Pages

Thursday, February 16

Limaisen liukas naru


Spagethi on limaisen liukasta. Se pyrkii pois jopa lautaselta saati että haluaisi mennä suuhun. Spagethin syöminen näyttää rumalta.

En syö spagehtia, mutta en siksi, että sen syöminen on likaista ja vaativaa puuhaa, vaan siksi, etten pidä siitä. En yleisesti ottaen pidä mistään makaroneista enkä pastoista.

Valokuvatorstai - liukas 

En myöskään ole kulinaristi. Vaikka tykkään matkustella ja tutustua uusiin kulttuureihin, ruoka on se osa kulttuuria, joka ei minua sen kummemmin kiinnosta. En ole erityisemmin innostunut maistelemaan uusia makuja enkä tuhlaamaan aikaani ruokalautasen äärellä istumiseen.

29 comments:

 1. Ei spagethi, spagehti vaan spaghetti ;)

  ReplyDelete
 2. NO kieltämättä on vähän liukkaan näköistä. Ehkä jättäisin minäkin tuon annoksen väliin :)

  ReplyDelete
 3. Joo ei mullekaan pakettinaru maistu:))

  ReplyDelete
 4. Oho, toiseen tuli typo, piti kirjottaa "spagheti" molempiin. En jaksanut tarkistaa suomalaista kirjoituasua (joka olisi "spagetti" - tarkistin nyt kuitenkin), vaan heitin jotain.

  Varmaan jokunen kuitenkin ymmärtää, mistä on kyse. Jos ei, niin voi voi. :)

  ReplyDelete
 5. Liukkaat ovat sormet joillain kommentoijilla, etenkin anoilla...ja liukkaat kielet, niin kuin itse vastasin tähän haasteeseen.
  Leikkivät jumalia.

  Höh, matkustamisessa on juuri parasta syöminen! Ei koskaan tiedä, mitä saa lautaselle!

  ReplyDelete
 6. Tuo aiempi kommenttini oli siis kielipoliisi-Nyylälle. :)

  Amalia, Kannattaa jättääkin - voi hampaat muuten katketa ;D

  Tapsu, Heh :D

  ReplyDelete
 7. Susu, Joillekin on tärkeää tutkia pilkkuja ja niiden paikkoja. Ja voi sitä riemua, kun huomautettavaa löytyy! Minulta löytyisi paljonkin typoja ym. täältä blogistani, mutten jaksa korjata niitä. :D

  Minä keskityn matkoilla mieluummin juomiseen! ;-)

  ReplyDelete
 8. Mainio kuva.

  Minäkään en syö pastoja enkä liukkaita naruja.

  ReplyDelete
 9. Unelma, Kiitos! Minusta tuon ravintolan seinämaalaus on hauska, vaikkei itse ravintola minua kiinnosta :)

  ReplyDelete
 10. Kerrassan oivallinen vastaus, en ole koskaan ajatellut spaghettia liukkaana. Olen vain ajatellut sen - ah, niin ihanaa makua!

  Hyvä kuvakin.

  ReplyDelete
 11. Reija, Minulle taasen tulee aina ekana spagetista mieleeni sen liukkaus. Ja makuasiahan tämä on ;)

  ReplyDelete
 12. Olipas hyvä vastaus tähän liukkaaseen. Spagetti on toisiaan liukasta. Minä varon tilaamasta sitä ravintolassa, pelkään, että lipsahtaa rinnuksille. Kotona kyllä syön silloin tällöin.

  ReplyDelete
 13. En niin hirveästi tykkää mäkkärin "ruuista", mutta onpa tullut vietettyä pojan kanssa esim. viikko Pariisissa pelkillä mäkkärin antimilla... nimim. mikä ranskalainen keittiö?

  ReplyDelete
 14. Mikähän siinä on, että lapset ja nuoret yleensä tykkäävät kaikenlaisista pastoista.

  ReplyDelete
 15. Arleena, Spagetti on kyllä hankala syötävä, vaikka kuinka käyttäisi oikeaoppisesti lusikkaa ja haarukkaa.

  Tiina, Minä en ole syönyt pikaruokaa varmaan pariinkymmeneen vuoteen. Saman verran on aikaa viimeksi syömästäni hampurilaisesta. :D

  Tel Avivissa rohkaistuin ja maistoin kyllä falafelia - se oli hyvää!

  Pappilan mummo, enpä osaa sanoa. Itse tykkäsin kyllä jo pentuna perunasta enemmän :D

  ReplyDelete
 16. Lapset tykkää makaroneista (oik. pastoista, ettei kenenkään tarcvitse tulla korjaamaan) siksi, kun ne liukuvat helposti kurkusta alas. Näin on minulle kerrottu, lapsistahan en mitään ymmärrä.

  Ja ehdottomasti olen Susun kanssa samaa mieltä, parasta matkustamisessa on syöminen! Heti juomisen jälkeen. Tai jonkun muun. Riippuu matkasta ja matkaseurasta. Tai jostain muusta. :)

  ReplyDelete
 17. Tässä asiassa hämmästytit kyllä suuresti ja kuulut taatusti matkaajien vähemmistöön :) Suurimmalla osalla meistä kun tuppaa yksi tärkeimmistä seikoista olemaan hyvä ruoka niin kotona kuin maailmalla. Spagetista olen kuitenkin samaa mieltä; se ei kerta kaikkiaan maistu miltään, ei täytä vatsaa pitkäksi aikaa eikä tarjoa mielihyvää missään muodossa :) Pasta on yhtä tyhjän kanssa sekä ravintosisältönsä että täyttävyytensä puolesta, heh. Moni välttelee sitä karppauskiihkoilun vuoksi, minä siksi, ettei vaan maistu. Harmi sinänsä; se olisi edullista ja helppoa opiskelijaruokaa! :S

