Pages

Thursday, January 26

Olohuone ulkona


AlkukirjainhaasteOL tai UL - Olohuone ulkona

Thamesin rannoilla on asuntoveneitä, joissa asutaan. Veneessä asuminen lienee ihan omanlaisensa kulttuuri. Näitä asumiseen tarkoitettuja veneitä myös yhä valmistetaan. 

  
Osa on ihan hienoja, mutta osa näyttää lähinnä kaatopaikalta - ainakin kantensa perusteella. 


ULkoilmaOLohuone, mukana menossa nörttinurkkaus?
Dinosaurus vartijana...


...ja hindupatsas.


Kuvat otin eilen lenkillä. Kuten ekasta kuvasta hyvin huomaa, oli laskuveden aika.

18 comments:

 1. Aika erikoinen tapa asua.. Kuvissa oleva paatti näyttää kieltämättä hiukkasen epämääräiseltä.

  ReplyDelete
 2. Mielenkiintoista, voisin kuvitella asuvani tuollaisessa. Olisi yhtä sekaistakin jo valmiiksi....

  ReplyDelete
 3. Ne on kyllä hienoja, siellä oli myös ihania puutarhoja vetten päällä - kuvailin niitä, kun kävelimme Southwarkista Towerin sillalle jokivartta pitkin:)

  ReplyDelete
 4. Yhdessä vaiheessa Briteissä asustaessamme mietimme mieheni kanssa venettä ihan tosissaan asumismuotona. Olisi tullut halvemmaksi kuin talon osto. Loppujen lopuksi emme tehneet kumpaakaan vaan pakenimme paikalta... :)

  ReplyDelete
 5. Sopu tilaa antaa, viihtyisä sekamelska.

  ReplyDelete
 6. Onpa nörttinurkkauksesa paljon kamaa...Hollannissa näin paljon asuntolaivoja,mutta olivat vähän siistempiä;D

  ReplyDelete
 7. Mimi, se on ihan omanlaisensa elämäntapa. Yllättävän moni paatti tuolla näyttää kuin sikolätiltä. Ehkä on liikaa kamaa tai jotain. Kesällä ne ovat yleensä viihtyisämpiä.

  Susu, joo ei tarttis sotkea erikseen - säästyisi sekin vaiva ;D

  Inkivääri, totta. Monien paattien kansilla on tosi paljon viherkasveja ruukuissa. Luulen, että näin talviaikaan tilanpuutteen takia kannet ovat kuin kaatopaikkoja. Olen ymmärtänyt, että monia paatteja lämmitetään puulla. Ainakin tuota kuvaamaani.

  Satu VW, Tuossa olisi lähellä ollut asuntovene tarjolla vuokralle. Sen kansi olikin huomattavasi siistimpi :D En kyllä varmaan osaisi sellaisessa asua.

  Ari, niinhän se on!

  Yaelian, Ei mahdu nörtit tuohon kasaan enää ;D Voin kuvitella, että Hollannissa on kauniita asuntoveneitä! Ei täälläkään kaikki mitään rupuisia kaatopaikkoja ole ;D

  ReplyDelete
 8. Tykkäisin kelluskella vetten päällä... voisin vaikka asuakin, kun ei siellä talvikaan niin kamalana tule kuin täällä!

  ReplyDelete
 9. Kiirepakolainen, nämä paatit kelluvat puolet ajasta mudassa :D

  ReplyDelete
 10. Tunsin perheen joka asui noissa veneissä Kingstonin edustalla. Ei käynyt kateeksi.

  ReplyDelete
 11. OLisi varmaankin erikoinen kokemus asua laivassa. Voisin kokeilla. :-)

  ReplyDelete
 12. Todella mielenkiintoisen näköinen asumus :)

  ReplyDelete
 13. Kävin silloin aikoinaan pariin otteeseen ihastelemassa ja ihmettelemässä noita asuinveneitä siellä. Jännittävä tapa elää, mutta kyllä se nykykaupunkilaiselta vaatisi melkoista totuttelua ja sopeutumiskykyä.

  ReplyDelete
 14. Ei hyvää päivää, enpä oo tommosistakaan asumisratkaisuista ennen kuullu. :O Että oikein asumistarkoitukseen valmistettuja, hassua. Periaatteessa veneessä asuminen saattais olla äärimmäisen mukavaakin, muttei kylläkään tommosessa ympäristössä. Jossain saaressa ois aivan eri asia!

  ReplyDelete
 15. Aika huimaa. Kelluisin joskus lomalla veneessä, mutta en usko, että haluaisin asua pysyvästi. Ja jos naapurina olis keräilijä, niin vois oma paatti lähteä uusille vesille ;-)

  ReplyDelete
 16. Hannele, juu :)

  Vihreätniityt, en ihmettele jos ei käyteeksi. Turhan moni paatti näytti aika rupuiselta. Tämän botski sijaitsee Isleworthissa.

  Unelma, Laivassa asumista voisi mieluiten kokeilla merellä liikkeellä olevassa paatissa ;) Voisi matkustella sinne sun tänne!

  TeeTee, On vissiin omalla tavallaan aika työlästä asua asuntoveneessä. Ainakin talvella vaatinee paljon työtä pitää vene asumislämpöisenä.

  Bemary, En minäkään tuolla mudassa haluaisi asua. Pelkästään se muta laskuveden aikaan saa kaiken näyttämään likaiselta. Mutta sitten niitä, joille tuo on mainio elämäntapa.

  Birgitta, Samat mietteet minulla! :D

  Lepis, varmaan tarkenee, jos vaan jaksaa heittää puuta pesään tarpeeksi nopealla volyymilla :D

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)