Pages

Sunday, May 27

Uusi leikkipaikka

Minulla on uusi leikkipaikka. Fillaroin sinne muutama päivä sitten ja ihastuin ikihyviksi. Olen puistojen suuri ystävä ja täällähän niitä riittää.

Olin pyörtyä melken heti suhatessani portista sisään: löysin nimittäin rauniot! Hylkäsin fillarini ja ryhdyin kiipeilemään.


Korkealta näki kauas ja bongasin ihanan kartanon. Tosin tuon kartanon näki kyllä ihan ilman kiipeämistäkin, mutta minun oli ihan pakko kiivetä.


Hyppäsin alas muurilta ja lähdin lähestymään kartanoa innosta pinkeänä. Matkalla maltoin juuri ja juuri ihailla avointa nurmikenttää, jossa voisi heitellä vaikka kärrynpyöriä. Tai järjestää piknikin.


Kappas, sehän olikin eduskuntatalo! Tosin portaita oli muutama vähemmän eikä pylväitäkään nyt ihan niin monta.


Piti kurkata takapuolellekin.


Kyseessä on Gunnersbury Park, joka sisältää useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia. Rahanpuutteen takia rakennukset ovat tosin murjuuntumassa melko pahasti.


Valkoinen rakennus on aikoinaan ollut prinsessa Amelian "Bath house". Sisälle ei valitettavasti päässyt.


Kiehtova mesta kaiken kaikkiaan. Pakko mennä uudelleen!

29 comments:

 1. Voi että miten ihanan paikan taas löysit.Ja surullista miten tuollaisten vanhojen kauniiden rakennusten annetaan rappeutua,rahanpuutteen vuoksi kai,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eräs mielipuuhani on tutkia Lontoon karttaa - siten löytää vaikka mitä :D Gunnersburyn puistosta olen ollut tietoinen, mutten tiennyt että se noin ihana on :)

   Delete
 2. Ai niinhän olit jo maininnutkin..Toivottavasti löytyy joku miljardööri lahjoittamaan tuonne muutaman miljoonan korjauksia varten..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, rahoittajaa kaivattaisiin kipeästi!

   Delete
 3. Sinäpäs oivallisen löydön teit! Rakastan vanhoja rakennuksia. Rakastan löytöretkiä ja tutkimusmatkoja. Rakastan yksityiskohtia! Hyvä kun kiipesit :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoja juttuja rakastan minäkin, Kiiris :)

   Delete
 4. Oletpa löytänyt hienon paikan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, on oikea keidas. Ihmettelen, miksen ole mennyt sinne jo aiemmin!

   Delete
 5. Replies
  1. Tuossa puistossa aika on pysähtynyt. Nykyisyydestä muistuttavat eniten leikkivät lapset. Näytti olevan "alaluokkien" keskuudessa suosittu retkeilykohde.

   Noin muuten siellä sai olla melko rauhassa eli ei pelkoa turistimassoista ;)

   Delete
 6. Todella kivan näköistä! Olisi mielenkiintoista päästä käymään sisällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta, harmi ettei sisälle päässyt!

   Delete
 7. Jo tuo portti on uskomattoman upea, kutsuu käymään peremmälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, ja puistossa sekin oli ihastuttavaa, että osa siitä oli ihanasti villiitynyttä ja osa sitten siistisi hoidettua ja istutettua. Kiehtovaa!

   Delete
 8. Ooooh! Ihan kutisee jalkapohjissa.. Autiotalosi ovat kasvaneet koko sitten viime näkemän! Vahinko ettei ollut edes rikkinäistä ikkunaa, josta olisi voinut jos ei ihan ryömiä sisään niin ainakin zoomata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu en viittinyt rikkoa ikkunaa päästäkseni tekemään lähempää tuttavuutta, vaikka mieli olisi kyllä tehnyt :D Sen sijaan ei tehnyt mieli tehdä tuttavuutta poliisin kanssa, joten jätin aikeet sikseen ;)

   Täällä on tosiaan vähän erilaisia autiorakennuksia kuin Suomessa. Vähän on ikävä Suomen autiotaloja, mutta onneksi pääsen kohta niitä metsästämään hetkeksi aikaa ;)

   Delete
 9. Tuollaisen vois vaikka haluta. Oiskohan siel kummituksia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan varmana on kummituksia, mutta niillä on varmaan hyvät käytöstavat, kun kerran ovat yläluokkaa ;)

   Delete
 10. Alkoi heti tehdä mieli kiipeilemään - muureille, kallioille, minne vaan, mistä on kivoja näköaloja. Ja vaikkei olisikaan! Ihana löytö. Voi kun pääsisi sisään kurkistamaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiipeileminen on kivaa! Tuolla olisi ollut myös lapsille oma leikkialue, jossa olisin voinut kiipeillä. Sinne en kehdannut mennä :D

   Puistossa on myös museo eräässä toisessa vanhassa rakennuksessa. Sinne en mennyt, koska halusin olla ulkona kauniin ilman takia, mutta aion mennä seuraavalla kerralla.

   Delete
 11. Miten jollakin maalla on varaa olla ylläpitämättä tuollaisia taloja? Ihana ihana paikka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Entinen loisto saa rapistua, kun prioriteettilistalla on niin paljon muuta.

   Delete
 12. Komea rakennus. Siitähän saisi vaikka mitä, jos riittävästi rahaa olisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pientä pintaremonttia ja siitähän tulisi mainio mansiooni. Mielelläni sinne muuttaisin :D

   Delete
 13. Elät selvästi joka maassa muiden maiden tavalla. Löydät aina noita ihastuttavia vähän rappeutuneita taloja, näet niiden kauneuden ja osaat sen meille lukijoille välittää. Vaikka en sinua yhtään tunne, niín kieltämättä tulet mieleeni rappiotaloista, joita näen. Näin me toisiimme piilovaikutamme. Se on vain hyvä :)
  (Hah. Itsekin muistan vielä Parikkalassa näkemäni ihastuttava asumattoman ränsistyneen talon kesältä 1964. Pihassa kukkivat silloin tuomet ja omenapuut...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset paljon ihanista sanoistasi :) Minä itse asiassa olen seurannut blogiasi aika kauan ja muistan sinut blogisi kautta vuosien takaa. :)

   Tällainen olin jo Suomessa: fillaroin pitkin maita ja mantuja ja tein visiittejä sinne sun tänne. Sama jatkuu nyt sitten täällä hieman eri putteissa vain. :-) Minusta maassa kuuluukin olla maan tavalla: jos ei kestä kohdemaansa oloja, tapoja jne. kannattaa ehkä muuttaa takaisin sinne, mistä tulikin ;)

   Suomen autiotalot ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, niitä minä toisinaan ikävöin. Villiintyneitä pihoja ja kaunista rappeumaa.

   Delete
 14. ii pakko päästä sinne joskus ihasteleen kaikkee uudestaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä sitä ihasteltavaa riittääkin :)

   Delete
 15. Ihanan vehreä paikka!
  Ja talo näyttää kauniilta, kannatti kiivetä :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)