Pages

Friday, November 30

Iso remonttiavautuminen - katso kuvat!

Nyt tulee iso remonttiavautuminen eli jos nämä remppa-asiat jo kypsyttää, niin ei kannata lukea.

~~~

Meillä alkaa (jos alkaa) remontti maanantaina. Siis ihka oikea remppa. Tähän mennessähän tämä "remontti" on lähinnä ollut seinän kuivumisen odottelua. Toisin sanoen kolmasosa olkkarista on ollut - ja on - käyttökelvottomana.

Olkkarimme ei ole niin iso, että tällaiseen olisi varaa. Olemme joutuneet tunkemaan kamat lomittain vapaaksi jääneeseen osaan. Jo kolme kuukautta tätä!

Tänne oli poissaollessamme tuotu tuollainen hieno kuivuri. Landlady on ilmeisesti vuokrannut sen tuosta parin korttelin päässä olevasta vuokraamosta.


Kuivuri piti sellaista meteliä, että oli pää hajota. Siispä otimme sen pois päältä ja nyt se jököttää tuossa hiljaa.

Kuva täältä.
Jos emme olisi torstaina (viikko sitten) palanneet kotiin, olisi kulho, johon vesi ohjautuu, tulvinut lattialle. Lady (tai joku hänen lähellä asuvista tuttavistaan) on ilmeisesti käynyt sitä tyhjäämässä päivittäin, mutta sitten oli vissiin loppunut motivaatio.

Kulho, johon vesi ohjautuu, on muuten minun salaattikulhoni. Toisin sanoen landlady on katsonut oikeudekseen tonkia tavaroitamme keittiössä.

Salaattikuivurikulhoa ei ole hinnalla pilattu, mutta kyse on enemmänkin periaatteesta. Kenelläkään ei ole oikeutta tonkia saati käyttää tavaroitamme!


 Rakas salaattikulhoni, rakkain kodinkoneeni. Jään kaipaamaan, sinua ikävöiden. RIP.

Koska ketään ei kiinnosta seinän kosteus (märkä se on edelleen), ihmettelen mikseivät voineet samantien re-decorate tätä saatanan kämppää poissaollessamme. Olimme hitto vieköön melkein kuukauden poissa ja siinä ajassa olisi ehtinyt mainiosti hoitaa tämän läävän kuntoon. Mikä mainio tilaisuus heille!

Mutta ei, nyt yhtäkkiä tultuamme takaisin asia taas kiinnostaa. Eilen saimme mailia, jossa siis kerrottiin, että remppa alkaa maanantaina kello. 8:00.

Landlady on yllättäen siirtänyt vuokrasuhteenhoidon Foxtonsille (välitysfirma). Luonnollisesti Foxtons nuolee leidin persettä ja nyt vieläpä enemmän, koska leidi maksaa tästä extraa.

Täällä on myös käynyt councilita, jonne valitimme tilanteesta, täti. Tätä tätiä kiinnosti kuitenkin enemmän ihan muut asiat (mm. puuttuva varoitin: eli palo- vaan joku muu) kuin itse vuoto. Ne pitää leidin laittaa kuntoon.

Mutta siis noin muuten ihan yhtä tyhjän kanssa. Eli aika yksin olemme tämän asian kanssa. Olen väsynyt eikä minua enää kiinnosta. Ihan sama vaikka seinä lahoaisi ja romahtaisi. Oikeastaan olisi kiva, jos niin kävisi.

Nyt vain toivon, että tuo remppa on nopeasti ohi (in my dreams). Koko olkkari maalataan (seinät ja katto) ja kokolattiamatto vaihdetaan. Tarkoittaa sitä, että tämä huone pitäisi muka tyhjentää (sitä ei tosin tuo mailinlähettäjä maininnut).

Herää kysymys: minne? Kun asia nyt on niin, etteivät ne mahdu muihin huoneisiin. Tai tietty sohvan voisi laittaa vaikka sänkyyn, mutta joo.

Tässä ensi maanantain marttyyrimainen päiväohjelmani:

Kello 08:00 istun tässä olkkarissa koneeni ääressä rillit päässä. Eteeni olen avannut kässärini, jota olevinaan kirjoitan (mitä välii, vaikka se on jo julkaistu) keskittyneesti. Taustalla on auki myös nettiputiikkini ja Bodin sivu.

Tämän lisäksi saatan keskustella Skypessä. Ei haittaa, vaikken oikeasti puhukaan kenenkään kanssa. Voin horista tärkeänkuuloisena säästä suomeksi. Sitten hermostun, kun remppaajat tulevat ja keskeyttävät tärkeän puheluni. Yritän silti vielä keskustella itseni kanssa säästä, mutta lopulta joudun luovuttamaan ja lopettamaan puhelun.