  ReplyDelete
 18. Aika mainio vastaus haasteeseen;D Spaghetti on kieltämättä liukasta,mutta sekin riipuu kastikkesta. Syön harvoin pastaa vaikka omistankin pastakoneen (sillä se lihottaa) mutta tykkään nuudeleista.Tel Avivissä vähän yritinkin houkutella sinua maistamaan ...ja sitten maistoit falafelia;D

  ReplyDelete
 19. Luin moneen kertaan tuon otsikon: Limaisen liukas Nauru, ja ihmettelin kovasti etta mista hitsista on kyse ;)

  ReplyDelete
 20. Yksi matkustamisen kohokohdista on ruoka, sen erilaiset maut ja tuoksut. AAH!

  ReplyDelete
 21. Hih, tosi mainio ja hyvän tuulen vastaus haasteeseen. Ei olisi kyllä tullut spagetti mieleen.

  ReplyDelete
 22. Oi hauska seinämaalaus!! Ja namm, spagetti on hyvää muttaei sellainen al dente tai joku mikä ei ole kunnolla keitetty. (mun maha vääntyy sitä syödessä mutta omasta spagetistani tykkään :)

  Hyvää Laskiaista Sinulle !!!!

  ReplyDelete
 23. Voi voi, minulle spaguli (haa, näin voi hankalan sanan kiertää!) maistuu - liukkaasti putoaa kurkusta alas. Lisäkilot joita valkea jauho tuottaa jäävätkin sitten kiinteästi vyötärölle. On sekin yksi mysteeri!

  ReplyDelete
 24. spagetti kierätetään haarukalla lusikkaan

  ReplyDelete
 25. Tuan hianon maalauksen alla vois juoda hyvät kahvit.

  ReplyDelete
 26. Mymskä, ihana teoria, sen on pakko olla totta! ;)) Kyllähän toki syödä pitää, mutta minä haluan syödä niitä itselle tuttuja ja turvallisia murkinoita esim. salaatteja :D Juomisen suhteen en ole niin ujo ja uskallan kokeillakin jotain uusia juttuja ;D

  Maria, voi olla. Mutta siis kyllähän minäkin pidän hyvästä ruuasta, pahaa en syökään ;) En vain ole kovin innostunut kokeilemaan uusia juttuja, vaan pidättäydyn tutuissa ja turvallisissa. Joskus, jos syödään buffetissa, niin sitten voin heittäytyä villiksi ja kokeilla vähän erikoisempiakin makuja ;)

  Minua miellyttää pastojen sijaan peruna ja riisi: hiilarikammoisten painajaisia nekin. Vaikka syön kylläkin ruskeaa riisiä, jos riisiä syön ;)

  Yaelian, Juu, falafelin mainitsinkin kommenteissa aiemmin ja se oli HYVÄÄ! Olen täällä maistanut sen jälkeen jotain pakastefalafelia, mutta ei se ollut ollenkaan sama asia! Jos vielä tulen Tel Aviviin, niin pakko saada lisää aitoa falafelia :))

  Karoliina, Hih :D Ehkä sellainenkin voi olla, kenties lähellä räkästä naurua? ;D

  Kaanon, Tähän täytyy sanoa, että itsekin tykkään monista ruokien tuoksuista (jopa sellaisten, joissa oln lihaa) ja ne (tuoksut) kuuluvat mielestäni "katukuvaan" :)

  Taina, Minulle taas tuli ihan ekana spagetti mieleeni :D

  Nukke, Minustakin tuo maalaus on kiva yksityiskohta. Oikein mukavaa laskiaista sinullekin!

  Tiina Linkama, Ovelasti kierretty ;D Itse en ole koskaan ajatellut tuon ruuan lihottavaa puolta, vaan ainoastaan sitä, ettei sen maku kiinnosta.

  Hannele, Juu, niinhän sitä kuuluu syödä. Mutta on se silti vaikeaa. ;)

  ReplyDelete
 27. Kaunis tunnelmallinen katukuva! Ja hauska otsake. Tässä korteni kekoon: Mikä sen helpompaa ruokaa kuin pasta! Hinta-laatu suhde täytyy tarkistaa, hyvät kastikkeet päälle, tai vain a la primavera. Eikä sitä kierretä mihinkään luksikkaan! Haarukkaan muutama "naru", nostetaan hieman ja katsotaan pituutta ja kietaistaan lautasella pari kertaa ja haarukka tiukasti läpi ja ruoka suuhun :D Kaikkein kauheinta ruokaa oli koulun makaronivelli ja maitosipulikeitto! Anyways, kiva postaus kuten sinulla aina!

  ReplyDelete
 28. Kaari3, makuasioitahan nämä ovat ja niistä on hyvä keskustella, kun kukaan ei ole oikeassa tai väärässä ;))

  Itse olen enemmän riisi- ja perunaihminen. Peruna on myös edullista ;D

  ReplyDelete
 29. Matkustamisessa hyvää on syöminen ja juominen ja muukin -minen, mutta parasta varmaan se että pääsee piipahtamaan toiseen maailmaan, pääsee ulos arjesta.
  Ja spagetti maistuu kyllä, hyvältäkin, kuten myös peruna, janoo riisiäkin vetelee nälkäänsä, ja niinno, kaikki ruoka maistuu kyllä minulle kun on nälkä. (sanonpa vaan vaikkei kiinnostaisikaan).

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)