Pages

Wednesday, March 14

Ja kaikilla hyvä mieli (tai ainakin minulla)

Sain jokunen aika sitten haasteen MaaMaalta. Haasteen kuvaus kuuluu näin:"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Kiitoksia haasteesta, ihana!

1. Ystävät


Ystävät ovat elämänsuola. Olen onnekas, että minulla on ystäviä. Aito ystävyys säilyy välimatkoista huolimatta ja jatkuu siitä, mihin se jäi, kun taas tavataan. Ja vaikkei tavattaisikaan!

Ystävien kanssa voi tehdä kaikenlaista aina aina retkeilystä kulttuuririentoihin. Tykkään myös höpötellä ja hihitellä. Kookontua pöydän ääreen parantamaan (tai pahentamaan, whatever) maailmaa. Istukaa, olkaa hyvä! Tarjoilu pelaa ja sitä saa, mitä tilaa - joskus enemmänkin.

Hienostella ei tarvitse. Jos slurpsahtaa eväät tai juomat suusta, voi suupielet pyyhkiä pöytäliinaan. Loppuillasta pöytäliina on näköisemme taideteos.


2. Huumori

Huumorini on lähinnä mustaa, mutta nauran kyllä puujalkavitseillekin. Ja kaikelle hassulle.Joskus nauran muuten vain. Tai sitten en.

3. Mielikuvitus ja kuvankäsittely

Vajoan usein omiin maailmoihini. Sitä tapahtuu sekä lenkeillä että etenkin kuvia tehdessä. Tykkään olla "sisälläni", kaukana muualla. Siellä alkavat kuvat elää omaa elämäänsä, syntyy tarinoita.


4. Valokuvaus

Tykkään tarkkailla maailmaa linssin läpi. Tykkään myös kokeilla kaikenlaisia uusia kuvausideoita ja -tapoja. Kuvien ei tarvitse aina olla mitään "taidepläjäyksiä", vaan yhtä lailla tykkään näpsiä ns. turistikuvia.

Joskus on kiva pystyttää kotistudio, mutten jaksa aina ottaa kuvia samoista romuista, joten mieluummin kuvaan jossain muualla. Muutenkin oma ympäristö tuntuu liian tutulta, että näkisi siinä mitään kiehtovaa tai kuvaamisen arvoista.


5. Liikunta


Rakastan liikkumista. Eniten tykkään lenkkeillä jalan ja fillarilla. Minulle liikunnassa ei tärkeää ole ainoastaan itse liikkuminen, vaan myös ulkoilma ja maisemat. Haaveilen, että joskus pääsisin "leikkimään" ja kokeilemaan rajojani jonnekin seikkailupuistoon.

Mahtava elämys oli Gibraltarilla vaeltelu. Se oli eräs toiveitteni täyttymys, sillä pääsin ekan kerran kunnolla kokemaan, miltä tuntuu vaellella vuoristoreiteillä. Enkä nyt tarkoita mitään asfaltoituja teitä, vaan niitä polkuja vuorenrinteillä.


6. Kulttuuri ja matkustelu

Olen kiinnostunut eri maiden kulttuureista ja käytännöistä. Kulttuurien välistä viestintää olen opiskellutkin. Tarkatelen eri kulttuureita avoimin silmin, en tuomiten. Tykkään lukea romaaneja, jotka sijoittuvat eri maihin.


7. Lukeminen

"Lukeminen on pääasia", joku on sanonut tai kirjoittanut. Varmaan aika monikin. Olen samaa mieltä ja rakastan lukemista. Tykkään kaikenlaisista kirjoista (miinus harkeliini-tyyppiset romaanit) ja etenkin eri kulttuureja valottavista kirjoista. Vaikka olisivatkin fiktiota, niin niiden kautta usein pääsee tirkistelemään verhojen taakse.

Etelä-Afrikka on lähellä sydäntäni Japanin ohella. Ja itse asiassa kaikki muutkin maat. Luen myös dekkareita, viihdettä ja koskettavia kohtaloita.


