Pages

Sunday, March 4

Vali vali

Juuri kun pääsin valittamasta sanavahvistuhirviöistä, niin on ihan pakko valittaa vähän lisää. Eri asiasta tosin tällä kertaa.

Bloggerin "dynaaminen näkymä" sucks. Se mielestäni hidastaa blogin latautumista, vaikka siitä on käsittääkseni sanottu, että se päinvastoin nopeuttaa sitä.

No, ei nopeuta. Se on sekava ja halutessaan lukea koko jutun pitää se erikseen klikata isommaksi (ja se kestää eli hyöty plusmiinusnolla - sitä paitsi myös ulkonäkö on tärkeä minulle).

Lisäksi kommentointi on hankalaa ja sekin on usean klikkauksen takana. Olen myös havainnut, että turhan usein kommentti katoaa jonnekin. En todellakaan muista joka kerta (vaikka nähtävästi pitäisi) kopsata kommenttia varmuudeksi talteen, kun se kuitenkin pamahtaa jonnekin hevonkuuseen. Eli jääpi kommentoimatta.

Ja sitten kysymys: Vaihdoin oman kommentointialustani pois popup-ikkunasta (josta itse kyllä pidin, koska se toimi ainakin minulla hyvin) tuohon malliin, jossa voi kuhunkin kommenttiin vastata erikseen.

Ajattelin, että se on kiva idea, koska kuitenkin vastaan kaikkiin kommentteihin. Se siis helpottaisi vastaamista. Mutta olen kuullut, että joillakin on ongelmia kommentoida tuohon uuteen alustaan. Kysynkin onko sinulla ollut ongelmia sen suhteen?

Edit 5.3. kello 7:31: Dynaamista näkymää ihmeteltiin kommenteissa, nyt siihen on linkitys tuossa postauksen alussa.

40 comments:

 1. Ihan miten vain, kunhan ei ole niitä monimutkaisia tuplasanavahvistuksia, joista ei erkkikään ota selvää! Kiitos!

  Onko Lontoossa lämmintä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ei ole eikä tule sanahirviöitä, ellen itse niitä kirjoita, Lepis ;D

   Kymmenessä (plus)asteessa pyörii päivälämpötilat ja viime viikolla oli ihan kivat ilmat. Eilen satoi koko päivän, tänään ei ainakaan sääennusteen mukaan :))

   Delete
 2. Kommentointi tähän vastaa-malliin tökkii minulla toisinaan, jos menen suoraan kommentoi-linkin kautta. Mutta jos klikkaan päivityksen otsikkoa, niin sitten ei ole mitään ongelmaa.

  Bloggerin dynaamisesta näkymästä minulla on ihan samanlaiset kokemukset kuin sinulla, sucks!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla oli se tämä vastaa-kommentointi hetken aikaa aiemmin käytössä, mutta silloin otin sen pois, koska ei toiminut hyvin, Susu. Nyt ilmeisesti toimii jo sen verran hyvin, että tämän voi jättää.

   Delete
 3. Minäkään en pidä siitä bloggerin dynaamisesta näkymästä,surkea ratkaisu:(
  Ja itselläni ei ole ollut ongelmia tästä kommentointivaihtoehdosta,mutta sain palautetta ,että oli vaikeaa kommentoida blogissani,kun hetkeksi laitoin tämän.Voi olla,että alussa oli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä ovat kehittäneet tätä uutta kommentointia nyt niin, ettei ongelmia enää ole, Yaelian. Toivotaan niin, minullakaan ei ole koskaan ollut tämän kanssa ongelmia.

   Delete
 4. Mikä on dynaaminen näkymä? Onko se nyt se uusi käyttöliittymä? Minä en suoraan sanottuna ymmärrä näitä uusia juttuja ollenkaan.

