Pages

Thursday, October 11

Asumme ongelmapesäkkeessä

Mainitsin tässä jokunen aika sitten, että meillä on täällä ollut vesivahinko. Asia on vihdoin ja viimein edennyt sen verran, että kosteus on nyt mitattu. Ja sitä tosiaan on - siis kosteutta.

Sallittu raja on 16 prosenttia, meillä se on tuossa vaurioituneessa seinässä 100%. Se tarkoittaa sitä, että tänne pitää tuoda iso kuivauslaite, joka kuulemma pitää sellaista meteliä, että tärykalvot puhkeaa.

Toisin sanoen täällä ei voi asua kuivauksen aikana. Miten kauan kuivaaminen kestää, herra yksin tietää.

Lisäksi vessanpönttö on reistaillut jo jonkin aikaa. Sen saa vedettyä vain remputtamalla kahvaa voimalla about parikymmentä kertaa eikä se silti välttämättä toimi.

Asiasta on valitettu eikä mitään tapahdu. Tänään olisi pitänyt putkimiehen tulla, vaan eipä ole näkynyt.

Hermo on ollut piukalla, joten en ole jaksanut blogia pahemmin päivittää saati lukea toistenkaan blogeja. Enkä välttämättä jaksakaan hetkeen. En tiedä.

Kannattaa mennä katsomaan SusuPetalin taidenäyttelyä Melleriin! Siellä mieli ja silmä lepää. Menisin itsekin, jos pääsisin.


Kiitokset teille kaikille edelliseen postaukseen kommetoineille! Vastaan niihin heti, kun saan itsestäni jotain irti. 

21 comments:

 1. VOihan nenä,kurja juttu tosiaankin.Toivottavasti tuo kosteusvika saadaan pian korjattua niin että voitte kunnolla asua kotonanne,ilman homepelkoa.Tsemppejä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän sen saisi korjattua, jos asialle alettaisiin tehdä jotain. Tämän postauksen päivämäärästä onkin hyvä tarkistaa, miten asia etenee. Eli ei ole edennyt, eikö ole uskomatonta!

   Kaikki on edelleen ennallaan, landlady ei tykännyt mittaustuloksesta joten haluaa kuulemma second opinion! Ja hän sentään itse valitsi ja tilasi mittausmiehen! Ei se seinä tuossa itsekseen kuivu, home kyllä varmasti tykkää!

   Delete
 2. Jaksamista Sinulle!
  En osaa oikein muuta sanoa, mutta kokemusta on kosteusvauriosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei aiemmin ollut omakohtaisia kokemuksia, mutta tässä on oppinut ja oppii koko ajan kaikenlaista. En kyllä välttämättä olisi kiinnostunut oppimaan näin omakohtaisesti.

   Delete
 3. Voi ei. V*tutuksesi määrää voi vain arvailla. Yritä kestää! Haleja. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eniten oikeasti ottaa päähän se, että tuo akka (sori, en jaksa enää olla kohtelias ja kirjoittaa landlady) ei tee mitään! Hän pelaa nyt aikaa. En tiedä kuvitteleeko hän, että kosteus kummallisesti katoaa itsekseen!

   Varmaan luulee, että vessanpönttökin salaa korjaa itse itsensä - no ei ole korjannut!

   Delete
 4. Voihan, toivottavasti ei tuleva, home! Tsemppiä ja jaksamista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on hometta tällä hetkellä. Kaikki homehan ei ole haitallista, joten tiedä sitten onko tuokaan. Mutta homemittausta ei kuulemma tehdä kuin ehkä vasta kuivauksen jälkeen.

   Delete
 5. Voi ei! En ihmettele, jos on hermo pinnassa. Enkä nyt edes viitsi harmittella enempää, kun se tuskin yhtään lohduttaisi.

  Mutta Susu näyttelyn kävin katsomassa, oikein taiteilijan henk.koht. opastuksella. Olit ajatuksissamme (ja puheissamme) mukana! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, ihana uutinen tähän väliin siis! On aina ihana kuulla, kun blogiystävät tapaavat ja vielä noin ihanissa merkeissä <3

   Delete
 6. Voi perse! En muuta sano. :-/
  Harmittaa puolestanne todella paljon. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähän alkaa hei pian tottua. Olisin ehkä jo melkein tottunut, ellei meiltä olisi keskuslämmityskin hajonnut. Eli nyt ei enää ole lämmitystäkään tässä huushollissa!

   En jaksa enää muuta kuin nauraa (villatakki päälläni ja villasukat jalassa toki) :D

   Delete
 7. No tuo jos mikä vie hermot! Ja siks toisekseen kosteus on haitallista, kasvattaa hometta. Toivottavasti vakuutusyhtiö kustantaa teille kuivauksen ajaksi hotelliin loistosviitin!!
  Ja jos vessakaan ei vedä, niin ihan paska juttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hometta täällä tosiaan jo onkin, mutta siitä ei ole tietoa, onko ns. haitallista/myskyllistä hometta.

   Meidän kätemme on aika sidotut. Emme voi tilata tänne mitään hioltotoimia itse, vaan kaikki pitää mennä tuon vuokra-akan kautta. Ja vessa on tosiaan edelleen lahoamispisteessä. Sitä kävi joku katsomassa, mutta ei voinut tehdä sille mitään, kun ei ollut varaosia.

   Delete
 8. Kosteusvauriot on niin syvalta! Voimia !

  ReplyDelete
 9. Äääääääääääääh, niin stressaavaa ja raivostuttavaa!

  Niin kuin Mymskä tuossa mainitsikin, olit mukana, kun kävin hänen kanssaan katsomassa näyttelyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se olikin ihana uutinen, tuo teidän yhteinen taidereissu <3

   Delete
 10. Posti Pat toi äsken minulle Kadotetun maiseman. Nyt saa "Tanssii imurin kanssa"- ohjelma päättyä tässä huushollissa ja lähden Kirahvin matkaan.
  Voisinpa antaa sinulle tästä dopamiinin täytteisestä mielestäni edes palasen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti kirjan lukeminen voittaa imurin kanssa tanssahtelut :)) Olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta luettuasi sen!

   Kiitos ihanasta kommentistasi, kyllä se aurinko taas pian paistelee tännekin. <3

   Delete
 11. Osanottoni noi on paskamaisia juttuja...itelle kävi kanssa vesivahinko juuri uuden asunnon ostetuani,ja vakuutus ei puuttunut millään tavalla siihen,ettei siinä kuivurin melussa voinut kesähelteellä yksiössä asua..otti päähän hulluna,varsinkin kun edellinen asukas oli vain unohtanut tiskikoneen liitännän sulkemisen jaitselläni ei ollut tiskikonetta niin eipä tullut huomattua..toivottavasti saatte kodin jotenkin kuntoon piakkoin..

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)