8. Jännitys


Olen adrenaliininarkkari, kaipaan vauhtia ja vaaratilanteita. Minun ei silti tarvitse harrastaa base-hyppyjä tyydyttääkseni tämän tarpeen, vaan pienimuotoisemmatkin toimet riittävät: Hylätyn talon löytäminen, seikkailu uusilla alueilla, eksyminen fillarilenkillä tai muuten vain, vaativa urheilusuoritus jne. Tällaiset pienet jännittävät seikkailut riittävät minulle.


9. Nukkuminen

Rakastan nukkumista, mutta en tykkää vedellä päiväunia. Päiväunien nukkuminen on minulle huono enne. Se on viesti paskemman kauden alkamisesta. Mutta kunnon yöunet ovat kuin elokuviin menisi.


10. Kahvi - etenkin aamulla

Ainoa miinus matkustelussa on aamukahvin saamisen ajoittainen vaikeus. En herää enkä toimi, ellen saa kahvia. Sitä täytyy saada HETI herätessä. En tykkää, jos sitä pitää lähteä metsästämään jostain.

***

En haasta nyt ketään, koska tämä haaste on varmaan jo käynyt kaikilla.

Ensimmäinen ja viimeinen kuva on Hampton Court Palacesta, jonne fillaroin eilen. Mieletön mielenkiintoista historiaa haviseva paikka!

39 comments:

 1. Sulla on kivoja onnen hetkiä. Vai et tykkää Harlekiinista. Eikös se ole tosi hienoo, kun se vaalee köyhä kaunotar vihreillä silmillä ja vaaleilla kiharoilla tekee siihen rikkaaseen paroonin vaikutuksen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan se, Amalia, ja kuvailtikin juuri kaikkien harkeliinikirjojen juonen noin pähkinänkuoressa :D

   Tunnustan kyllä lukeneeni paljon noita harlekiini-sarjan kirjoja nuorempana ja tykkäsin niistä silloin kovasti, vaikka kovin ennalta-arvattavia olivatkin. Eli siinä mielessä en lainkaan väheksy niitä: niille oli aikansa ja paikkansa elämässäni :)

   Delete
 2. Perusteellisesti hyvää mieltä. Olipa mielenkiintoista. Kahvilla minäkin aamuni aloitan. Vähintään kahdella kupilla, mieluummin kolmella. Raahaan reissuihin omat nessut mukaan, sillä tapaavat tarjota hotelleissa pahaa kahvia ja siitä seuraa paha mieli. Kirjat, lukeminen, kulttuurit, joo. Liikkuminen sitten menisi minun en tykkää listalleni. Valitettavasti. Inhoan kaikkea liikuntaa, paitsi kävelyä. Jos joku neuvoisi miten saisi urheiluhuuman ja sen paljon puhutun liikunnan jälkeisen euforian itselleen, niin olisin kiitollinen:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullekin vähintään kolme kuppia, yksi kupillinen on katastrofi: ei siitä tule kuin vihaiseksi :D

   Hyvä ottaa nessut mukaan kyyneleisiä aamukahveja silmällä pitäen ;D Itse juon pikakahvia kotonakin, joten pikakahvi kelpaa reissuissakin.

   Onneksi suurimassa osassa hotelleista on vedenkeitin ja pikakahvia tarjolla. Ongelmaksi muodostuukin lähinnä kahvimaidon hommaaminen.

   Minä taasen saan (useimmiten, en aina) hyvän olon liikunnasta jo sen aikana eli en vasta sen jälkeen. Se motivoi minua liikkumaan. :-)

   Delete
  2. Minäkin juon siis pikakahvia, mutta sen pitää olla oikeaa merkkiä, eikä mitään Nescafe Classicia:). Eli en nyt ihan liity siihen sarjaan, jonka pitää lomalla juoda keittimellä keitettyä Kultamokkaa:).

