Pages

Thursday, March 1

Hoidetaan sitten, kun hoidetaan - jos hoidetaan


Rikkoutunut ikkuna

Rappukäytävän ikkuna meni rikki about kuukausi sitten. En ole varma, kenen ansiota se (rikkominen) oli, mutta tämän kiinteistön omistaja oli silloin paikalla. Hän tutki putkimiehen kanssa jotain vuotoa, joka oli ykkösasunnossa. En oikein vieläkään tajua, miten he onnistuivat rikkomaan tuon ikkunan.

Anyway, ikkuna on edelleen rikki. Eiväthän ikkunat toki itsekseen korjaannu, mutta eipä ole kukaan (eli tämän kiinteistön omistaja) viitsinyt asialle mitään tehdäkään. Joku rätti siihen laitettiin suojaksi, mutta senkin on tuuli irrottanut ja nyt se lepattaa villinä ja vapaana.

Keskikerroksen britti (tässä talossa on kolme huoneistoa, jotka kukin käisttää kerroksen) on asiasta aika näreissään. En ihmettele, sillä hän omistaa keskikerroksen asunnon ja on sitä juuri myymässä. Kuitenkin julkiset tilat tästä talosta omistaa sama henkilö, joka omistaa alimman kerroksen kämpän.

Hänen tehtäviinsä kuuluisi siis hoitaa kiinteistön julkiset tilat. Britin mukaan meidän landlord ja hän maksavat vuodessa tietyn summan (tuhat puntaa) suoraan kiinteistönomistajalle. Se summa kattaa julkisten tilojen siivouksen ja kunnossapidon.

Kunnossapito sisältää mm. porraskäytävän imuroimisen kaksi kertaa kuussa sekä roskapostien ja pyykkihuoneen roskien roudaamisen pois. Täällä ei ole kertaakaan asumisaikanamme (eli kahteen ja puoleen vuoteen) käynyt kukaan siivoamassa tuota rappua!

Keskikerroksen remontti

Keskikerroksen britti tuli lauantai-iltana kertomaan, että hänelle tehdään kylppäriremontti ensi (eli tällä) viikolla. Kaunis ele häneltä varoittaa etukäteen.

Remppamiehet tulivatkin heti maanantaina aamutuimaan, pistivät poppikoneen TÄYSILLE ja ryhtyivät hommiin. No ei se mitään. Se mikä alkoi lopulta ottaa päähän, oli se, että he tupakoivat britin kämpässä. Tiedän, ettei britti itse tupakoi.

Lisäksi he tupakoivat myös rapussa ja pihalla. Meidän piha onkin nyt täynnä tupakantumppeja. Ja juu, tupakoin itsekin, mutta missään tapauksessa EI SISÄLLÄ ja meillä on pihalla kannellinen tuhkakuppi. Onpa vielä ihan näkyvästi siinä, että olisivat voineet sitä käyttää. Mutta ei.

Lisäksi pihalla on nyt jotain ihme remonttimujetta. Suurimmat roskat veivät pois, mutta muut jättivät. Kohteliaita kyllä olivat, mutta kauheita melutoosia - riitelivät muutaman kerran keskenäänkin.
Kuvat eivät liity juttuun mitenkään: otin ne tänään Regent's parkissa ollessani siellä tuulettumassa. Kevät on täällä edennyt jo niin pitkälle, että narsissit kukkivat, samoin jotkin kirsikkapuut. Meidän pihan kirsikkapuukin on tehnyt nuput, joista osa on jo puhjennut.

18 comments:

 1. Toivottavasti remppa ei aiheuta kauheita meluvahinkoja.Kurja juttu tuo,että jättävät ne stumpit sinne:( Meidän talossa on yksi vanhempi nainen,joka on himopolttaja ja talvisin polttaa rappukäytävässä.Vaikka asuu kerrosta ylempänä,tulee tänne minun kerrokseni rappuihin tupakoimaan,eikä tietenkään kerää stumppejaan.Ja kun hänelle siitä sanoo,niin hän väittää ettei se ole hän! Voisin kuristaa hänet! Aika ihme,että teidän rappua ei ole kertaakaan siivottu,vaikka siitä maksettu.Voiko sille mitään tehdä? Kirsikankukat ovat kauniita kukkiessaan:) Mukavaa viikonloppua Elegia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yaelian, Remppa loppui jo eli nyt saa taas olla rauhassa. Meluahan tuollaisesta aina tulee eikä se minulle ollut ongelma, vaan se "sikailu".

