Pages

Tuesday, May 22

Tube-asema: West Brompton

Tännekin tuli vihdoin ja viimein kesä. Sen kunniaksi ajattelin päivittää tube-asema -sarjaa.

Niin kuin minulle näyttää tavaksi tulleen, en hypännytkään tubeen, vaan fillarin päälle. Suhautin West Bromptoniin, joten esittelyssä tällä kertaa


West Brompton- District Line


Asema on minulle muistorikas, sillä sen kupeessa sijaitsevassa Ibis-hotellissa majailin ihka ekan kerran käydessäni Lontoossa joskus sata vuotta sitten.

Noin muuten alue ei ole mitenkään erityisen kiinnostava (subjektiivinen mielipide).


Siellä on kuitenkin eräs paikka, jonka takia sinne kannattaa mennä: nimittäin Bromptonin hautausmaa!


Hautuumaa on mukavasti rempallaan ja oikein villiintynyt. Sellainen leposija on minun makuuni. Siellä saa myös fillaroida.


Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka hautuumaafriikeille. Kallistuisin itse kyllä Kensal Greenin puolelle. Koin sen vielä ihastuttavampana, vaikka ei tämäkään missään tapauksessa mikään pettymys ollut.

22 comments:

 1. Täällä yksi hautausmaafriikki ilmoittautuu. Tuskin tiemme enää vie Britteihin, mutta jos toisin käy, laitan kaikki hautausmaavinkkisi korvan taakse:).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa, meitä friikkejä onkin melko lailla :) Onneksi hautuumaita on joka maassa - pääsee aina jossain vierailemaan. :)

   Delete
 2. Kaunis asemarakennus. Meilläkin asemarakennukset olivat aikaisemmin kauniita, olisipa vieläkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tuo on ihan söpönen ja pieni asema. :-)

   Delete
 3. Rehevän kaunista tuolla hautausmaalla ainakin on. Sopiva paikka siis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli tosiaankin todella rehevä ja villiintynyt. Sellaiset ovatkin eniten makuuni.

   Delete
 4. Olen hautuumaafriikki ja herätit kaipuun! Tosin no..lauantaina menen ihan tavalliselle suomalaiselle hautuumaalle saattamaan mummia..mutta missä tahansa hautuumaalla on aina rauhoittavaa käydä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hautausmaat ovat kiehtovia, mutta eniten juuri silloin, kun ei ole varsinaista asiaa sinne. Olen pahoillani mummisi puolesta ja otan osaa <3

   Delete
 5. Villiintynyt hautausmaa on rehevää katseltavaa.

  ReplyDelete
 6. Kaunis hautausmaa,jossa paljon vihreää,tuolla voisikin kuljeskella.Kiitos taas Lontoon kierroksesta! Meillä onkin jo lämmintä,nyt illallakin 24 astetta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillekin tuli kesä, eilen oli 25 astetta, tälle päivälle luvattu 26 ja ylihuomiseksi 28, jee!!!

   Vedän tässä vähän aamukahvia napaan ennen kuin hyppään taas fillarin kyytiin ;)

   Delete
 7. Minä olen joskus käynyt Mile Endin metroasemalla. Ihan vaan tämmöinen knoppitieto, joka ei varsinaisesti liittynyt mihinkään mitenkään. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, minä en ole tainnut siellä käydä - en ainakaan muista! Ihan kamalaa, pakko mennä sinne, koska pitäähän minunkin olla käynyt siellä!!!! :D

   Delete
 8. Mieheni on oikea hautuumaa-pelko-friikki, joten harvoin tulee vierailtua missään. Pehehautojakin on, mutta juuri ja juuri käymme hänen vanhempiensa haudalla. Suvulla on mauseleum, kuvittele, mitä en ole nähnyt. Yritän päästä kuvauskierrokselle tänä kesänä lasteni kanssa. Vanhat hautuumaat ovat kauniita puutarhoja tai kuin historiallisia muistomerkkejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siellähän teillä olisi ihania hautuumaita ainakin muutama. Ja isoja! Aika paha kammo on miehelläsi, kun sinä et ole edes sukumausoleumia nähnyt.

   Toivottavasti pääset kuvauskierrokselle, minua ainakin kovasti kiinnostaisi. :-)

   Delete
 9. Hautausmaat on kauniita ja mielenkiintoisia.

  ReplyDelete
 10. Tosi hieno tuo holvikäytävä-kuva. Oivallista kirjankansiainesta :)
  Hautuumaakuljeskelijana muistan nyt viimeisimpiä eksoottisia hautausmaakokemuksia: espanjalaiset tahtovat säilyttää kuvan kuolleistaan: jokaisella haudalla on kasvot (valokuva) ja heille merkitystä on sillä kuinka monta vuotta rakastettu sai elää, ei vuosiluvut alussa ja lopussa.
  Irlannissa huvittava piirre oli, että korkeista lammasaidoista huolimatta lampaat toisinaan löysivät siitä aukon josta pujahtaa hautakukkia popsimaan; jotkut haudat oli vielä häkitetty kunnolla esim. vanhalla hetekalla etteivät pikkusorkkaiset (ei pirut vaan lampaat) häpäise hautoja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä ole koskaan käynyt espanjalaisella hautuumaalla. Olisi kiva joskus päästä. Täälläkin on joillakin haudoilla kuva vainajasta, mutta se ei ole mikään tapa.

   Joillain vanhoilla hautausmailla täällä ei myöskään lue kuolinpäivää. Ainoastaan syntymä ja sitten kivessä lukee, minkä ikäisenä henkilö kuoli.

   Hautausmaat taitavatkin olla lampaille oikein kunnon herkkupaikkoja ;)

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)