   Delete
  3. Hiih, minä juon justiinsa sitä Nescafe Classicia kotona ja sitähän usein on hotelleissakin tarjolla :D

   Delete
 3. Melkein kuin oma listani, paitsi ei liikaa jännitystä eikä liikaa liikuntaa, kiitos. Nuo muut, tunnistan itseni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Paljon on samaa meissä, jotenkin arvasin :) Minäkään en siinä mielessä halua liikaa jännitystä, että alkaisin esim. laskuvarjohyppyä harrastaa. Se on liikaa minullekin :D

   Delete
 4. Mä katsoin, että onko sulla Susan kuva tossa vasemmassa sivupalkissa, mutta ei kai. ;)

  Tunnen ihmisiä, jotka ottavat matkoille mukaan oman kahvinkeittimen ja suomalaista kahvia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, ei sentäs ole Susa. Susa on kauniimpi :) Käytin sivupohjassa erästä taannoin tekemääni kuvaa. Alla suora linkki, jos kiinnostaa nähdä alkuperäinen :)

   http://theempireofmind.blogspot.com/2011/08/frozen-fairy-bride.html

   Meillä oli kerran Euroopan road tripillä "jääkaappi" mukana. Sellainen sähköllä toimiva. :D Enää ei tulisi mieleenkään sellaista roudata, mutta silloin oli niin ruokavammainen, että oli pakko :D

   Delete
 5. Kiva! Kuulosti ihan Elegialta, jos nyt tällä "tuttavuuden asteella" näin voi sanoa.
  Tuon pöydän ääreen kyllä kelpaisi istahtaa seurustelemaan ja köllähtää sen jälkeen vatsa ja mieli täynnä viimeisen kuvan katoksen alle :)

  Jännä juttu muuten, taas edelliseen postaukseesi en päässyt kommentoimaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi sanoa, tervetuloa vaan pöydän ääreen - kyllä siihen mahtuu! :D

   Mikähän tätä kommentointia nyt taas vaivaa, grr. Itelläni ei ole ollut mitään ongelmia Bloggerissa. Tänään tosin oli ongelmia Wordpressissä.

   Delete
 6. Eksyinpä tänne ekaa kertaa. Tai en oikeastaan tänne eksynyt, vaan eksyin muualla ja löysin itseni täältä. Hyvin toimii kun taustalla soi jotenkin tunnelmaan niin sopivasti Hole (Malibu).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa ja kiitos, kun jätit kommentin! Piti ihan googlettaa tuo biisi, tykkäsin siitä ja videosta. Tosin alkoi matkajalka vipattaa. :)

   Delete
 7. Aika lailla samat tuovat iloa. Minulla on vielä vaiheessa tähän haasteeseen vastaaminen. Täytyy yrittää pinnistää.
  Mukavaa päivän jatketta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullakin kesti jokunen aika tähän haasteeseen vastata, koska en ole ollut sillä tuulella. Pinnistele vaan rauhassa, keksi vaikka joka päivä yksi kohta, niin kymmenen päivän päästä on haastevastaus valmiina :D

   Muksaa päivää sinullekin!

   Delete
 8. Jotenkin kotoisaa luettavaa.... jännityksen ja liian liikkumisen omasta listastani jättäisin pois.
  Minullakin on tähän haasteeseen vastaaminen hakusessa. Pitäisikin oikeasti pohtia hyvänmielen asioita, kun olen viimeiaikoina blogissani vähän ruikuttanut.

  Muiden hyvämieliasioita on ollut kuitenkin mukava lukea, kuten sinunkin.
  Iloista päivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus pitää valittaakin, ajattelen. Se on osa elämää :)

   Tulikin mieleeni, että nyt kun olet muuttanut kokonaan pois Vuodatuksesta, niin pitääkin päivittää tuota blogirullaa.