  Sanavahvistukset oli päällä vielä yhdessä blogissa, ja jouduin vaihtamaan takaisin vanhaan juuri käyttöönottamastani uudesta Bloggerista (onneksi löysin vielä sen napin). Huomasin pitäväni siitä vanhasta enemmän joten taidan pitäytyä siinä. Pop up -kommentointi, on toiminut hyvin tähän saakka, joten pitäydyn siinäkin.

  Kommentoinnissa on pop up -malli käytössä, olen siitä tykännyt itselläni ja muillakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lisäsin, Mymskä, juttuun linkityksen siihen dynaamisen näkymän esittelyyn. Sillä ei siis ole mitään tekemistä tuon uuden käyttöliittymän kanssa, vaan se liittyy blogin "ulkoiseen olemukseen".

   Minusta se on sekava ja sopisi ehkä lähinnä (myynti)katalogikäyttöön - se ei houkuta lukemaan juttuja, vaan itse säikähdän ja pakenen paikalta.

   Mennessäni blogiin haluan nähdä kertasilmäyksellä juttujen otsikoita, miten pitkiä tekstejä, kuvia jne. en klikkailla miljoonaa linkkiä nähdäkseni yhden jutun.

   Delete
  2. Jo tuo dynaamisen näkym,än esittely on sekava, huh. En kyllä haluaisi yhdenkään seuraaman blogin siirtyvän sellaiseen. Jotkut asiat vaan on paremmin vanhalla tavalla :)

   Delete
 5. Ai niin, sinun blogiisi kommentoiminen toimii ihan normaalisti, ei ongelmia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, sitten en vaihda takaisi pop-uppiin :)

   Delete
 6. Ei ongelmia. Minä tykkään tästä, kun jokaiselle voi halutessaan vastata erikseen. Tuo dynaaminen.... kääk, menen siellä ihan pyörryksiin, enkä aina tiedä missä olen kun klikkailen. En pidä lainkaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama juttu, Kiirepakolainen! Minusta paremman silmäyksen blogeista saa selaamalla ne postaukset, jotka näkyvät blogiin tullessaan ja sivupalkista voi sitten tsekata kategoriat jne.

   Delete
 7. No niin, sitten selvennyksena tyhmalle, etta mita tarkoittaa tuo dynaaminen nakyma? Paniikki jo iskee taalla, etta nainköhan sekin on jotain mika hankaloittaa ja arsyttaa ihmisia minun sivuilla ;) Itse tykkaan tasta etta voi vastata joka kommenttiin erikseen, enka ainakaan ole missaan ongelmia huomannut, sullakin toimii hyvin tama kommenttien jattö :) Helppo sitten kommentoida johonkin tiettyyn kommenttiin naissa "jalkipuinneissakin"!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karoliina :D Ei huolta, sinulla ei tuota dynaamista ole ja se pitää kyllä itse ottaa käyttöön, jos sen haluaa (toivottavasti kukaan ei halua, heeh). Laitoin postaukseen linkin, jossa selitetään, millainen se on.

   Joo, etenkin jälkiliukkailla surffailu sujuu tämän uuden kommentointisysteemin ansiosta paremmin ;D

   Delete
  2. No hyvä juttu ;) pitäisi vissiin joskus oikein ajan kanssa tutustua tähän Bloggeriin...

   Mä tykkään kanssa kommentoida tälleen niihin vanhoihin postauksiin, ja tietysti helpottaa löytämään kun on tälläviisiin vaikka siulle kommentoinut, että mitä oot miulle vastannut vai ootko mittään ;)))

   Delete
  3. Joo, tästä kommentoinnin kehittämisestä plussaa Bloggerille :D

   Delete
 8. Jossain vaiheessa en päässyt kommentoimaan juuri minnekään, kun oli tämä uusi systeemi. Nyt ei kyllä vähään aikaan ole ongelmaa ollut. Itse tykkään periaatteessa enemmän siitä erillisestä kommentti-ikkunasta, mutta ehkäpä tätäkin voisi kokeilla tuon reply-toiminnon vuoksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama juttu, Kirsikka. Pop-up -kommentoinnista tykkäsin, kun siinä oli helppo pitää blogipostaus alla. Erittäin kommenttiystävällinen valinta siis, mielestäni. Tämä vastaamismahdollisuus nyt vei kuitenkin voiton ja haikeana luovuin pop-upista. :)

