Pages

Sunday, March 11

Raitapeppu


Kuka tunnistaa mikä ötökkä on kuvassa? Oikein tiennyt saa mainetta ja kunniaa!


MustaValkoMaanantaissa haasteena on raidallinen.


***

Kävin viime viikolla London Zoossa. Se on melko pieni eläintarha Regent's parkin kupeessa. Luulen, että se on viimeinen eläintarha, jossa aion käydä kovin pian. Gibraltarin vapaiden apinoiden jälkeen tuntui eläintarhavierailu kahta kauheammalta.

Yleensä tykkään käydä eläintarhoissa, koska olen eläinrakas - eläinten katseleminen rauhoittaa, vaikka toisaalta samaan aikaan eläintarhaeläimet säälittävät. Kunpa ne saisivat olla vapaana luonnollisessa ympäristössään.

Jotkin eläintarhat tekevät tärkeää työtä lajien säilyttämiseksi. Toisaalta ihminen itse tuhoaa lajeja ja uhkaa tappaa ne sukupuuttoon. Ajattelen, että käydessäni eläintarhassa, raha menee (myös) eläinten ylläpitoon.

Ensi kerran, kun menen "eläintarhaan", toivon sen olevan Etelä-Afrikan luonnonsuojelualueella.

Alla kamerallani kuvaama video Gibraltarilta. Pikku-apinat siinä leikkivät.

38 comments:

 1. Hienot pöksyt! Raidoitus on vähän seepramainen, mutta ei niillä kai ole raitaa vain jollain tietyllä alueella. Sitä paitsi seepra olisi kuitenkin liian helppo. Sanon hevonen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Väärin sanottu, mutta hyvä arvaus ;))

   Delete
 2. Okapi :)))

  Mulle tulee surullinen olo elaintarhoissa, tosin haluaisin vierailla joskus Australiassa sen miehen luona, jolla on "kotielaintarha" eli kodin yhteydessa parin tuhanne elukan lauma, ja sitten siella edesmenneen "krokotiilimiehen" (Steven jotain) perustamassa Australia Zoossa. Joo, enka kieltaytyisi jostain Kenian Safaristakaan!

  Inhoan katsoa monia elaimista kertovia dokumentteja, kun niihin on pakko ympata joko a) ihmisen julmuus tai b) luonnon raadollisuus. Haluan katsoa mukavia ohjelmia elaimista jotaka mukavasti elamaansa elelevat, olkoon kuinka epatodellista sitten tahansa.

  Turkissa halusivat monesti etta veisin oppilaat sirkukseen, mutta mina olen boikotoinut niita aina. En ole tainnut edes lapsena kayda, enka edes telkkarista katso. (siis sellaisia sirkuksia, missa kaytetaan mita tahansa elaimia kuinka pienessa roolissa tahansa. Jos on elain, boikotoin. Simple as that.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin, sieltä tuli oikea vastaus! :)

   Minullekin tulee surullinen olo eläintarhassa ja tällä kertaa tuli oikein über-surullinen. Siksi päätinkin, että minun eläintarhavierailut on nyt toistaiseksi tehty.

   Muistan tuo krokotiilin miehen. Hän kuoli niin kuin eli vaarallisesti eläinteln parissa. Joku myrskyrauskushan se taisi olla, jonka "häntäpiikki" hänet lävisti.

   Tykkään myös katsella eläindokumenteja - myös niitä, joissa on luonnon raadollisuus ja ihmisen julmuus mukana. Ne opettavat, vaikka ovatkin usein surullisia.

   Katsoin muuten juuri jokunen päivä sitten Youtubesta sirkusvideoita. Törmäsin sellaiseen, jossa oli mukana leijonia. Eräs leijona hermostui kesken esityksen ja hyökkäsi kouluttajan kimppuun. Villieläimet eivät kuulu mihinkään sirkuksiin, vaan luontoon!

   Delete
 3. Tämä luulee tietävänsä: OKAPI!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulit tietäväsi ihan oikein :D

   Delete
 4. Moni on tiennyt, mie sanon että ipako:)

  ReplyDelete
 5. Hassu takapuoli, muistuttaa seepran, mutta ei ainakaan se ole. Okapi - enpä kuullut tuota sanaa ennen, oppia ikä kaikki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okapi tosiaan on kyseessä ja se on sukua seepralle :)

   Delete
 6. Zedonk se on. Lapsosella oli kotiläksyjen joukossa kysymys: Animal: it's has a cross on it's back - ja jouduin kyllä aikani hakemaan, en ollut huomannut moista aasilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piti ihan googlettaa tuo zedonk ja voi miten hurhan suloisia aaseja! Minulle ihan uusi rotu/risteytys kyseessä.