   Delete
 9. Kuvitelmani sinusta osui aika nappiin näiden 10 kohdan kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika jännä tosiaan on, miten netin kautta voi oppia tuntemaan toista :)

   Delete
 10. Monta samanlaista juttua mainitsit, mitä vois olla myös mun listalla. :) Pitää kattoa, jos jaksais (tai muistais, kjäh!) vaikka tehä tän saman. Valokuvaus on jotenkin älyttömän rentouttavaa puuhaa, mut samalla siinä riittää halutessaan haastetta, että kehittyis hiljalleen paremmaks ja tarve kuvien jälkikäsittelyyn pienenis (ite ku tykkään julkaista kuvat yleensä mahollisimman luonnollisina). Sillä tiellä oon aivan alussa, mut onhan tässä aikaa opetella. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tee ihmeessä tämä, olisi kiva lukea sinun hyvänmielenjuttuja!

   Minäkin olen niin laiska, että otan pyrin ottamaan kuvat jo valmiiksi kunnollisina, koska en jaksa käsitellä kuvia "turhaan". Eri asia on, jos irrottelee ja silloin ne käsittelyt yleensä näkyvätkin. :)

   Delete
 11. Kiva lista - paljon sellaisia asioita, joista minäkin pidän, paitsi kahvi ja kauhu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei kahvia sinulle siis. Olet yksi harvoista tuntemistani, joka ei lämpene kahville :)

   Delete
  2. Joo, tiedän olevani vähän hankala tapaus tämän takia. Saan kahvista vatsavaivoja ja se valvottaa. Tämä vaivani on sillä tavalla ikävä, että tämän kertomalla aiheutan kyläpaikoissa ylimääräistä vaivaa. Uuuteen paikkaan tullessani ostanikin teetä tuliaisiksi, jos vain muistan. ;)

   Delete
 12. Kivoja hyvänmielen asioita,ja monet noista sopisi minunkin listaani.Ja tuosta liikuntakohdasta;muistankin miten ahkerasti kävelimme täällä silloin viime vuonna! Ja tuo adrenaliininarkomania on minullekin tuttua;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ihanaa kun on toimivat jalat :)) Oli mahtavaa hengailla eri paikoissa ja aurinko lämmitti ihanasti!

   Delete
 13. Kiitos tästä, olipa kiva saada sinusta tällainen tiivistetty tietopaketti :) Yllätyin ihan miten samanlaiset kiinnostuksenkohteet minulla onkaan. Kakkoskohta ihastutti kaikkein eniten: "Vajoan usein omiin maailmoihini. Sitä tapahtuu sekä lenkeillä että etenkin kuvia tehdessä. Tykkään olla "sisälläni", kaukana muualla. Siellä alkavat kuvat elää omaa elämäänsä, syntyy tarinoita." Minäkin viihdyn pääni sisällä. Toisinaan revin hiuksia päästä saadakseni pääni sisällön eristettyä minusta mutta pääasiassa vietämme ihan sopuisaa yhteiseloa ;)

  Jännitystä ja uusia tuulia yhdistettynä tuttuun ja turvalliseen on juuri sellainen koktaili, joka tekee minutkin onnelliseksi. Ei liikaa tasaista ja samaa tylsäksi zombiksi tekevää rutiinielämää, eikä liiaksi aktiviteettia ja superextreme-elämyksiäkään. Balanssi kaikessa ja kahvia päälle! (minun kahvini ovat tätä nykyä lukitussa kaapissa kun kerran kävi niin, että kaikki kahvini oli juotu kun menin aamulla keittelemään sumppiani. Kyllä ketutti)

  Kiitos tästä, ihanaa luettavaa ja katseltavaa! Sinä se osaat panostaa sekä kuviin että kieleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska kuulla, että samoja piirteitä löytyy sinultakin! En ihmettele sitä, sillä monissa asioissa meissä tuntuu olevan paljon samaa :)

   Pientä jännitystä pitää olla, mutta myös tuttua ja turvallista :) Itse olisin saanut varmaan kunnon raivokohtauksen (ehkäpä vain sisäisen), jos joku olisi ryystänyt sumppini. Onneksi on lukot!

