Pages

Wednesday, October 17

Remonttimuistio

Kosteusvauriolle ei ole edelleenkään tehty mitään sitten viime postauksen. Nyt se ämmä on saanut päähänsä, että haluaa second opinion?!

Kosteuden on mitannut sen ämmän itsensä tilaama asiantuntija asianmukaisilla laitteilla, ja mittauksesta on laadittu virallinen raportti. Mitä se ämmä oikein kuvittelee: että seinä yhtäkkiä kuivahtaa itsekseen tai ei kummiskaan olis niinku oikeasti märkä?

Vessanpönttöä kävi joku kurkkaamassa viime viikolla. Sen korjaamiseksi tarvitaan varaosia, jotka putkimies sanoi saavansa tosi nopeasti, kunhan saa tilata ne. Epäilen, ettei ämmä ole antanut putkarille lupaa tilata osia. Ehkä hänellä on aikeena googletella, josko voisi itse tilata varaosat tyyliin Amazonista.

Meidän keskuslämmitys lakkasi toimimasta eilen eli enää ei lämpene kämppäkään. Lähetimme eilen sille akalle mailia, jossa sanoimme, että joko nämä viat korjataan HETI tai me häivymme täältä niin kauaksi aikaa että kämppä kunnossa EMMEKÄ maksa vuokraa TAI puramme vuokrasopimuksen.

Tänään leidi soitti loukkaantuneena mutisten jotain, että ikään kuin syyttäisimme häntä asioista, joille hän ei voi mitään. Ai ei voi? Kyllä voi, kysymys on siitä että hän EI JUMALAUTA TEE MITÄÄN. Kyllä se on nyt nähty, että siihen ämmään saa toimintaa ainoastaan uhkailemalla.

Saadaksemme tänne tuon kosteusmittauksen meidän piti uhkailla häntä sanomalla, että otamme yhteyden counciliin, jos ei asioita ala tapahtu. Ja kas kummaa, yhtäkkiä pieruna saharaan kadonnut lehmä löytyikin karsinastaan.

Mutta nyt asiat taas seisovat ja oikeasti mikään muu ei auta kuin uhkailu. Vuokrasopimuksen purkaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. En tiedä riittävätkö perusteet siihen vielä. Kohta kyllä riittävät, jos ei asioita ala tapahtua.

Mehän emme voi itse tilata mitään huoltoja tänne. Ne voi tehdä vain landlehmä itse. Soitimme eilen johonkin huoltopäivystysnumeroon ja sieltä sanottiin, etteivät he voi ottaa meiltä mitään työtilauksia vastaan, koska emme omista tätä kämppää.

Tämä postaus on lähinnä muistiinpano itselleni. Lisään tähän postaukseen mahdolliset uudet käänteet, joita asian tiimoilta tapahtuu.

Päivitystä tilanteeseen 18.10. kello. 11:40

Vessakorjaaja tuli eilen ja sai vessan korjattua. Nyt toimii pytty taas kuin junanvessa!

Tänään pitäisi tulla British Gasilta huoltaja korjaamaan lämmityslaitteen. Hieman epäilyttää voiko noin vanhaa romua enää edes korjata.

Landlehmä on ilmoittanut tulevansa käymään lauantaina kiinteistönomistajan kanssa. Kiinteistönomistaja siis omistaa alimman kämpän ja tämän rakennuksen yhteistilat. Landleidillä on leasing tähän kämppään, britillä keskikerroksen kämppään.

Käynnin tarkoitus on vähän epäselvä, sillä kumpikaan näistä ei ole mikään kosteusmittaaja ja se kosteus on jo mitattu ja märkää on. Mutta ämmä haluaa nyt pelata aikaa, vaikka kieltääkin sen jyrkästi ja on levittänyt marttyyrin viitan harteilleen.

29 comments:

 1. No onpas pahuksenmoinen landleidi! Barrikaadeille! Voimaa! Taistele!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, oikein mukava leidi noin muuten, jos ei ole ongelmia eli ei tarvi olla yhteydessä siihen.

   Tänne piti muuten meidän muuton yhteydessä silloin kolme vuotta sitten myös vaihtaa vessaan muovimatto. Ei ole vielä vaihdettu, mut hei mitäpä tässä kiirehtimään :D

   Delete
  2. Kiire????? onkos se jotain syötävää :DDD

   Delete
  3. Jos on, niin söin sen jo! :D :D

   Delete
 2. Lehmä saa kyytiä, taitaa muuttua märäksi lattiarätiksi äkkiä! ;)
  Barrikadeille! Pitäkää puolia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, just tuli putkimies korjaamaan vessanpönttöä. Saas nähdä saako sen kuntoon!

   Delete
 3. Onpa teillä huono tuuri vuokraemännän kanssa.Toivottavasti uhkailut auttoivat,joskus on vaan pakko tukeutua sellaiseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, uhkailu näyttää tehoavan, vaikka vastapainoksi saa kuunnella marttyyrimaista murinaa.