   Rasittava tuo täti, joka kiskoo tupakkaa rapussa. Polttaisi sitten edes omassa kämpässään eikä tulisi yhteisiä tiloja hajustamaan.

   Täytyy tunnustaa, että ole itse aika piittaamaton. Ikkuna on rikki, niin se on rikki, kun ei ole meidän kotona. Tosin muutamia viikkoja sitten oli koleampaa ja oli aika inha oestä pyykkejä (masiinat rapussa), kun oli niin kylmä.

   Meillä on muutenkin aika vähän oikeutta puuttua mihinkään, koska ollaan vuokralla. Luulen kyllä, että jos landlordimme (joka on kylläkin lady, heh) tietäisi, häntäkin voisi ottaa päähän.

   Alakerran britti on valittanut asiasta useita kertoja. Siivoamisesta en tiedä, mutta ikkuna kuulemma korjataan ensi viikolla. En usko ennen kuin näen :D

   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 2. Hyvä onkin melun ja remonttipölyn mennä vähän puistoon tuulettumaan.
  Juu, itsekin tupakoin, mutta en siedä tumppeja maassa, en kaupunkikodin pihalla, enkä torpan pihalla (siellä onkin tumppipönttöjä siellä täällä).

  Harmittaa ihan hitsisti ihmisten välinpitämättömyys (sitä se kai on, ei se voi olla ymmärtämättömyyttä). Kaupunkikodin piha-alueella on pysäköinti kielletty (vain huoltoautoille ja hälytysautoille sallittu). Siitä huolimatta on harva se päivä enemmän kuin yksi auto pysäköityneenä pihallemme ja se sitten estää esim. taksit tuomasta ja hakemasta asiakkaita. Että mua ottaa päähän. Murrrrrr.

  Parempi ajatella pihallesi kohta puhkeavia kirsikankukkia, etten ala ihan kiukusta puhisemaan.

  Ihanaa keväistä viikonloppua Elegialle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiirepakolainen, Meillä on myös tuhkikset, ettei tarvi maahan heitellä. Minulla on myös tasku/laukkutuhkis, jos tulee tilanne, ettei ole tuhkista tai roskista.

   Meillä oli muuten suomikodissa vastaava parkkiongelma. Olimme jopa niin dorkia, että ilmoittelimme niistä välillä poliisille. Ei ole kiva, jos syttyy tulipalo ja aikaa menee hukkaan tiellä olevien autojen takia. Ei se ole niin kaukainen asia, etteikö sitä kannattaisi ajatella: entisessä talossani Pitskussa nimittäin syttyi huoneistopalo. Ei samassa rapussa kuin omani, mutta talo oli sama. Se oli aika kamalaa.

   Joskus on hyvä vähän tuuletella ja sitten voi taas kytätä kukkasia ;)

   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Delete
 3. Kuulostaa ihan "mañana" meiningiltä! Ärsyttävää, kun jotkut eivät välitä tuon taivaallista toisten hyvinvoinnista tai yleisistä säännöistä. Minä en ainakaan ikinä menisi sisälle tupakalle jonkun sellaisen asuntoon, joka ei itse polta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. TeeTee, Suomessa tuollaista ei varmaan edes "uskallettaisi" tehdä, koska se on jotenkin niin kulttuurisesti nou nou. Täällä otetaan "tilat haltuun" jotenkin todella luontevasti. Suomessa taas putkimies tai muu remppaajakin varmaan kokee ikään kuin olevansa kylässä ja käyttäytyy sen mukaan.

   Delete
 4. tollast, me saadaan ite hoitaa remontit..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hannele, Siinä on etunsa ja haittansa :)

   Delete
 5. Ah, Lontoon puistot. Kävelin juuri toissapäivänä Hyde Parkissa joutsenia kuvaamassa ja mieleeni pesiytyi jäleen tuo raastava ajatus: Miksen opiskele Lontoossa!? :P Noh, kaikkeen kai tottuu. Moni ystäväni haaveilee Bournemouthista, hiekkarannoista ja kaupungin leppoisasta meiningistä. Minä olen jo tottunut ja turtunut :) Lontoossa on sitä jotain!

