Pages

Monday, January 30

Ruokaa kupongilla

Täällä vallitsee ruokakauppojen kesken armoton hintakilpailu. Kaupassa voi olla omien hintojen lisäksi kilpailevan marketin hinnat. Katso, näin paljon tämä maksaa Tescossa - meillä näin vähän!

Sainsbury's (iso ruokakauppaketju) kertoo, että se vertailee hintoja Asdaan ja Tescoon (myös ruokakauppaketjuja) päivittäin ja pitää hintansa alhaisina. Tämä koskee yleisiä brandeja, ei kauppojen omia merkkejä.

Jos ostokset tulisivat Sainsburyssa kalliimmaksi kuin vaikkapa siellä Tescossa, on mahdollista saada rahakuponki (edellyttää yli 20 punnan kertaostosta).


Jos taas säästää brandituotteissa toisen marketin verrokkihintoihin verrattuna, saa vain kupongin, jossa ilmoitetaan, kuinka paljon tuli säästöä.


Taidankin tästä lähteä heti Sainsburyyn pistämään elämän risaiseksi!

16 comments:

 1. Sopis mulle tollanen systeemi. Tuntui kyllä hinnat edullisilta kun kävin Lontoossa Tescossa. Tykkään Suomessa käydä Lidlissä koska siellä saa samalla rahalla enemmän ja joskus jopa parempaa laatua.

  ReplyDelete
 2. Fcookie, täällä on jotkut tuotteet selkeästi edullisempia kuin Suomessa. Etenkin olen havaitsevinani, että rehut ja hedelmät ovat huomattavastikin halvempia, mikä on tietenkin kiva juttu. Samoin monet maitotuotteet (ja alkoholi, heeh).

  Minä en juuri koskaan käy Tescossa. Yleensä käyn Sainsburyssa tai Waitrosessa.

  ReplyDelete
 3. Hannele, siis Ruotsissakin on tällaisia kuponkisysteemejä? Enpä tiennytkään, vaan kaikkea sitä saa oppia, kiva :)

  ReplyDelete
 4. Moikka, hymyilyttävä postaus. Olen huomannut saman kilpailumeiningin täällä etelärannikolla. ASDA:lla on sama kuponkisysteemi käytössään ja totta puhuakseni: Niille hinnoille ei ole vastinetta. "BestPrice" tuotteet vetävät jalat alta, kun esim. pähkinävoi(500g) kustantaa 60penceä, tumma suklaa(100g) 30penceä ja pakastejauheliha 90penceä(750g). :) Turha edes etsiä haastajia!

  Itse tosin harrastan useimmiten Co-opia, joka on ihan taloni alapuolella. Mistä tykkään myös, on se, että kaupat pistävät viimeisen eräpäivän tuotteille REILUT alennukset. Ostin menneellä viikolla 500g kirjolohta 30pencellä(!) ja kilon pussin pikkuporkkanoita 35 pencellä =) Suomessa alennus on max.30 % ja sen jälkeen tavara lentää mäkeen. Kismitti niin, että tein aiheesta yhden postauksenkin :>

  Alennukset on muutenkin täällä hauskoja, kun prosentteja ei tunneta. Kaikki alet on "kaksi yhden hinnalla"/"kolme kahden hinnalla" tyyliä :) Aika hämmentävää.

  Huomasin myös, että tonnikalaa myytiin ovelasti eri hinnoittetuiden mukaan; vieressä oli tonnikalaa kilohinnalla ja sen vieressä kappalehinnalla. Hedelmissä ja vihanneksissa tehdään samaa, mikä on todella harhaanjohtavaa. Yksi kurkku 90penceä ja toinen kurkkulajike 1,50 puntaa kilo. :p ÖÖ?

  ReplyDelete
 5. Pikkasenko kätevä systeemi. Mun kaltainen pihi ois moisesta aivan onnessaan, jos Suomessa toimittais samoin. :D

  ReplyDelete
 6. Sain juuri Tescon €1.50 kupongit postissa. Elämä risaiseksi ja ostankin ylimääräisen pussin kissanhiekkaa...

  ReplyDelete
 7. Aika hurjaa kilpailua,mutta pääasia että kuluttajat hyötyvät;D Täälläkin on markettiketjujen välillä aika kovaa kilpailua,mutta tuollaista kuponkisysteemiä ei vielä ole.Joskus ilmoittavat"olemme kaikkein halvimmat" ja vielä ovat laatineet jonkun taulukonkin...
  Itse pidän täkäläisen luomumarkettiketjun systeemistä,jossa heidän asiakaskortillaan saa aina kokonaissummasta tietyn alennuksen.
  Ja Suomesta kaipaan välillä Lidliä,siellä on tosi hyvät (ja edulliset tuotteet..)