   Delete
 9. Minäkin tykkään tästä vanhasta näkymästä, jossa juttu tulee kerralla näkyviin. Huomasin kommentoinnin muuttuneen itselläni, senkös voi muuttaa takaisin tähän vanhaan malliin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eri kommenttitavat voi valita kohdasta settings ja sieltä comments. Niitä voi muutella vaikka joka päivä ;) Muistaakseni vaihtoehtoja on kolme.

   Delete
 10. Molempi parempi mulle, ei niissa hirveesti eroja ole. Musta bloggerin alusta on mennyt nain yleensa ottaen huonommaksi vaikka helpompaa ne kai on tasta yrittaneet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se Bloggerin uusi käyttöliittymä oli mielestäni pepusta. Kokeilen sitä jonkin aikaa, mutta vaihdoin takaisin vanhaan. Uusi oli mielestäni hitaampi ja mitään ei saanut kerralla tehtyä, vaan piti ensin klikata sitä sun tätä jne. Liian työlästä - haluan tehdä asiat nopeasti, niin ehdin enemmän :D

   Delete
 11. Ei minulla ainakaan ole ollut pahempia ongelmia kommentoida näihin uusiin laatikoihin, joskus ei nappaa mutta niin kävi pop upeissakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä kuulla, Sirokko! Tämä uudenlainen kommentointisysteemi saa nyt sitten luvan jäädä käyttöön.

   Delete
 12. Kokeilin dynamic viewtä, mutta en tykännyt. Kolkko, persoonaton, vaikealukuinen, epäinhimillinen. Edes muokkaus ei onnistunut! Jos tulee kauniimpia malleja, sitten voin harkita, mutta kyllä tää vanha on miellyttävämpi lukea. Harmi vaan, että vanhat gadgetit ja mallit alkaa mennä rikki, eikä niihin tule korjauksia. Esim. multa katosi labelit postien lopusta enkä ole saanut fiksattua. Sanavahvistukset sain muuten pois vanhan editorin kautta ihan helposti. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helena, persoonaton on juuri oikea sana. Ja riippuen siitä, millaisen pohjan siihen valitsee, niin voi olla jopa sekava.

   Outoa kyllä tuo tunnisteiden katoaminen postausten lopusta, kun ne kuitenkin näkyvät blogisi sivupalkissa.

   Voisin jossain vaiheessa ihan huvikseni tutkia asiaa. Ilmottelen sinulle, jos keksin vastauksen!

   Delete
 13. Tulen aina ihan jälkijunassa näiden uudistusten kanssa. Toivon että muutkin tulisivat niin ei tarvitsisi perehtyä kamalalla vimmalla :P

  Dynaamiseen näkymään en ole perehtynyt laisinkaan, mutta ei vissiin sitten haittane(?)

  Pop up on kiva, samoin tämä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä, itsekin törmäsin tuohon dynaamiseen näkymään toisten blogeissa. Enkä tykännyt. Ja siksi nyt vikisen täällä ja toivon, että joku dynaamisen näkymän omaava huomaa ja harkitsee vaihtavansa takaisin tavalliseen. ;D ;D

   Delete
 14. En muuten eilen päässyt vastailemaan tähän kirjoitukseesi. Ei suostunut, ei, vaikka manailin ja kiroilin. Että sellainen pentele tämä Bloggerin alusta.