  Britannian asumismuodot ja systeemit on kyllä ihan omaa laatuaan. Korjaukset on mitä on, sekä yksityisellä puolella että näissä opiskelijakämpissä ja vuokra-asiat on aivan kummallisia. En tajua sitä Admin fee:tä, joka täytyy maksaa jokaiseen asuntoon. Iso raha jota ei saa takaisin :P Ja vuokrasopimukset eivät ole useinkaan sovittavissa oman asumisen mukaan, vaan vuokranantaja määrää miten pitkäksi aikaa ottaa vuokralaisen. Näinhän se kai Suomessakin menee, mutta muistan, että siellä asiat oli keskusteltavissa. Nyt yritän etsiä kämppää syksystä alkaen, mutta kaikki asunnot vuokrataan 11 kuukauden ajaksi. Minä tulen asumaan max. 9kk, ja sen ajan saan myös Kelan asumistukea :P Ei hirrveesti huvittais maksaa kahta kuukautta tyhjästä. (niin, ja lisäksi se fuc*king admin fee :P) Onko samoja onkelmia Lontoon suunnalla havaittavissa?

  Ainiin. Moni myös luulee, että opiskelija-asunnoissa kaikki luistaa kuin vettä vaan. Pyh! Täällä ravaa putkimiehiä ja remppaäijiä harva se päivä, palovaroittimet on liian herkät ja viheltää pävin öin, lämmintä vettä saadaan hyvällä säkällä viitenä päivänä viikossa ennen klo23. :P Jippijaijee.

  Kivoja kuvia muuten. :> Oon Lontoossa muutes 28.3 koko päivän ennen kun lennän Suomeen! Et lähtis kaffelle? :) Nordic Bakeryn tahtoisin kovasti kokea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maria, Minäkin tykkäilen Lontoosta ja olen viihtynyt täällä erinomaisesti! Tarpeeksi suuri kaupunki, että löytyy virikkeitä joka lähtöön niin halutessaan :D Ei pääse tylsistymään ;)

   Minä en tiedä asumisesta "kunnallisella" puolella. Me olemme vuokralla yksityisellä ja mekin maksoimme jonkun könttäsumman (tietty prosenttiosuus vuokrasta), mutta se käsittääkseni meni välittäjälle. En ole varma enkä jaksa nyt tarkistaa, heh :D

   Meidän piti tehdä myös vähintään vuoden sopimus: teimme kuitenkin kahden vuoden sopimuksen, koska sääntöjen mukaan kahden vuoden sopimuksen voi irtisanoa asuttuaan vähintään vuoden ja sen jälkeen irtisanomisaika on pari kuukautta. Tuon kahden vuoden sopparin jälkeen neuvottelimme landlordimme (tai siis leidin) kanssa ja teimme vuoden sopimuksen, joka on mahdollista kuitenkin irtisanoa puolen vuoden kuluttua :D

   Onneksi siis landlordimme on erittäin joustava ja mukava. Me emme halua tehdä kovin pitkiä sopimuksia, koska muutto jonnekin muualle (ei Suomeen kuitenkaan) on tavallaan koko ajan mahdollinen. Minulla ei tosin ole kiire muuttaa mihinkään, koska viihdyn täällä :)

   Ja tämä talo on ihan mukavan intiimi, kun kaikilla on oma kerroksensa ja talossa vain kolme huoneistoa. :) Mutta tuo palovaroitinongelma on täälläkin - ei tarvitse paljon tulla käryä, kun se alkaa piipittää!

   Ehdottomasti tapaisin sinut mielelläni! Kävin jo googlettamassa Nordic Bakerynkin (en paljon käy kahviloissa, vaan olen tylsimys ja otan kahvini jos otan yleensä Starbuckista) ja vaikuttaa kivalta paikalta. :)

   En pysty ihan satavarmasti vielä lupaamaan, koska aina on "riski", että tulee reissu. Mutta mikäli olen maisemissa, niin mieluusti kahvittelisin kanssasi. Ollaan kuulolla!

   Delete
 6. Remonttimiehistä suosittelen kreikkalaisia ja kiinalaisia! Tekevät työnsä tunnollisesti. jopa ilta kahdeksaan jos tarvitaan. Vältä italialaisia ja portugalilaisia (eteenkin jos ovat toisilleen sukua) riitelevät, huutavat, radio pauhaa, viiniä kuluu!Suomalainen tekee tarkkaa työtä, vältä jos et jaksa odottaa ikuisuutta! Toisista välittäminen ja yleisten tilojen siivous on MUST. Olette edellä keväässä! Eikös ole ihanaa aikaa!