  ReplyDelete
 8. Nyt tää tuli ihan normaalisti tonne readeriin näkyviin. Saitko vaihdettua vanhan editorin? Aika hupaisaa, jos Googlen tuotteet (reader ja blogger) eivät ole keskenään yhteensopivia. (Tai lähinnä kai ongelma on bloggerissa, jos kerta blogilista reagoi samalla tavalla. Mut silti.)

  ReplyDelete
 9. Olis hienoa, jos täälläkin hinnoissa olis jotain kilpailua. Mä en tykkää eineksistä, joten ruoka tehdään itse. Täällä se on mun mielestä kannattavampaa kuin nuo valmiit ruuat, mutta siltikin kallista on.

  Mitenkähän tuollaiset systeemit sais tänne...

  ReplyDelete
 10. Kannattaa ostaa, vaikka ei niin tarviiskaa, jos kerta säästää :) Mekin käydää Tallinnassa säästämässä. Mitäs siitä, että martkoihin menee rahaa, kun perillä saattaa säästää muutaman euron ;)

  ReplyDelete
 11. Huh, vaikuttaa hankalalta....sekoaa vähemmästäkin ;)

  ReplyDelete
 12. meillähän tämä ruoka tunnetusti maksaa. Olin ihan sekaisin Londonis ruokakaupas kun oli niin halpaa ja vaik mitä kivaa...

  ReplyDelete
 13. Tuli meileen, että onko siinä teidän lähistöllä Aldia tai Lidliä ollenkaan?

  ReplyDelete
 14. Maama, Meillä ei ole tässä lähellä Asdaa, joten ei tule siellä käytyä. Täältä sai joulunalusaikaan Waitrosesta ison leipäpussin (pullamössöleipää tosin, jota en syö niin kuin en leipää muutenkaan) 25 pencellä! Luulin ensin, että kyseessä on pian päivämäärät ylittävät tuotteet, mutta ei - olivat ihan tuoreita. Melko ilmaista. :D

  Nuo kolme kahden hinnalla tai kolme femmalla jne. ovat ihan kivoja riippuen tuotteista. Kun on kaksi ihmistä taloudessa, niin aina ei voi niitä hyödyntää. Jouluna ja uutena vuotena oli kivat tarjous: kolme siideriä femmalla ja koski siis vain brittisiidereitä, mikä sopii minulle hyvin, kun olen siirtynyt kuiviin. Ja nuo siiderit eivät olleet mitään mietoja siidereitä, vaan parhaimmillaan prosentteja on 8,2 :D Ja jengi hamstrasi ihan hulluna eli kyllä täälläkin osataan ryypätä jouluna ;)

  Bemary, Suomeen tuskin tällaista kuponkisysteemiä tulee. Pitää olla bonuskortti ja sitten saa ehkä kerran vuodessa muutaman ropon lahjakortin :D Näitä kuponkeja saa, vaikkei edes ole kaupan bonuskorttia. En ole sellaisia hankkinut enkä aio hankkia.

  Minna M, Tescossakin on siis kupongit käytössä :D Kyllä nyt kelpaa juhlia!

  Yaelian, Hintasotaa on siis sielläkin ja varmaan joka paikassa :) Itse en käynyt Lidlissä Suomessa asuessani enkä käy täälläkään. Tässä ei ihan lähellä ole edes Lidliä, mutta en osaa kaivata sieltä mitään, kun en ole koskaan sieltä mitään ostanut.

  ReplyDelete
 15. Tiina, En vaihtanut vanhaa editoria (en jaksanut tutkia saako sen takaisin, kun totuin jo tuohon uuteen, heh), mutta peistaan tekstini tuohon kirjoitustilaan sen ollessa HTML-moodissa. Silloin näyttää tekstit tulevan normaalisti readeriin ja blogilistalle. Minähän siis kirjoitan tekstit yleensä wordissa ja copy-pastean ne sitten Bloggerin kirjoitustilaan.

  Birgitta, Minäkään en tykkää eineksistä. Tosin purkkikeittoja tulee kyllä syötyä, mutta kaikki muut einekset on minulle no no - en tykkää täkäläisistä valmisruuista. Niissä on lähes aina kermaa, voita ja ties mitä rasvaa plus tietty kilo suolaa. :D

  Amalia, Hih :D Minäkin olen joskus käynyt Tallinnassa säästämässä - ne ovat kyllä aina olleet mukavia säästämisreissuja, vaikka rahaa onkin palanut kuin roskaa ;D

  Susu, sanos muuta. Me ostamme mitä ostamme ja jos tulee kuponki, niin sitten voi pistää elämän risaiseksi ensi kerralla ;)

  Maketsu, Minullakin on tosiaan tunne, että täällä on kyllä monet päivittäistavarat edullisempia kuin Suomessa.

  Vihreätniityt, Ei ole tässä lähellä kumpaakaan noista. Kingstonissa on Lidl ja lähin Aldi taitaa olla jossain Wimbletonin suunnalla. Ei siis tule käytyä kummassakaan.

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)