Pages

Monday, February 27

Elegia Apartments: Sairaan siisti penthouse!

Sisäinen kiinteistönvälittäjäni ei nuku matkoillakaan. Tutka pyöri ja tuotti tulosta tälläkin kertaa.

Historiallisten muurien kätköistä paljastui oikea helmi: mahtava kattohuoneisto, joka on ihan ehdasta kivestä hakattu. Kaikkien linnaromantikkojen unelma siis.

Sijainti on keskeinen, mutta silti mukavan suojaisa ja tarjoaa kosolti yksityisyyttä. Lukuisat aidat pitävät kutsumattomat vieraat loitolla - jos siis viitsii kunnostaa ne ensin.


Sukellus syvemmälle muurin sisuksiin ja saavumme alakerran eteiseen.


Hieman lisää portaita pitää kavuta päästäkseen varsinaisiin asuintiloihin. "Rakennuksessa" ei ole hissiä, joten ei sopine pyörätuolipotilaalle tämä lukaali.


 Kiinteistössä on kuitenkin juokseva vesi - se juoksee jopa portaita pitkin.


Snadisti joutuu ehkä siivoileen, mutta mikäpäs sen mukavampaa kuin tutkia, millaisia  aarteita voi löytyä - muista, että toisen roska, voi olla toisen aarre!


Tässä sisäänkäynti huoneistoon. Taitava hortonomi loihtii pihasta varsinainen puutarhan. Jos ympäristö kuitenkin masentaa liikaa, hintaan sisältyy köysi. Köysi on ripustettu valmiiksi.


Ei muuta kuin narun jatkeeksi ja kiikkumaan vihreämmille niityille, autuaammille metsästysmaille.


Nämä kuvat ovat siis Gibraltarilta. Seurasin eräitä portaita, jotka lähtivät nousemaan Casemate squaren nurkkauksesta ja tänne päädyin. Onnistuin kuitenkin välttämään kaulakiikun houkutuksen.

32 comments:

 1. "Hintaan sisältyy köysi." :DD Viiden tähden kiinteistövälitystoimintaa, ei voi muuta sanoa!

  ReplyDelete
 2. Joo, asiakaslähtöisyys on tärkeää ja mitä paremmin osaa ennakoida asiakkaan toiveet, sen varmemmin tulee kaupat! ;D ;D

  ReplyDelete
 3. Sinä kyllä otat matkoistasi kaiken irti, kiinteistövälitystä unohtamatta, ihailtavaa pikkutarkkuutta :D - ja kuntoa!
  Seurasin kävelyreittejäsi tuolla aiempana, mieli paloi mutta onneksi istun vaan tässä tuolissani hyvin tuettuna, olisin varmaan jäänyt jonnekin kielekkeelle seinämään liimautuneena ja joku kaltaisesi rohkea olisi joskus löytänyt luuni (tuskin noilla stepseillä ruuhkaa on).
  Mutta nojatuolimatkoja kanssasi on tosi mukava tehdä, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sirokko, olen melko perusteellinen turisti ja lisäksi erittäin tehokas. Lähden aikaisin liikkeelle ja palaan iltasella kaatuakseni puolikuolleena sänkyyn. Se on minun tyylini matkustaa :D

   Ruuhkaa ei noilla stepseillä tosiaan ollut: näin tasan yhden ihmisen tuolla reitillä ja hänkin taisi olla paikallinen. Otaksun hänen olleen kuntoilemassa.

   Delete
 4. Tuo köysi kyllä houkuttelisi hankkimaan tuon lukaalin, mutta harmi, ettei siellä pysty liikkumaan pyörätuolilla.

  Mukavan kodikasta, tuskin sivoaisin yhtään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Susu, mihinkän siellä tarvitsisi liikkua, jos hyppää heti kiikkuun... ;))

   Delete
 5. eli kiinteistövalittajakielella "persoonallinen pohjaratkaisu, remontoitsijan unelma, yksilöllinen, harvoin markkinoille tuleva koti" :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karoliina, juuri noin! Sinussahan asuu myös pieni kiinteistönvälittäjä!

