Pages

Saturday, September 8

"Remontti"

Havaitsimme jokunen päivä sitten, että joku putki tässä talossa vuotaa. Se oli kivasti vuotanut mm. meidän olkkarin matolle.

Kyseessä oli eräs poistoputki, josta veden pitäisi valua ulos ja niin se periaatteessa valuikin, ensin. Sen jälkeen se valui takaisin talon sisäseinämän kautta meidän olkkariin ja aina alakerran jenkeille asti.

En jaksa tässä "teknisiä" tietoja selitellä, koska täällä nämä vesiputkiviritykset ovat vähintäänkin mielenkiintoisia. Putki oli kuitenkin typerästi asennettu, joten ei ihme, että vesi oli alkanut valua sisälle.

Vuotonurkkaus haisi todella pahalta ja siitä luonnollisesti piti repiä kokolattiamatto auki ja alta poistaa muutama "eriste" tai alusta tai mitä ne nyt on, koska niissä oli hometta. Sitten vain kuivaamaan. Näin vuotokohdat kuivataan täällä.


Landlady toi tuulettimen ja se on hurissut tuossa pari päivää. Nyt entinen kosteikko vaikuttaisi olevan melko kuiva.

Mitä jatkossa tapahtuu, sitä ei vielä tiedä kukaan. Jotain tarttis vissiin kuitenkin tehdä. Todennäköisesti leidi tilaa matonasentajan, joka uusii matonaluskaistaleet ja pistää maton takaisin paikalleen.

Vihjaisimme, että haluamme jonkun homemittauksen tänne. Saas nähdä saammeko. Noita pistokkeita ei uskalla käyttää, koska ne olivat märät. Ne pitäisi kai tutkia siltä varalta että ovat vaurioituneet, vai?

Maton ja alusmattojen alta paljastui mukavan rupuinen lautalattia. Oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja perustaa siihen studio. Tässä satoa.


Kuvasin lähinnä kirjoja, koska halusin tehdä uuden bannerin kirjablogiini. Siitä tulikin mieleeni, että minulla on kesken (tai juuri alkamassa) projekti nimeltä "elämänmuutos seitsemässä päivässä." Lue lisää täältä (tai älä lue, jos nuttura kiristää)!


Vielä kerran ihku saippua. Enää se ei esiinny kuvissa, sillä otin sen käyttöön.

24 comments:

 1. Harmillista ovat tällaiset vahingot, kokemusta on. Kannattaa ottaa homemittaus, tahi ilmankin voi avauttaa lattian, todennäköisesti siellä on kosteus.
  Meillä laittoivat rivarissa asuessamme uutta ulkoseinää kesällä, vanhat laudat oli revitty pois ja pelkkä seinien välissä oleva karhuvilla oli ilman mitään suojausta suoraltaan sään armoilla vesisateessa. Huomautimme asiasta, mutta remontin tekijä ei välittänyt.
  Niinpä kosteusvaurio tuli sisälle seinään, sekä parkettilattia vahingoittui.
  Seinää piti uusia, sekä lattiaa.
  Kuivuri puhalsi toista viikkoa.

  ...että nämä pännii...
  Jaksamista Sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, onneksi tuo vaurioutunut alue ei ole suuren suuri. Sen homemittaksen kyllä haluan ehdottomasti.

   Täällä rakennustekniikka on hieman toisenlainen kuin Suomessa eli täällä ei pahemmin eristetä. Lautojen alla ei siis ole eristeitä, vaan suoraan betonia tai mitä nyt onkaan. Eli siellä ei periaatteessa ole mitään, mikä voisi homentua, otaksuisin.

   Seinässäkään ei ole eristeitä. Vastaan tulee heti tiiliseinä, kun kokeilee tuolta lattiaraosta. Ne homeet oli lattiavanerissa (joka on lautojen päällä) ja osassa "mattopehmustetta".

   Eli periaatteessa toivoa on, ettei ole enää hometta. Ärsyttää vain se, ettei voi tietää ja se, että tuo landlady ei tunnu ottavan vakavasti homevaaraa. Ja olisi kiva, jos asioille tehtäisiin joskus jotain. Tiedä taas, kuinka kauan tuo nurkaa repsottaa tuollaisena. Plääh.