  ReplyDelete
 7. Kaari3, Me emme täällä voi vaikuttaa siihen, kuka remppaa. Ja tuohan oli alakerrassa tuo remontti. Jos meillä jotain leviää tässä huoneistossa, niin lanlord hoitaa remppaajat paikalle ja häntä myös tietenkin laskutetaan.

  Nuo alakerran remppaajat olivat ihan brittejä, mutta britit ovat noin yleisesti ottaen melko äänekkäitä (jos vertaa esim. suomalaisiin) ja ottavat tosiaan tilat haltuunsa melko mutkattomasti :D

  Kevät on tosiaan ihanaa heräämisen aikaa!

  ReplyDelete
 8. Moikkamoi! Kiitos suuresti ja ison isosti pitkästä vastauksestasi. Täällä on tosiaan monia kummia porsaanreikiä asuntoasioissa (muista miljoonista puutoskohdista puhumattakaan ;)), mutta maassa maan tavalla. Täällä minäkin viihdyn kuin missä tahansa, vaikka joskus tuntuu että sääntöjä on vain sääntöjen takia ja byrokratia jyllää kuin korruptio kehitysmaissa :D Mutta eipä tässä mitään. Osaapa arvostaa taas Suomen sujuvuutta kun sinne palaa. --tai sitten käy niin, että ehtii tottua sujumattomuuteen ja siinä vaiheessa kotimaan yliorganisoituneisuus alkaa pänniä. ;)

  Minulle tulikin nyt Lontoo-päivä ihan piakkoin, kun kuulin että Sofi Oksasen puhdistus menee Arcola-teatterissa! Tulen siis Lontooseen torstaina 22.3, bussi on Victoria Stationilla 14.40.Näytelmä alkaa vasta 20.00, eli olis oiva aika kahvitella tuossa vaikka kolmen kieppeillä. Miltäs kuulostaisi? Voin lampsia Victorialta johonkin suuntaan. Eikös se Nordic sijaitse jossain Piccadillyn kulmilla?
  Olis ihan mahtavaa jos sinulla olis aikaa nähdä tuolloin! Ja jos Sofi Oksanen kiinnostaa, niin varaa ihmeessä liput illan esitykseen--opiskelijoilta 12 puntaa. :) www.arcolatheatre.com.

  Moikkamoi! Mahdollisesti: Tapaamisiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maria, helou taas! :) Paperinpyörittelyä on kyllä Suomessakin, vaikka onkin toisenlaista. :D

   Ja juu, olisi mahtava nähdä jo aiemmin! En edelleenkään voi varmaksi luvata, koska en tiedä, missä silloin olen. Mutta jos olen ns. on the neighbourhood, niin ehdottomasti tavataan! Toinen Nordic sijaitsee tosiaan kävelymatkan päässä Piccadillyltä, Sohossa. Eli passaisi kyllä minullekin :)

   Mutta ollaan edelleen kuulolla! :))

   Delete
 9. Moikka moi,

  Ollaan yhteyksissä asian tiimoilta. Joka tapauksessa olen tulossa ja hengailen keskustan tuntumassa tuon välin ennen esitystä :) Siispä huuda "hep!" mikäli aikatauluistasi löytyisi parin tunnin kahvittelurako kyseisenä päivänä :) Olis mahtavaa ja kaikki kaffilat kyllä passaa !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helou, juu ilmottelen kyllä sinulle ajoissa maililla sitten. :) Minun on pakko pitää tällaisia "varauksia" itselläni, koska joskus voi tulla reissu jonnekin ihan puuntakaa. Meidän reissut tulee usein tosi lyhyellä varotusajalla.

   Delete
 10. Mua aina raivostuttaa tekemättä jätetyt asiat. Mitä kauemmin se on siinä rästissä, niin sitä enemmän on korjattavaa ... Vähän sama kuin tiskit. Jos ei tiskaa tänään, niin huomenna niitä tiskejä on tuplasti!
  ... toivottavasti ikkuna korjataan ja rappu siivotaan ja remppamiehet putsaa jälkensä! Nih!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kauheeta, en ollut huomannut tätä kommenttia ja siksi vastaan vähän myöhässä!

   Olin ennen aika tarkka siitä, ettei ole tiskejä ja muutenkin on siistiä. En ole enää - jotenkin olen muuttunut melko huolettomaksi sen suhteen. Senpä takia en pidä esillä kuin astiastot kahdelle, ettei pääse tiskiä kertymään liikaa :D

   Ikkunaa EI muuten ole vieläkään korjattu eikä rappua siivottu. Jotenkin ei tullut yllätyksenä :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)