Pages

Wednesday, April 25

Tiedän, miltä tuntuu, kun apina istuu päässä

Apina ja minun hiuspanta

 Haluan palata vielä kerran Gibraltarille. Viekas (Alkukirjaimet - VI...) apina varasti hiuspantani. Se hyppäsi päähäni minun siinä ihmetellessä What a fuck ja kaivoi pannan esiin hiuksistani. Sain lopulta hätistettyä tuhmurin päästäni. Olisi varmaan viihtynyt pidempäänkin pehkossani, mutta röyhkeästi työnsin sen alas.

Olin oppinut jo niinä muutamina päivinä, joina olin kallioilla hengaillut, että on turha jäädä odottelemaan apinan vapaaehtoista poistumista, koska muuten voi kenties joutua hillumaan pidemmänkin aikaa apina päässä.

Popsi popsi porkkanaa...
 Eli nyt jos minulta kysytään, miltä tuntuu, kun apina istuu päässä, voin vastata. Se tuntuu siltä kuin joku tamppaisi tukkaasi ja rapsuttelisi päänahkaasi. Melkoisen hassu kokemus. Valitettavasti ei ole kuvaa tästä tapauksesta, koska on hieman hankala kuvata omaa päätään - etenkin jos siellä on apina.

Vastaanottoparaati

- Moi, leikitäänks!?
- Annas ku mie halaan sua!!!1
- Iiih <3


33 comments:

 1. Hihii, sinullapa on sellainen kokemus, jota ei ihan joka tytöllä olekaan :D
  Hauska matkakertomus!!! Apinat ON!

  psst. upeat kukat blogitaustassa... kirsikoitako ovat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, sanos muuta ;) Oli ihan hassu kokemus - voisin ottaa uusiksikin :D

   Luulen, että nuo kukat ovat jotain ruusuja, kai. :D Kuvasin ne jokunen päivä sitten Kew Gardensissa, mutta unohtui jo, mitä ovat. Kirsikankukkia eivät ole, vaikka niin sivupohjan nimesinkin ;)

   Delete
 2. Ovathan nuo kovin suloisia. Vaikken suuren suuri eläinten ystävä olekaan, ihastuin Nepalissa ollessani juuri vapaana vipeltäviin apinoihin ja niiden hellyyttävän kesyyn luonteeseen. :) Sai olla ihan varuillaan eväiden kanssa, etteivät mokomat tule pöllimään. Toisaalta minua myös vähän inhotti hindukulttuurin tapa nostaa eläimet "jalustalle" ja juhlistaa kutakin eläintä vuorollaan suuren juhlan muodossa. Apinoiden päivänä elukoille lahjoitetaan ruokaa ym lahjuksia kuin jumalille. :/ Jumaliahan ne kai hinduille ovatkin. On surullista nähdä, kun kadulla lapset kituuttavat nälässä ja samalla apinoita ruokitaan. Nojoo, kivoja kuvia nämä! Gibraltarille täytyy kyllä päästä vielä tämän elämän nimiin. Kivaa vappua sinne päin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä nautiskelin seurailla noiden apinoiden touhuja. Se oli silloin mukavampaa, kun ei ollut ihmisiä paikalla ja apinat leikkivät keskenään eivätkä roikkuneet turisteissa ja autoissa. Minä taidan tietyssä mielessä arvostaa eläimiä korkeammalle kuin ihmisiä. Ja pidän eläimistä kovasti - joistakin jopa enemmän kuin ihmisistä.

   Gibillä apinat ovat tottuneet ihmisiin ja niistä on tullut röyhkeitä ihan ihmisten "ansiosta". Niiden syöttäminen on kielletty, mutta niinpä vain jotkut niitä syöttivät ja turistitaxien kuskit oikein villitsivät niitä. Hölmöä, minusta.

   Mitä tulee tuohon nälänhätään: sehän EI ole apinoiden vika, että niitä pidetään jumalina ja syötetään. En kulttuuria tuntematta viitsi ottaa kantaa koko asiaan, koska eiköhän silläkin ole "logiikkansa", joka ei meille länsimaisille pullamössöille aukene. En jaksa jeesustella asiaa - niin paljon täälläkin vedetään turhaa safkaa naamaan, että niillä ruokkisi puoli Afrikkaa ;)

   Delete
 3. Miedän Henkalla jäi "apina kynimättä" kun oltiin siellä. Apina sieppasi salaman nopeesti Henkan hatun, söi siitä hikinauhan ja heitti menee :)Kiva niitä oli seurata kuitenkin, mutta päähäni en kyl ois huolinut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apinoiden kanssa pitää olla tarkkana. Ei kannata jättää mitään vartioimatta. Eräältä tytöltä apina varasti takin. Tyttö laski takin hetkeksi muurille eikä mennyt sekuntiakaan, kun apina sen otti. Tyttelin olisi pitänyt heti vetää se takaisin, mutta hän vain hihitteli.

