikkunoita. Siellä on Harrodsin lisäksi muutama muukin puoti panostanut ikkunoihinsa. Eli ikkunashoppaajan unelmamesta. ;)

  Kahviloiden hintatasosta ei ole harmainta aavistusta. En ole koskaan siellä kahvia ryystänyt. Sisällä kiertelen laukut läpi (olen laukkufriikki) ja käyn joulupuodissa ja asiaosastolla jne. Ihan vain pääasiassa katselemassa, en ole koskaan sieltä ostanut mitään :D

  Pelkkä kiertely on kuitenkin kokemisen arvoista, koska tavarat on laitettu tosi hienosti esille. Alla olevasta linkistä näet pari viime vuonna ottamaani kuvaa astiaosastolta, jos kiinnostaa. Erittäin kaunis esillepano ja muutenkin kauniita astiastoja!

  http://suolihuuhtelu.blogspot.com/2010/12/harrodsin-joulu-ii.html

  Lower ground floorissa näyttää olevan kivannäköinen kahvila. Jos päädyt kahvittelemaan Harrodsille, kerropa minullekin sitten, millaisia hintoja pitelee ;)

  http://www.harrods.com/content/visiting-the-store/restaurants/ca%27puccino/

  Kutis: Draamaan ja dramatiikkaan ja kenties jopa ravistelee hieman noilla asetelmillaan. Harvemmin alistamista nähdään jouluikkunoissa ;D ;D On kyllä melko hävytäntä, jos se bitch potkaisee tyhjää ja pilaa muiden joulun! :D

  Juu, ehkä ensi vuonna Shakespearea - jään innolla odottamaan!

  ReplyDelete
 14. Ooh, upeita kuvia, etenkin tuo viimeinen!

  ReplyDelete
 15. Makea kuva tuo pariton leidi...

  ReplyDelete
 16. Onpa upeat näyteikkunat. Minä pidin kaikista kuvista. Näin täysikuun aikaan tuo "anna pusu" toimii ehkä tehokkaimmin ;-)

  ReplyDelete
 17. Birgitta, nyt tosiaan onkin näkynyt komea täysikuu. Tai en tiedä onko se ihan täysi, mutta melkein ainakin :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)