   Delete
 2. Putki ja johtorikot on ensteks kurjimpia! Niiden korjaukset myös. Homemittaus olisi kyllä paikallaan ja joku töppelitestaus, sillä vesi ja sähkö yhdessä ovat vaaralliset kaverit.
  Hieno asetelma lautalattialla. Tulin juuri kaupasta ja mun piti ostaa uusi tuoksusaippua, mutta unohdin prkl...!
  Nyt menen tutkimaan miten elämänmuutos viikossa saadaan aikaiseksi. Olisi nimittäin tarpeen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ehdottomasti haluisin homemittauksen ja myös pistorasiatsekkauksen! En kyllä noihin pistokkeisiin koske ennen kuin ne on tutkittu.

   Tuoksusaippuat onkin niin ihania, ensi kerralla sitten muistat! :)

   Delete
 3. Oi mikä lautalattia, saisikos siitä kunnostettua jonkun kaunokaisen?

  Vai homemittaus. Tietääkös ne siellä mikä se on? Täällä kun on hometta, niin saa ilmaisen neuvon; pese se kloriitilla pois:). Yhdellä ystäväperheellä oli jatkuvasti muksut sairaana. Lattia lopulta aukaistiin ja siellä mm. kasvoi sieniä. Vuokraemäntä siivosi sienet pois ja liimasi päälle uuden lattian. Se remontti oli sillä selvä:D. Yllättäen ystävät päättivät muuttaa muualle, mutta vuokraemäntä ei ymmärtänyt miksi. Ongelmahan oli korjattu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan saisi kunnostettua kivan lautalattian, mutta se vaatisi melko mittavan rempan. Täällähän on nimittäin ihan vino lattia ja lautojen välissä niin isot raot, ettei niitä voisi sellaisenaan pitää. Lisäksi pitäisi listottaa seinämät, joten menisi koko huone remppaan ja koska olemme vain vuokralla, ei kiinnosta :) Toisaalta kokolattiamatto toimii myös eristeenä eli lämmittää talvella.

   Landlady kyllä sanoi, että homemittauksen voi tehdä (eli oli tietoinen siitä, heh), mutta minusta tuntuu, ettei hän haluaisi sitä teettää, koska sehän maksaa! Luulen, että hän haluaisi vain asennuttaa maton takas ja koko homma olisi siinä sitten.

   Eli logiikka kuulostaa vähän samalta kuin siellä teillä :D

   Delete
 4. Tuollaiset viat ovat kurjia! Mulla oli just ennen Suomen matkaa kallis putkimiehen käynti;keittiön hana vuosi ja vessapönttökin piti vaihtaa kun vettä alkoi tulla lattian kautta.Toivottavasti tuo teidän ongelmanne korjautuu eikä jätä kurjia jälkiä.Ai saippuako siinä nätissä paketissa olikin;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Auts, kurjia ja hinnakkaita nuo putkirempat! Ja etenkin rasittava.

   Saas nyt nähdä, miten tämä tästä etenee. Olisi kiva kyllä pian saada taas olkkari kokonaan käyttöön!

   Delete
 5. Voi ei...tuollaiset vuodot ovat kurjia. Toivottavasti saatte sen homemittauksen...ei ole leikin asia, jos kotona on hometta...ystäväni osaisi siitä aiheesta kertoa enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä hometta minäkin pelkään, vaikka optimisesti ajattelen, että koska täällä tämä rakennustyyli on mitä on, niin homevauriot ei ole niin yleisiä (kun ei eristetä).

   Minulle on kuitenkin ilmaantunut viime aikoina ihottumaa ja vainoharhaisena pohdin voiko johtua mahdollisesta homeesta vai onko vaan taas ihan "normaali" ihottumakausi menossa. Minulle siis tulee muutenkin joskus ihottumaa ilman sen kummempaa syytä, mutta harvemmin kesällä ja lämpimillä ilmoilla ja täällä on tosiaan pidellyt ihan helteitä.

