Pages

Friday, January 27

Shepherd's Bush Market ja Goldhawk Road


Kunnianhimoinen harrastukseni on käydä läpi eri tubeasemia. Olen ollut jokseenkin laiska sen suhteen, mutta nyt lyönkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla (ei ole silti pelkoa, että asemat loppuvat kesken).

Yhdistän tähän postaukseen kaksi asemaa, koska ne ovat niin samantyyppisiä ja niillä on suuri yhteinen tekijä: nimittäin Shepherd's Bush Market. 


 Nimensä mukaisesti se (Bush Market) on suuri, pääasiassa ulkoilma-markkinapaikka. Joitakin liiketiloja on myös sisällä, mutta pääosin siellä on kojuja. Tavaraa myydään laidasta laitaan, vaatteista keittiötarvikkeisiin ja ruokaan.
  
Aloitetaan samannimisellä asemalla (ensin tube-linja, sitten aseman nimi).

Hammersmith & City line: Shepherd's Bush Market Alue on aika etnistä. Suurin osa Bush Marketin myyjistä on myös etnistä alkuperää.Kun kävelee market-alueen toiseen päähän, päätyy toiselle tube-asemalle. 

Hammersmith & City line: Goldhawk Road


Tämä alue on aika rupuista. En kulkisi siellä pimeällä. Aseman lähettyvillä on paljon kangaskauppoja.


Loppuun härski paljastus: en matkustanut näille asemille tubella, vaan polkupyörällä. Missään kohdin en ole kuitenkaan sanonut, että käyn asemia läpi huristelemalla tubella. Tämän reissun tein siis eilen.

Alla vielä tube-kartta. Tämän postauksen asemat olen maalannut punaisella.
17 comments:

 1. Fillarilla! Respect!

  Muutenkin ihanaa, kun jaksat kuvata. Minä en jaksa mitään.

  ReplyDelete
 2. Ihanoita kuvia:) Tuolta Esikoinen aloitti Lontoonasumisensa, mutta en ennättänyt siellä käydä. Tai itseasiassa opiskeluasunto oli se kaappi jossain lähempänä keskustaa...

  ReplyDelete
 3. Nää sun postaukset tulee nykyään readeriin tosi omituisina. Ei edes tule semmosina tekstin alkuina, vaan siinä on vaan jotain hämärää koodia:
  Normal
  0
  false
  false
  false

  EN-GB
  X-NONE
  X-NONE

  jne. En tiedä mitä on tapahtunut. :D

  ReplyDelete
 4. Tosta jäi se alku koodista pois, joka oli jotain [if gte mso 9] -tyyppistä. Jätin ne alkumerkit pois, jos se nyt tulisi näkyviin.

  Eipä sillä, että sä itse tälle ehkä mitään voit, mutta kerroinpa nyt vaan. :D

  ReplyDelete
 5. Kiitos kierroksesta. Olisi mukava vielä joskus päästä Lontooseen.

  ReplyDelete
 6. Mahtava fillarirundi! Ja kiva paikka,tykkäänkin tuollaisista etnisistä toreista;D

  ReplyDelete
 7. Respektiä täältäkin fillaristille!!!

  ReplyDelete
 8. Polkupyörällä näkeekin enemmän, hieno juttu! Otaksun siis että siellä on jo 'talvi' ohi ja tarkenee.. Näkeekö siellä muitakin uhkarohkeita pyöräilijöitä?

  ReplyDelete
 9. Susu, fillaroiminen on NIIN ihanaa! Siinä kaahaillessa unohtaa itsensä ;D Minulla taitaa olla "nousukausi" eli juurikin aktiivisin vaihe. Pitää hyödyntää sitä niin kauan kuin se kestää. Toivottavasti sinullekin tulisi noste.

  Inkivääri, kiits. Lontoon keskusta on aika hämärä käsite, sillä koko Lontoo on niin laaja ja täynnä "keskuksia", jotka ovat ihan omanlaisia tyyliltään ja tunnelmaltaan.

  Tiina, Olen huomannut saman (ne tulee blogilistallekin tuollaisena ihme koodihöttönä). Vika alkoi vaihtaessani vahingossa tähän sen uuden editorin. Pidin enemmän siitä vanhasta kirjoitusalustasta, tuo uusi ei toimi niin kuin pitäisi. Täytyykin katsoa, jos saisin sen vanhan otettua takaisin.

  Unelma, Ollos hyvä - kiva kun tykkäsit!

  Yaelian, Minäkin tykkään kaikenlaisista toreista ja marketeista. Bush Marketille on kyllä pakko antaa miinusta siitä, että siellä ei saa olla rauhassa. Aina on joku, jolla on "asiaa" tai haluaa muuten vain tulla juttusille. Se on joskus ihan ok, mutta yleensä ei, koska en jaksa usein olla sosiaalinen ja jauhaa tuubaa tuntemattomien kanssa. :D

  Kiirepakolainen, kiitosta!

  Sirokko, Tänä vuonna talvi on aika normaali eli ei miinusasteita. Päivälämpötilat on yleensä kymmenessä asteessa. Satunnaisia muutaman päivän kausia on, kun asteita on vähemmän (niin kuin tänään, asteita vain 6,6). Täällä on kuitenkin aika korkea kosteusprosentti, joten 10 astetta ei tunnu viileältä.

  Täällä näkee paljonkin pyöräilijöitä - osa pyöräilee talvisinkin shortsit jalassa, hrr! Olen oppinut, että tämä on pyöräilymaa ja liikenteessäkin on otettu pyöräilijät huomioon (liikennevaloissa pyöräilijöille on varattu tilaa valojen edessä ja autot yleensä kunnioittavat sitä tilaa eivätkä aja ihan suojatiehen kiinni).

  Alussa hirvitti fillaroida täällä, mutta ole tottunut siihen eikä enää pelota. :)

  ReplyDelete
 10. Hieman erilaisia näyteikkunoita kangaskaupoilla verrattuna näihin leveysasteisiin!

  Osaatko sanoa, minne päin Hyde Parkia pitäisi suunnistaa 6.2., jos haluaa nähdä kuningattaren valtaanastumisen vuotuisen juhlan seremoniat?

  ReplyDelete
 11. Tiina, ne olivatkin upeita näyteikkunoita!

  Seremonia pidetään kesäkuussa. Kuningatar astui valtaistuimelle helmikuun 6. mutta kruunattiin 2.6. 1953. Diamond Jubileeta siis juhlitaan vasta kesäkuussa.

  http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/Features/DG_WP200687

  ReplyDelete
 12. tuon reissun minäkin haluaisin tehdä

  ReplyDelete
 13. Ahaa! Kaupunkirjojen Lontoo-opas kertoi, että helmikuussa on valtaanastumisen kunnialaukaukset (ensin HP, sitten Tower), seremoniat taisin sotkea ihan itse tähän tapahtumaan kirjan toisesta kohdasta :) Sisälukutaitoa opetellessa:)
  Kiitos tiedosta!

  ReplyDelete
 14. Peikko on kuullut että siellä asemilla käy suuri sähkömato, jonka vatsaan ihmiset haluavat aina mennä.

  ReplyDelete
 15. Hannele, se olikin kiva reissu :)

  Tiina, Pääasia että asia selvisi. :)

  Peikko, se on kuullut ihan oikein ;D

  ReplyDelete
 16. Lupaathan olla pyöräillessä oikein extravarovainen. Taidan kuulostaa ihan vanhalta tädiltä. Sorry!

  ReplyDelete
 17. Vihreätniityt, hih - olen aina tarkkana kuin porkkana pyöräillessäni :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)