   Kuvan elukka on kuitenkin okapi.

   Delete
 7. No, kerrankin olisin minäkin tiennyt. Olen muuten tavannut okapin itsekin juurin London Zoossa. Tapaamani yksilö oli ihan valtavan ujo ja häkellyksissä, eikä lainkaan onnellisen näköinen.

  --- Niin jos tämä nyt oli okapi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On okapi eli oikein tunnistit. London Zoossa näytti olevan kaksi okapia. Toinen söi, mutta tämä toinen vain seisoskeli tuossa talon vieressä. Voi reppanaa.

   Delete
 8. Tuollahan on ihan Swinging London 60's b&w pants!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, lainasin sille muotitrikooni! Ovat vähän pienet, koska okapilla oli yllättäen pidemmät sääret kuin minulla ;D

   Delete
 9. Kauniisti raidallinen takapuoli.

  ReplyDelete
 10. Onpa hieno kuva - tiiliseinä sopii taustalle mainiosti, se aivan kuin korostaa raitojen elävyyttä.

  ReplyDelete
 11. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs kuva!

  ReplyDelete
 12. Okapi tulee ristikoihin usein.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä muuten tuleekin. En ole pitkiin aikoihin tehnyt ristikoita, mutta ennen tein aina Ilta-Sanomien viikonloppuristikot. Nykyään teen niitä vain kesäisin :)

   Delete
 13. Hei Elegia. Kiitos kommentista.:) Sen sanahirvityksen voi muuttaa jo ennen kuin kokeilee, onnistuisiko. Siinä oikealla on nuolet vastakkain ja niistä uusi valinta onnistuu. Sanavarmistus on vähän vähentänyt roskakommentteja. Harmittaa kyllä vietävästi, että niitä tulee edelleenkin jonkin verran.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, kiitos tiedosta :) Minulla on tosiaan suuria hankaluuksia erottaa kirjaimet, mutta ei ole kivaa roskapostitkaan, joten ymmärrän :)

   Delete
 14. Oho, se oli siis sittenkin oikea eläin! Mä ajattelin (paljastan tietämättömyyteni) että nyt on niin hieno eläin, että kyseessä täytyy olla "vähän paranneltu luontokuva".

  Mutta hyvin menee, kun tällä viikolla olen viisastunut sekä kauluskaijan että okapin verran! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, blogeista voi oppia paljon :D

   Tunnustan, että itsekin kyselin blogissani taannoin samaa koskien noita kauluskaijoja ja sitä kautta opin tunnistamaan ne. :)

   Delete
 15. Tykkään kuvan rajauksesta ja tiiliseinää vasten Okapi tulee erilaisella jännitteellä esiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, itsekin olen melko tyytyväinen tuohon kuvaan. :)

   Delete
 16. Upea kuva ja mahtavat vauhtiraidat ;-D
  Olen viime aikoina pohtinut kans eläintarhoihin suhtautumista - tosiaan kiinnostaa ja säälittää samalla. Meillä pyörii täällä telkussa ohjelma Chester Zoosta, siellä korostavat paljon tuota eläintarhan merkitystä juuri eläinlajien säilyttäjänä. Mutta eipä ole kauheasti tilaa eläimillä liikkua, huoltajat näyttäisivät kyllä tekevän parhaansa. Olen EHKÄ piakkoin menossa Amsterdamin eläintarhaan, vuosikymmenen tauon jälkeen. Hmm...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eläintarhat ovat tosiaan kaksipiippuinen asia. Vaikka eläimet saavat siellä varmasti riittävästi ruokaa jne. niin tilaa harvemmin on oikeasti riittävästi. Luonnossa eläionten reviirit voivat olla hyvinkin laajoja, eläintarhassa sellaisen järjestäminen on liki mahdotonta. Se on surullista.

   Delete
 17. Ihana raitapeppu ja vekkuleita nuo pikkuiset apinat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vietin paljon aikaa noiden apinoiden seurassa Gibraltarilla. Ja sain muuten osani niiden röyhkeydestä: eräs apina hyppäsi päähäni ja varasti hiuspantani :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)