Eli katsotaanpa nyt, mitä maanantaina tapahtuu. Ihan jo jännittää itseänikin. Oletus nimittäin ilmeisesti on, että me voimme asua täällä remontin ajan (mainittakoon, että kylppäri, joka piti rempata kolme vuotta sitten, menee myös nyt remppaan). Kyllä meidän työt (heh heh) nyt häiriintyvät ja aion tehdä sen selväksi sekä landlehmälle että Foxtonsille.

Tässä oli tämä tapaus siis pähkinänkuoressa. Oli aika iso pähkinä: onnittelen sinua, joka pääsit tänne asti. Olemme kaikin tavoin yrittäneet saada tätä sotkua selvitettyä ja nopeutettua, mutta huomattu on, että yksin olemme. Nyt ei ole enää tahoa, jonka puoleen kääntyä.

Nähtävästi remonttia voi vetkuttaa ja kämppää pitää ns. levällään vaikka kuinka kauan, eikä vuokralainen voi muuta kuin alistua. Tosin aion vielä valittaa siitä, että KOLME KUUKAUTTA TÄTÄ PASKAA. Miksei voitu heti kuivattaa ja rempata?
 

32 comments:

 1. Ei. Oo. Totta. Johan leidin pitäisi maksaa teille hotelliasuminen kaikilla herkuilla! Minulla olisi varmaan palanut käämi ihan huolella tuossa tilanteessa. Joku voimahali ja kaikkea sellaista teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, tämän olisi voinut hoitaa nopasti ja asiallisestikin. Vaan eipä viitsitty ja nyt leidi on liittoutunut Foxtonsin kanssa ja ikään kuin pessyt kätensä koko sopasta. Uskomaton akka.

   Tämän kämpän olisi voinut kuivata koneellisesti asap ja sitten pistää puitteet kuntoon. Sen olisi voinut vaikka tehdä sen kuukauden aikana kun oltiin karussa. Mutta ei niin ei. Ja koska täällä ei ole periaatteessa kuivattu koneellisesti, tämä on asumiskelpoinen.

   Delete
 2. Huh, eipä käy kateeksi. On kyllä suuri ihme, miksi mitään ei tehty sen kuukauden aikana, kun olitte poissa.

  Unbelievable.

  Remontin keskellä asuminen (kun itse ei voi vaikuttaa edistymiseen tai aikatauluihin) on stressaavaa. Paetkaa! Muuttakaa muualle, Landlady pays!

  Voimia, äh. Jaksakaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, me vielä ilmoitimme ennen lähtöä, että olemme kuukauden poissa ja sillä aikaa voivat kämpän laittaa kuntoon. Eipä vaan taaskaan viitsitty tehdä mitään.

   Olemme myös vaatineet vuokrasopimuksen purkua, mutta ei onnistu. En tiedä voisiko onnistua, jos mentäisiin oikeuteen, mutta se on aika riskaabelia.

   Täällä siis vuokrasopimukset ovat pääsäntöisesti pidempiä (meillä on vuodeksi kerrallaan) eikä niitä ihan niin vain irtisanota. Eli jumissa ollaan täällä.

   Nyt ei auta kuin katsella, mitä maanantai tuo tullessaan.

   Delete
 3. Voi vee... Kylläpä ottaa pattiin teidän puolestanne. Erinomaisen eriskummallista touhua todellakin. Lehmä huomasi olevansa vähän heikoilla ja ulkoisti vuokra-asiat ettei tartte enää teidän kanssanne kinata. Perse. Enpä muuta sano. :-/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, melko ovela veto lehmältä. Tosin kyllä se silti vielä tänne meilailee esim. pari päivää sitten se kysyi voiko se tulla hakemaan ton kuivauslaitteen pois illalla. Ei vastattu sille eli ei tullut, kjäh. Oikeesti, vähän enemmän varoaikaa eikä noin, että voiko tulla tyyliin parin tunnin kuluttua. Nyt ei kyllä käy enää mikään helpolla meidän taholta, perkele!

   Delete
 4. Syvältä. Jotenkin en tajua, että vuokrasopimus on sellainen johon ei voi tehdä muutoksia, mutta vuokra-asunnon asuttavuudesta ei ole niin väliä. Ja kun vielä olitte evakossa, niin olishan se nyt ollut kohtuullista, että asuntoa olis laitettu kuntoon.

  Pistä niille kunnon show päälle maanantaina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on hieman erilaiset säädökset kuin Suomessa ja tuo asumiskelpoisuuskin nähtävästi on vähän niin ja näin. Pääasia vissiin, että on katto päällä eikä ikkunat ole rikki jne.