   Delete
 6. Aika moni tuumailisi jo ovella, ettei tää oo mun koti - ja kääntyisi jo ovelta kohti seuraavaa asuntonäyttöä :)

  Mielenkiintoisia mielenkiinnon kohteita sinulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiina, Kaikkia ei voi miellyttää ;)) Olen erittäin utelias ja seikkailunhaluinen. Juuri siksi löydän kaikenlaista. Täytyy tunnustaa, että minua jännitti itseänikin tuolla. Se oli oikeasti aika creepy paikka, mutta samaan aikaan nautin siitä adrenaliinivyörystä :D

   Delete
 7. Jestas,sinä sitten onnistut aina noita mahtavia lukaaleja löytämään mistä vain;D Tuolla kun asuisi niin samalla kuntokin pysyisi hyvänä;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yaelian, Luontainen uteliaisuus viitoittaa tietäni ;D

   Kuntoa muuten tuolla niemellä asuminen noin yleisesti ottaen vaatisi muutenkin, kun lähes joka kotiin saa kiivetä puolensataa porrasta :D

   Delete
 8. Ei oikein uskoisi, että Gibralttarilla löytyy tuollainenkin lukaali. Hienot näkymät sieltä merelle, vai oliko? Hienot kuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unelma, noita raunioitahan on koko niemi pullollaan. Seurailin aika monia portaita, sellaisia joita ei kartassa ollut, ja kaikenlaista kyllä tuli eteen. Jotenkin tuo ei edes jaksa kummastuttaa minua.

   Merelle ei tuolta nähnyt, vaan lähinnä taloja ja talojen kattoja. :)

   Delete
 9. Tämähän voittaa kirkkaasti jopa Kalle Palanderin lukaalin, joka hänen omien sanojensa mukaan kaipaa ainoastaan pientä pintaremonttia. :D

  http://www.iltasanomat.fi/videot/asuminen/kalle-palander-esittelee-kartanonsa----vaati-pienta-pintaremonttia/vid-1288451081839.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Celia, olen ihan pihalla Palanderin lukaalista ja nyt on liian ADHD-olo, etten malta katsoa videota. ;D Mutta katson sen iltasella, kun olen rauhoittunut. ;))

   Delete
 10. Tää ei oo kyl ihan mun makuun :D

  ReplyDelete
 11. Ihanat kuvat! Kyllä nää aina tavalliset nähtävyydet voittaa. Ja se Kalle Palanderin kartano on kyllä varsinainen vitsi. :-D Kolmesataatonnia kankkulan kaivoon. No, ehkä ne haluaa remotoida hautaan asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helena, täytyy tutustua Palanderin kartanoasioihin paremmalla ajalla. Kuulostaa mielenkiintoiselta haaskauksesta ;D

   Delete
 12. Hei, mahtavaa, tässä ei ollut sanavahvistusta! Miten sen saa pois?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helena, blogissani ei ole sanavahvistusta koskaan ollutkaan - se on ihana kammottava!

   Sen saa pois Settings ja sieltä Comments.

   Delete
  2. Mulla ei toimi noin. Outoa. Ei vaan löydy sellasta optiota.

   Delete
  3. Kurkkasin blogiisi ja olitkin saanut jo ongelman ratkaistua. Uudessa editorissa ei tosiaan tuota sanahirviönpoistamismahdollisuutta näytä olevan.

   Itse en muutenkaan tykännyt uudesta editorista, joten vaihdoin vanhaan, vaikkei minulla noita sanavahvisteita ole tässä blogissa koskaan ollutkaan.

   Delete
 13. Sopisi mainiosti tällaiselle erakkoluonteelle tuo huoneisto. Tosin tuosta köydestä pitäisi rakentaa minulle köysirata matkustuskopilla, jotta pääsis helposti kaupoille ja takaisinkin :D.
  Pikkupuutarhuri sisälläni alkoi jo tehdä ruukkuistutuksia... :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiirepakolainen, no niin ja täältähän löytyi heti luovaa ajattelua! Köysirata, mikä mainio idea!! :D :D

   Delete
 14. Repesin tolle köydelle... :D
  Mut hirveen kivasti ajateltu, kun se on ripustettukin valmiiks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirsikka, olen erittäin asiakaslähtöinen kiinteistönvälittäjä ;))

   Delete
 15. Hehee, vesi kulkee, kasvitkin on valmiina paikoillaan ja riippuköysi odottamassa huonoa hetkeä. Linnamaista menoa, yöllä jopa spöökkimäistä ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Birgitta, erittäin spookya etenkin yöllä ja täytyy tunnustaa, että minua vähän jännitti tuolla päivälläkin :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)