Pages

Saturday, March 3

Shanghai Sister

Tiesin, että hän oli lähtenyt. Sitä en tiennyt, milloin. Ehkä siitä oli viikko, ehkä vuosi. Pakkasin laukkuni ja kuljin hänen jälkiään. Minua ei ollut vastassa kukaan. Seisoin Shangain kentällä, katsoin suoraan aurinkoon.

Hän oli joskus kertonut minulle kuvaajasta. Kuvaaja tietää kaiken, hän oli sanonut. Kiersin viikkoja ennen kuin vihdoin löysin hänet. Ei, en häntä, vaan kuvaajan. Emme puhuneet mitään: kuvaaja asetti minut tuolille, suojasi pääni paahteelta. Aurinko häikäisi, hän otti kuvan.

- Missä hän on, kysyin lopulta katkaisten hiljaisuuden.

Kuvaaja oli pitkään vaiti.

- Hän lähti, kuvaaja vihdoin vastasi.

- Minne?

- Eteenpäin.


Tämän kuvan ja tekstin innoittajana on SusuPetal, joka kirjoitti Shanghain matkasta blogissaan. Kuva ja teksti kolahtivat minuun sellaisella voimalla, että minun oli pakko tehdä asialle jotain. Kiitos, Susu, inspiraatiosta!

8 comments:

 1. Tiedätkö mitä, Elegia, minua alkoi itkettää, kun luin tarinan jatkon, mutta kun näin kuvan, hymyilin.
  Inspiraatio on ihana asia, luojan kiitos, että meillä on toisemme, että on niin paljon, mitä ihmiset voivat jakaa keskenään ja toisillensa.

  Kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinun Shangai on voimakas kirjoitus ja kuva, Susu. Se lähetti matkalle! Onneksi olet olemassa <3

   Delete
 2. Minäkin aivan liikutuin. Tuo vimeinen sana: "eteenpäin" piti niin paljon sisällään! Upeaa asioiden jakamista, inspiroitumista toisistaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä on bloggaaminen parhaimmillaan, Kiirepakolainen, jakamista ja inspiroitumista! :))

   Delete
 3. Ihana isnpiroitunut jatko susun tarinalle! Laitoin juuri susun innoittamana hattu kuvan. Ja vanhan kirjeen jossa oli myös hattu juttu. Kiitos siskot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyykin piipahtaa kylään, Kaari3!

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)