   Lopulta apina vei takin muurille ja tiputti sen alas :D Eräs herrasmies heidän turistiseurueestaan kävi sitten poimimassa sen. Uhkarohkea teko. ):)

   Delete
 4. Vekkulit apinat,ja apina päässä on varmaan sellainen kokemus ,jonka muistaa,vaikka hiuspanta menikin niille.Minulta eivät vieneet mitään kun olin Gibraltarissa apinoihin tutustumassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sain muuten hiuspantani takaisin. Seurailin kyseistä varastaja-apinaa ja pian hän kyllästyi pantaan ja tiputti sen.

   Kumartuessani nostamaan sitä sain melkein apinan uudelleen päähäni, mutta ehdin väistää :D

   Ei se arvokas panta ollut, maksoi peräti noin punnan, mutta eipä ollut toista pantaa reissussa mukana ;D

   Delete
 5. Melkoinen apinakokemus sinulla. Näköjään ne aina mussuttavat porkkanaa... Kun kävin kerran Gibraltarilla, bussikuski siellä varoitti, että jos menee liian lähelle, apinat tulevat päälle. Näköjään se sitten on totta. Yhdeltä turistilta apina oli napannut kameran. En tapausta nähnyt, mutta sellaista siellä juteltiin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, minulla on monia valokuvia apinoista eri ihmisten päissä ja harteilla. Apinat käyttivät myös ihmisten päitä välietappeina hyppiessään jonnekin. Eli kannattaa olla tarkkana, ettei seiso esim. kallion tai aidan vieressä :D

   Apinoilla Gibillä monia pisteitä, joihin niille viedään tuoreita rehuja: porkkanaa, appelsiineja, kaalia ym. Itse asiassa näytti niin herkulliselta sekoitukselta, että olisin voinut itsekin syödä niitä :D

   Delete
 6. Replies
  1. En minäkään välttämättä ihan joka päivä, mutta joskus ;)

   Delete
 7. Apinat on jotenkin sympaattisia.. Toisaalta jotkut on aika häijyn oloisia - ihan vaan noin eläintarha tutkailuilla seurattuna. Tosin kai kuka ja mikä vaan tulee tarhaan 'sijoitettuna' häijyksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä apinat vaikuttivat oikein mukavilta, kun saivat olla vapaana niille sopivassa ympäristössä.

   Aina tietty kannattaa muistaa, että ne ovat villieläimiä eli ei kannata ryhtyä niitä paapomaan tai yrittää ottaa itse syliin, vaikka kuinka tekisi mieli.

   Erästä tyttöä apina puri, mutta sanoisin että oli ihan tytön oma vika: hän yritti sorkkia pikku-apinaa ja apinan äiti tuli puolustamaan pentuaan.

   Eli aina pitäisi muistaa kunnioittaa eläintä ja antaa sen itse valita, missä se on ja mitä tekee. Eikä mennä lääppimään, vaikka kuinka tekisi mieli.

   Delete
 8. Tosi viekas olikin. Minä olisin varmaan huutanut hurjasti jos olisin saman kokenut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin varmaan minäkin, jos olisin heti ekana päivänä saanut apinan päähäni. Nyt en osannut kovasti säikähtää, vaikka se tulikin totaalisena yllätyksenä ;)

   Delete
 9. Voihan nenu mikä tarina! :) Apinalle jäi muisto käynnistäsi ja sinulle kokemus, jota ihan kaikilla ei koskaan tulekaan. Kuva pannasta apinan kätösissä on suloinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, se oli kaikin puolin ikimuistoinen reissu :)

   Delete
 10. Hauska juttu. tyttäreltäni apina yritti irrottaa korviksia ja etsiskeli korvan sisältä kirppuja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, voi olla että apina etsi minunkin päästäni kirppuja. En tiedä, kun en nähnyt. :D

   Sitähän ne tekee toisilleenkin eli nyppii toisiaan. Ilmeisesti ne kirput tai mitkä lie eivät kuitenkaan ihmisiin tartu, koska muuten ei varmastikaan sallittaisi hyppiä päähän.

   Delete
  2. Apinat tosiaankin sukivat toistensa turkkia ja etsiskelevät loisia. Kuulemma ne vahvistavat tunnesiteitä toisiinsa tuolla tavalla. Ties vaikka tälläkin veijareilla olisi ollut vastaavanlaisia aikeita sinua kohtaan. :)

   Hauskoja kuvia. Apinat ovat sympaattisia. On hienoa, että pääsit tarkkailemaan niitä myös silloin, kun kukaan ihminen ei ollut villitsemässä.

   Delete
  3. Apinat tosiaankin sukivat toistensa turkkia ja etsiskelevät loisia. Kuulemma ne vahvistavat tunnesiteitä toisiinsa tuolla tavalla. Ties vaikka tälläkin veijareilla olisi ollut vastaavanlaisia aikeita sinua kohtaan. :)

   Hauskoja kuvia. Apinat ovat sympaattisia. On hienoa, että pääsit tarkkailemaan niitä myös silloin, kun kukaan ihminen ei ollut villitsemässä.