  Pääsääntöisesti olen pystynyt kommentoimaan ihmisten blogeja, vaikka kommenttimahdollisuus onkin siirretty ponnahdusikkunasta blogin loppuun. Joskus, kuten eilen, tulee näitä outoja hepuleita Bloggerin maailmassa ja silloin tekisi heitellä iso kasa romua seinään. Onneksi sain hillittyä itseni eilen. Siis nyt ainakin kommentointi onnistui...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bloggeri kyllä temppuilee toisinaan, olen huomannut saman, Pitsit sekaisin. Pääsääntöisesti tämä kyllä toimii onneksi melko hyvin. Koputan puuta :D

   Delete
 15. Eipä ole mitään vaikeuksia kommentoida.
  Minä en ole seurannut mitään Bloggerin uusia virityksiä. En jaksa paneutua niihin. Käy vain niin, jos alan näpertää ja painella nappuloita, että kaikki on sekaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arleena, en minäkään aktiivisesti seuraa. Marmatan sitä mukaa, kun tulee vastaan ;))

   Delete
 16. Ei oo mullakaan ollut mitään vaikeuksia kommentoinnissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä juttu, Amalia! Minullakaan ei ole ollut (paitsi jos on se sanavahvistushirviö, jotka pitää tutkia suurennuslasin kanssa saadakseen kirjaimet oikein) ;D

   Delete
 17. Kyllä. On ollut ongelmia. Yritin toistamiseen kommentoida äsken Shanghain-tyttöäsi, mutta sinne minulla ei ole mitään asiaa!
  No unohtui jo sekin mitä piti sanoa. Mutta sen muistan vielä että jotenkin koskettavalla tavalla se kerrottu kokemus kävi dialogia Susupetalin jutun kanssa. 'Minua ei kukaan ollut vastassa.' Ne tarinat viittasivat toisiinsa, jopa se ensin kirjoitettu jälkimmäiseen. Juu, on ollut vaikeuksia kommentoida, katsotaan miten nyt käy...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi pee. Mutta en silti vaihda tätä pois, koska ehkä tuolloin oli kyseessä yleinen ongelma. Minulla kun ei ole ollut ongelmia missään bloggerin blogeissa - muutenhan niitä toki riittää ;))

   Delete
 18. iPhonella kommentoiti menee liian usein pieleen - erityisesti juuri sillon kun on kirjoittanut sikapitkän kommentin ... mutta läppärillä toimii ihan hyvin.
  Pop-up kommenttiloota on itselläni käytössä, sillä tykkään että voi lukea tekstiä samalla kun kommentoi: että muistaa kaiken mitä piti sanoa ;)
  Mutta on tämä tämmöinenkin kommenttisivu ihan OK. Niimos probleemos.

  Kivaa sunnuntaita <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin tykkään pop-upista enemmän juuri samasta syystä. Tähän päädyin nyt kuitenkin, koska vastaaminen kommentteihin on minulle helpompaa. Eli itsekkäistä syistä tietty ;)

   Itse yritän muistaa kopsata kommenttini ennen sen julkaisua. Ihan vain siltä varalta, että se pamahtaa jonnekin bittiavaruuteen. Verisuoni uhkaa katketa päästä, kun pitkä kommentti katoaa :D

   Mukavaa tiistaita <3

   Delete
 19. Pakko tulla näin jälkijunassa kommentoimaan, mulla on tämä sama systeeni käytössä ja manaan harva se päivä sitä, että kun teen virheitä ( ja minähän TEEN niitä),niin en pääse enää korjaamaan kommenttiani muuta kuin muokkaa- valikon kautta, ja silloinkin vain yhden ainoan virheen!!
  En tiedä onks vika systeemissä vai toimiiko iPadin kanssa takkuillen!

  Nyt tulin kuitenkin päivityksen kautta, enkä suoraan kommentoimaan, katsotaas mitä nyt tapahtuu....seurasin nimittäin tuota SusuPetalin neuvoa :)

  Ja tuohonhan se sitten tökkäs edelliseen lauseeseen. ....muokkaa ...ja takaisin kirjoittamaan tämä!
  Taitaa olla vika yhdistelmässä bloggeri ja iPad/iPhone!

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)