   Kiitoksia ihanasta kommentistasi :))

   Delete
 14. Peikkokin tykkää monesta asiasta, vaikka se välillä unohtaa sen ja sitten ne samat asiat suututtavat sitä. Mutta siksi se varmaan onkin peikko. Noista sinun jutuista se nyt tykkäsi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, peikko on ihan peikko! Kiva, kun peikko on takas!

   Delete
 15. Outo juttu, mutta en pysty kommentoimaan ylempään tekstiisi jostakin kumman syystä. Sitten piti kokeilla, onnistuuko se muualle, ja onnistuuhan se näköjään tänne alemmaksi.

  Sitä vain, että tämä pisti minut hymyilemään:"Onneksi olen nykyään niin viisas, etten enää tee samaa virhettä." :)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kommetoinnista on jonkin verran tullut valituksia, että ei onnistu. En tajua, mikä siinä voi olla vikana, sillä minulla ei ollut ongelmia missään blogeissa (joissa on tämä samanlainen kommentointisysteemi käytössä).

   Delete
 16. Minäkään en pystynyt kommentoimaan äskeiseen tekstiin kuin vain sokkona, huomasin että siinä oli kaikki reaalisesti riviä alempana, eli kun painoi Publishia puoli senttiä itteään alempaa, niin pelitti, teksti piti peistata kehään, hah haa.

  Tämä hyvän mielen bloggaus sisältää kovasti tuttua, monet syyt hyvään oloon voin allekirjoitta, kuvankäsittelyä ja kuvataiteilua en osaa, mutta ne korvaa ilonlähteenä pienimuotoinen sanailu jollain foorumilla (liittyy siis ystäviin). Jos olis enemmän aikaa, voisi rustailla tarinoita..!

  Huikeen houkuttavia kuvia sinulla. Olen tuolla Hampton Courtissa tahtonut käydä ever since luin Virginia Woolfin The Wavesin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jopas kuulostaa oudolta tuollainen kommentointi"mahdollisuus". Toivottavasti vika on tilapäinen.

   Kirjoittaminen muuten unohtui tuosta listasta. Tykkään kovasti kirjoittaa ja "pöytälaatikko" pursuilee aika runsaasti. Tarttis tehdä asialle joskus jotain ;)

   Kiitokset ihanasta kommentistasi! Hampton Court Palace on kyllä mielenkiintoinen kompleksi. Ehkä olisi vain kannattanut mennä sinne vähän keväämmällä, kun niissä puutarhoissa on jotain katseltavaakin. Siellähän on siis laajat puutarha-alueet myös.

   Delete
 17. Kyllä tuli hyvä mieli, voisin sanoa ihan samat asiat kirjaimellisesti, sinä vaan teetkin ne, rohkeammin ja taitavammin, elin elämääni uusiksi tätä lukiessa :) Nauratti tuo ajatuksiin vaipuminen, olen joskus huomaamattani kävellyt väärään osoitteeseen sen takia..en ihan ehtinyt soittaa ovikelloa, havahduin lukemaan nimen ovesta onneksi..
  Juu, ilman aamukahvia ei voi herätä, ilman ilpapäiväkahvia ei mikään toimi. Heh, jääkaappia en ole mukaan tarvinnut mutta voisin vallan hyvin ottaa kahvinkeittimen matkalaukkuun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinun blogiasi kauan lukeneena voisin väittää, että sinulla kyllä piisaa tuota vauhtia ja vaaratilanteita. Ainakin mitä olet valottanut menneistä ajoista. Hurjia juttuja!

   Minullekin käy noin joskus, kun olen omissa ajatuksissani. Erään kerran olin menossa kiskalle hakemaan jotain, mutta kävelin kiskan ohi kaupalle asti. En siis olisi millään jaksanut mennä kaupalle, mutta tulipa sitten mentyä :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)