   Delete
  4. Okei, eli loisia etsiskelivät :) Se oli jotenkin suloista, kun apinat aina välillä leikin lomassa rauhoittuvat nyppimään toisiaan oikein keskittyneesti. Ja näytti siltä, että nauttivat siitä :D

   Oli kyllä tosi ikimuistoinen reissu kaikin puolin - voisin ottaa uusiksikin!

   Delete
 11. Replies
  1. No sitäpä juuri! Olisi ehkä pitänyt antaa sen tehdä kunnon hieronta eikä ajaa sitä pois :D

   Delete
 12. Heh, kuulostaa hauskalta, mutta tiedän ettei ole. Meillä nimittäin oli pikkuinen Tossavainen jonkun aikaa, mies kulki se päässä kaupungillakin, viekkaudessa ei niille mikään vedä vertoja,ohi kulkiessa se nappasi ihmisten käsistä kaiken mahdollisen :) Tossavainen hyppäsi vain kerran minun päähäni ja säikähti kiljaisuani varmaan yhtä paljon kuin minä sitä. Ja se oli sentään pieni, nuo Gibraltanin ovat isoja, niitä on täälläkin tietyillä alueilla, ovat agressiivisiakin joten kierrän ne kaukaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luinkin ennen reissua jostain (varmaan wikipediasta), että berberiapinoita on Algeriassa, iih <3 Koska saan tulla kylään?! ;D

   Vakavasti ottaen, villieläimet ovat villieläimiä ja niitä ja niiden villiyttä tulee kunnioittaa. Muuten voi saada nenilleen, niin kuin eräs tyttö reissussa.

   Minusta Gibin apinat ovat aika vekkuleita eikä aggressivia lainkaan, ellei niitä lähde jahtaamaan ja sorkkimaan. Ne ovat niin tottuneet ihmisiin. Siellä voi olla eri asia, että ovat "kunnolla" villejä eli eivät ole tottuneta ihmisiin ja kokevat ne uhkana tmv. Minäkin kiertäisin kaukaa siinä tapauksessa.

   Tossavaisen voisi kyllä ottaa päähäni olkapäälleni hengaamaan :D Tosin pitäisi varmaan pultata hiuslaitteet päähän kiinni ja varmaan vaatteetkin, ettei lähde Tossiksen matkaan ;D

   Delete
 13. Olen kanssa muutama vuosi sitten käynyt ihmettelemässä noita apinoita. Ne oli kyllä tosi kesyjä ja meitä varotettiin siitä että ne on varsin näppäriä viemään ruoat, korut jne. Sun apinakokemus kuullostaa kyllä aika hupaisalta, tosin itse varmaan pelästyisin aikalailla jos apina pomppaisi päähän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ne ovat tosiaan viekkaita ja tulevat ihan yllättäen varkaille ;) Tai muuten vain päähän istuksimaan.

   Minäkin olisin varmaan säikähtänyt oikein kunnolla, ellen olisi jo nähnyt, miten ne käyttäytyvät ja nähnyt niitä toisten päissä ;)

   Delete
 14. Iiiik! Minä pelkään apinoita, kun tiedän mitä tuhoa ne pystyvät halutessaan tekemään, enkä ikinä uskaltaisi päästää apinaa päähäni istuskelemaan! Pyörtyisin varmaan siihen paikkaan, eikä kyllä varmana tulisi ekana mieleen kaivaa kameraa esiin, hihii. Olet kyllä ihan hirmuisen rohkea!

  Minä herätin jo kerran puoli taloa sillä, että isohkon puoleinen intialainen (heinä?)sirkka pomppasi päähäni. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei se apina pahemmin lupaa kysellyt hypätessään päähäni. Viekkaasti se hyppäsi takaata päin, joten en edes voinut tietää, mitä on tulossa :D

   Eli siinä kohdin minäkin säikähdin, koska en osannut sellaista odottaa. Oli vähän tyhmä olo muuten seistä siinä apina päässä ;-)

   Voin kyllä taata, että jos päähäni pomppaisi heinäsirkka (ihan sama minkä kokoinen!), saattaisiin herättää koko kylän huudolla :D

   Delete
 15. Ihania!
  Vaik tää on varmaan ihan silkkaa ennakkoluuloa, koska ennakkoluuloisesti pidän apinoista. Sellaisen kantaminen päässä talvipakkasilla voisi olla kyllä lämmin kokemus (kunhan ei pissi niskaan).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ainakin nuo apinat olivat kivoja. Käväisi jopa mielessä, että voisin muuttaa niiden kanssa sinne vuorelle :D

   Karvahattunakin voisi olla kiva, kunhan huolehtii, ettei hattu ala ns. vuotaa! ;)

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)