   Delete
 4. Aaaaa!! Voi perse, toivottavasti asiat lähtevät rullaamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin perseasiat rullaa nyt, ehkä kohta myös lämmitys! :D

   Delete
 5. Replies
  1. Sanos muuta, on levinny tämä homma ihan hanskasta!

   Delete
 6. On kysymys teidän terveydestä. Tuskin homeoireet kuukaudessa tulee, mutta minulla on ystävä jolla on homeen takia SUURIA ongelmia. Se ei ole todellakaan leikin asia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, homeriski otetaan vakavasti. Tai siis minä ja mieheni otetaan, ketään muutahan se ei kiinnostakaan. Mutta onneksi voi aina uhkailla ja kiristää ;D

   Delete
 7. Tervetuloa englantilaisen "tehokkuuden" ja hulvattoman "deadlinen" valttelyn mekkaan! Jos vuokraemannalla on ongelmia toimia voitte aina uhkailla Environmental Health departmentilla paikallisesta Councilista :-). Joitain pitaa potkia lujemmin kuin toisia (mottoni jo monta vuotta). Toivottavasti saatte asiat pian kuntoon. http://england.shelter.org.uk/get_advice/renting_and_leasehold/rights_and_responsibilities
  Tasta linkista saattaa olla apuja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tämä täti vaatii kunnon potkuja, että tekee mitään. Tuo council-kortti ollaan jo käytetty. Sen tuloksena saatiin se kosteusmittaus vihdoin ja viimein tehtyä. Tosin tulos ei miellyttänyt leidiä, joten homma taas seisoo. Tosin tässä välissä ollaan uhkailtu, ettei kohta enää makseta vuokraa, ellei noita vikoja korjata ja vauhdilla.

   Joka tapauksessa joudutaan evakoon täältä ja olemme tehneet selväksi, että on ihan turha odottaa mitään vuokrarahoja siltä ajalta.

   Kiitos linkistä, sitä voisin silti tutkia ja katsoa löytyisikö lisää keinoja tähän tilanteeseen. :)

   Delete
 8. No voi juma, en muuta sano. Jos kerran siihen muijaan ei tehoa muu kuin uhkailu, niin pysykää tiukkoina! Sitä saa mitä tilaa!

  (Landlehmä kyllä hieman nauratti. :-D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ollaan oltu liian kärsivällisiä ja kilttejä. Sillä tyylillä ei täällä saa mitään aikaiseksi, se on nyt huomattu.

   (Heh, en jaksa enää puhutella kauniisti sitä akkaa, joten siitä nimitykset ;-))

   Delete
 9. Voi jukra, eipä oo kivaa, ei. Kun asiat pitkistyy, ne tuppaa mutkistuun.
  Ehkä kaikki alkaa rullailla ennen isoja kylmiä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ja tällainen tahallinen vetkuttelu ottaa päähän. Keskuslämmitys saatiin korjattua, joten onneksi sentään tarkenee taas.

   Delete
 10. "Se ei maassa oikeutta saa, ken ei itse sitä hanki." Kukahan niin sanoi, peikko ei muista.

  ReplyDelete
 11. Junanvessasta tuli kyllä mieleen kaikenlaista, mutta joo, pääasia että vesi tulee ja vie. Siellä ei onneks mikään lehmä ole niin pyhä etteikö voisi vähän persuksista lykätä, hitaita ne on silloin kun tielle osuu.
  Noteerataanko siellä vielä ollenkaan homeongelmia noin niin kun virallisesti?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hometta ei ole olemassa tässä maassa. Ja jos onkin, niin se haihtuu itsekseen. Hometta ei varsinkaan voi olla, ellei sitä näe. Home myös AINA haisee niin voimakkaasti, että heti tietää, jos muka oliskin hometta. Mutta sitähän ei siis ole.

   Päivän paras kuitenkin oli tämä: mutta sehän on hyvä, että seinä on kostea, jos kerran on kuiva iho! Jepujee.

   Tällainen huomio tuli joltain akalta, en tiedä kuka hitto se oli - tuli landlehmän kylkiäisenä kyttäämään - kun puheeksi tuli seinän kuivattaminen laitteella (joka siis pölisee ja metelöi, sanoin ettei kyllä asuta täällä silloin).

   Ja muuten, seinä kuulemma kuivuu ihan itsekseen eli ei tänne mitään kuivauslaitteita tarvita! Ja jos sitä hometta on, niin sekin kuivuu poies.

   Että sellaista mieltä ollaan homeesta :D

   Delete
  2. No jopas tuli vuosisadan parhaat selitykset kosteuden ja homeen merkitykselle. Hyvähän se vaan on, että on kosteeta =)

   Delete
  3. Joo, mielenkiintoista logiikkaa on saatu kuulla :D

   Delete
 12. Osataan sitä pompottelua näköjään muuallakin kuin vain kotosuomessa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain osataan. Lisäksi homeuhka ei ole todellinen uhka, koska homettahan ei ole olemassakaan...

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)