Pages

Monday, May 21

Merta pällistelemässä ja parit faktat

Hieman häiritsee tuo paatti tuolla horisontissa. Voi olla, että shoppaan sen veke jossain vaiheessa.

Vuokrasimme eilen auton ja hurautimme merenrannalle, tarkemmin ottaen Portsmouthiin. Se on etelärannikolla vajaan parin tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Oli ihastuttavaa nähdä pitkästä aikaa merta! Harmi vain, että sää oli tylsän harmaa ja kolea. Mutta kyllä siellä joten kuten tarkeni.

Ihastuin erityisesti Southsean linnaan, josta kaikki alla olevat kuvat ovat.

Olen saanut fakta-haasteen Mimiltä ja Polgalta - kiitokset haasteesta! Joku pystikin haasteeseen kuului, mutten jaksa sitä tänne lävästä.

Pystiä (ja sääntöjä) voi käydä ihailemassa joko Mimin tai Polgan blogissa, jos sen välttämättä haluaa nähdä. Luulen kylläkin, että melko moni on sen jo nähnyt.

Nyt niihin faktoihin, joita pitää olla seitsemän.

1. Tykkään istuksia autossa ja tehdä road trippejä.

2. En pysty asioimaan vessassa, jos siellä on miessiivooja. Eilen eräässä vessassa oli ja yritin vihjailla miehelle kautta rantain, että poistuisi. Ei poistunut, joten piti etsiä toinen vessa.

3. Voin yrittää vaikuttaa musiikilla mielialoihini tai synnyttää musiikin avulla erilaisia "tiloja". Nämä "tilat" eivät yleensä ole pitkäkestoisia, mutta sitäkin mielenkiintoisempia.

4. Pyyhin näppiksestä pölyjä hiuksillani. Äskenkin pyyhin samalla, kun mietin, mitä tähän kirjoitan. Pitäisköhän seuraavaksi mennä pyyhkimään hyllyt...

5. Laimennan suuveden vedellä. "Raakana" purskuttelu nostattaa vedet silmiini.

6. Osaan soittaa huuliharppua. Harmi, että harppuni on kadonnut. Taisi jäädä kirjojen kanssa Suomeen.

7. Ostin aikoinaan pianon itselleni valmistujaislahjaksi, mutta jouduin myymään sen muuttaessamme tänne. Soittamista on ajoittain niin kova ikävä, että sattuu.

18 comments:

 1. Älä shoppaa rahtilaivaa pois kuvasta, se sopii hyvin tuon rakennelman (torni?) taustalle :)

  Olisipa jännä kuulla sinun soirtavan huuliharppua! Minulla oli joskus pentuna huuliharppuja, en tiedä miksi sain niitä lahjaksi moneen kertaan. En kyllä todellakaan osannut kuin vinguttaa niitä, vaikka muuten osasin hiukan musisoidakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, en shoppaa. KANSA on puhunut :D

   En kyllä tiedä enää, miten tuo huuliharpun soittaminen sujuisi, kun en ole tosiaan aikoihin soittanut. Mutta eiköhän se äkkiä muistuisi mieleen. En tosin mikään mestari ole, mutta aika paljon soittelin jo teininä mökillä, kun minut sinne ainoana väkisin raahattiin. Siellä istuskelin kivellä ja soittelin.

   Delete
 2. Musta tuo rappuskuva on ihana! Siis se ylhäältäpäin kuvattu. Ja muutkin toki. :)

  Mullakin on ollut lapsena huuliharppu, mutta se varmaan "katosi", kun kukaan ei kestänyt kuunnella sitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Portaat ovat kiehtovia ja tuolla niitä piisasi ihan kiitettävästi :)

   Aika törkeä mielenosoitus sanoisin! :D

   Delete
 3. Hah, sinulla on niin runsas tukka, että toimii hyvin huiskuna (näen jo kuvan silmissäni), ei tarvitse monimutkaista akrobatiaakaan ottaa käyttöön (sekin varmasti kyllä sujuisi).
  Jänniä vastauksia, huuliharppu yllätti eniten. Vähän tuo miesssiivoojakin..että siis yleensä mies ja naisten vessassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pölyjen pyyhkiminen edistää ajattelua. Teen sitä usein tässä koneen ääressä, jos menen ns. jumiin. Näppis onkin oikein siisti :D

   Joissakin vessoissa saattaa käydä miessiivooja. Täällä yleensä varoitetaan, että siivoojan sukupuoli voi olla kumpi tahansa. Muistaakseni Suomessakin on niin Steissin vessassa. En tosin ole ihan varma, mutta sellainen muistikuva on.

   Delete
 4. Kiva yllätys tuo huuliharppu. Minun mammani soitti huuliharppua, loppuvaiheessa hänellä ei ollut enää montaa hammastakaan, mutta harppu soi. :-)

  Kuvasi ovat ihania, johtuukohan se noista portaista? Minäkin pidän portaiden kuvaamisesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harpun soittamiseen ei hampaita tarvitakaan - huulet riittää ;D

   Portaat ovat tosiaan kiehtovia, erityisesti kierteiset sellaiset.

   Delete
 5. Tosta huuliharpusta oon itekin haaveillut, tei lähinnä sen soittotaidosta.

  Laivaa mäkään en shoppais, ettei mene liian kliiniseksi. =)

  Kivoja kuveja muutennii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huuliharppu ei paljon maksa, siitä vain ostamaan ja treenaamaan! Ja naapurit kiittää ;D

   Laiva saa jäädä, kun on jo kaksi puoltoääntä ;)

   Delete
 6. Alkoi hieman huimata tuota rappuskuvaa katsellessa,hieno kuva! Olen itsenkin saanut samanlaisen haasteen,mutten keksi oikein mitään! Sulla taas on hyvät vastaukset! Kohta 4 on tosi tuttu minullekin!Mulla on huuliharppu,mutten osaa sillä pahemmin soittaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oikein jyrkissä rappusissa voi huimata ihan oikeastikin. Minunkin piti olla tarkkana, koska olin korkkareissa liikkenteessä :D

   Delete
 7. täältä löytyy pienoja melkein ilmatteks, kellään ei ole tilaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se olisikin sitten pianonsoittajan unelmapaikka! Tänne tuskin saisi edes roudattua ehtaa pianoa, koska portaat on niin kapoiset.

   Delete
 8. Samaa mieltä siitä että, suuvesi pitää ehdottomasti lantata :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä tietää, etten siis ole ainoa, jonka mielestä suuvedet ovat liian vahvoja :D Nykyäänhään myydään miedonpiakin vesiä, mutta ostan mieluummin perussuuvettä ja lantraan itse. Säilyy pullokin kauemmin ;)

   Delete
 9. Haha, mäkään en pysty käymään vessassa, jos siellä on miessiivooja. On vähän vaikeaa plöräyttää sinne pönttöön mitään, jos joku mies käkyilee siinä takana. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ei missään tapauksessa miehiä naistenvessaan! Unisex-vessa olisi minulle ihan kauhistus.

   Helsingissä Keskuskadun Iguanassa oli sellainen joskus aikoja sitten. Se oli kiva paikka ottaa muutama ja jutella, mutta se vessasysteemi pilasi osan tunnelmasta. Nykyään siellä on erilliset vessatilat molemmille sukupuolille :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)