   Delete
 6. Aika hurja tuo teidän kuivausoperaatio... voisi olla hieman järeämmät "aseet " paikallaan. Toivottavasti saatte homman kondikseen!
  Eikös tuon lattiamaton voisi ottaa kokonaan pois... upea lautalattia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, minulta meinasi oikeasti silmät tippua päästä kun näin landladyn viritykset :D

   Lautalattia olisi tosiaan kivempi, mutta vaatisi mittavan rempan ja olisi epäkäytännöllinen täällä.

   Delete
 7. Paskempi juttu tollai vuoto. Tekö maksatte sähköstä, mitä menee tuohon kuivatukseen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, me tosiaan maksamme sähköt. Enpä tullut tuota edes ajatelleeksi.

   Delete
 8. Oho. Koitahan kestää rempan keskellä. Ikävä homma. Pakene kirjoihin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kaikki pakokeinot on sallittuja ja onneksi pitelee ilmoja, niin voi paeta uloskin :D

   Delete
 9. sähkö ja vesi ovat kissa ja koira, voi tulla paljon karvatuppoja ja meteliä, joskus voi sattuakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pitää olla varuillaan. Nyt on kaiketi seinä ja lattia kuivunut, mutta enpä viiti silti niihin koskea ennen parempaa tutkimusta.

   Delete
 10. No voi hyvänen aika, mikä kuivausviritelmä! Tuollaisia virityksiä voisi näkyä täällä päin maailmaa, mutta en ajatellut, että siellä vähän sivistyneemmässä maassakin harrastetaan tuollaista. Olisi niin intialaiselle ajattelutavalle ominaista ajatella, että "onhan se lattia kuiva, kun se kerran näyttää kuivalta". :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, sanos muuta! Täällä lienee sitten jonkin verran yhtäläisyyksiä intialaiseen ajatteluun: kuulostaa nimittäin ihan meidän landladyn ajatuksilta (joka on nyt sivumennen sanoen kadonnut kuin pieru saharaan ja lattia möllöttää edelleen avoimena) :D

   Delete
 11. Tuollaiset ovat todella ikäviä ja vielä hyvin lähellä pistorasioita, vaarana oikosulku. Vuoto varmaan pitäisi saada paikannettua ja korjattua. Lämminilma puhallin olisi ollut kova sana.

  Hei, mun uutta kirjaani saa myös lähipäivinä amazon,comilta ja saksalaisista verkkokirjakaupoista (on jo japanin amazonissa) sekä kaikista yleisimmistä suomalaisista verkkokirjakaupoista:
  Bookplus
  Adlibris
  Amazon.com (Japani)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vuoto on tosiaan jo paikannettu ja korjattu. Enää tarttis jotain tehdä tuolle nurkkaukselle.

   On todella harmi, ettei AdLibris eikä Bookplus toimita kirjoja tänne. Täytynee hommata muuta kautta, koska ehdottomasti haluan kirjasi saada :-)

   Delete
 12. Tosi kiva... Not!
  Siis toi lautalattia näyttää siltä, että sinne jää jotain kosteutta kivasti muhimaan ja siihen päälle se kokolattiamatto, niin á vot!

  Vaikka liputan brittiläisen kulttuurin puolesta, niin tuo kokolattiamattovillitys on se, mitä en ymmärrä (ja se, että märkätiloissakin on kokolattiamatto). Vaan homeongelmaahan ei ole jos sitä ei näy, eiks niin? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lautalattian alla on suoraan betoni tai mikä lie, joten periaatteessa koska siellä ei ole eristettä, ei siellä ole myöskään mitään, mikä homehtuisi - ainakaan helposti. Niin olen ymmärtänyt. Mutta tutkimuksia odotellaan edelleen. Hermo on mennyt jo aikoja sitten. Ottaa päähän kun puolet olkkarista on käyttökelvotonta aluetta, koska siitä on matto revitty pois!

   Ja just noin - homeongelmaa ei tosiaan ole, jos ei sitä kerran näe :D

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)