   Juu, maanantaina on luvassa sellainen show, ettei ole ennen nähty!

   Delete
 5. On kyllä aika uskomaton tuo akka! Uskomatonta että tuota vuokrasopimusta ei voinut purkaa vaikka tilanne tuollainen,ihan idioottimaista!
  Yritähän kestää ystäiseni ja tsemppejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei voi, kun maalehmä ja Foxtons on sitä vastaan. Foxtons siksi, että saa lypsettyä rahaa lehmältä ja lehmä siksi, ettei se saisi tänne millään uusia vuokralaisia. Potentiaaliset vuokralaiset kääntyisivät viimeistään, kun näkisivät tuon "utility-roomin" (eli pesukone- plus kuivurihuone). Se kuoriutuu ja on paskan peitossa - samoin koko rappukäytävä. Sitähän ei ole siivottu kertaakaan sainä aikana, kun olemme asuneet täällä.

   Ei auta kuin mennä päivä kerrallaan. Kyllä tää tästä :)

   Delete
 6. Pirullista toimintaa. On se ihme, jos vuokrasopimustakaan ei voi irtisanoa. Mikäköhän taho auttais? Haagin kansainvälinen ihmisoikeustuomioistuin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei voi katkaista sopparia, kun ei ole Foxtonsin mielestä riittäviä perusteita ilmeisesti. Eli pitäisi mennä oikeuteen, mutta siinä on taas omat riskinsä ja vaivansa.

   Täällähän kyllä periaatteessa voinut asua ja olemmekin asuneet koko "kuivaamisen" ajan, mutta esim. jonkinlainen vuokranalennus tältä ajalta olisi vähintäänkin kohtuullista.

   Delete
 7. No voihan .... sanonko. Kyllä pitäisi olla kaikki vaadittavat elementit vuokrasopimuksen purkuun. Epäinhimillisissä oloissa joudutte asumaan. Ja mitä.... eletäänkö vuotta 2012!
  Tekisi mieleni vähän kuristaa teidän landyanne, prkl... Ja vielä salaattikulho!!!
  Ei voi muuta kun lähettää voimahalit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vaan kun ei ole. Kaikki ongelmat ja puutteet lakaistaan maton alle. Jopa se council kuittasi kintaalla sille, ettei täällä ole tehty vuotuista kaasutarkastusta kuin KERRAN (kummasti heti vuodon jälkeen). Tuolloin kaasutarkastaja ihmetteli, miten landlady ei ole joutunut ongelmiin tästä. Noh, ei joudu, kun kerta hei mitäänhän ei ole kuitenkaan tapahtunut!

   Itse asiassa minusta tuntuu, että tuosta ei ole edes kerrottu vakuutusyhtiölle. Mietin tässä juuri, miten se tieto saataisiin sinne. Tämä ei jää tähän, mur, revitään nyt kaikki asiat auki tässä!

   Ja salaattikulhosta aion myös huomauttaa ja nostaa metelin siitä, että täällä on tongittu paikkoja ja pilattu meidän tavaraa. Ties mitä homeitiöpaskaa kulhoon on kiinnittynyt.

   Oikeastaan helpottaa, kun saa kunnolla avautua. Kiitos sinulle ja kaikille <3

   Delete
 8. Voi pers. Nostaa sitten tietty viel vuokraa ku asunto on paremmassa kunnossa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei voi onneksi nostaa tämän sopparin aikana. Se etu on näissä pidemmissä soppareissa, että myöskään vuokraa ei voi nostaan kesken sopimuskauden. Ja seuraavaa kautta ei tule!

   Delete
 9. Aaaaaaarrgghhh! Meille kävi noin vuokra-asunnossa Suomessa, jouduttiin vielä maksaan remppakulujakin.. en halua muistella en.. otan osaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No huh, jouduitte vielä maksumiehiksi! Jos tässä jotain hyvää on, niin ainakaan me emme missään tapauksessa voi tästä joutua maksamaan mitään.

   Delete
 10. No huh, huh! Sori, mutta toi haiskahtaa pahalle. Jos se seinä on vieläkin märkä, niin hommahan ei etene ennen kuin se on kunnolla kuiva. Ja jos tahti on toi, niin hyvä jos ensi kesäksi on valmista. Kai te saatte vuokraalennusta? Nyt kovat piippuun ja sanot ellei homma etene, lähette kävelee. En tosin teidä, millainen siellä on asuntotilanne, mutta itse en ainakaan vuokralaisena katsoisi kovinkaan pitkään tuommoista tilannetta. En haluu masentaa, mutta....

  Tsemppiä enivei!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seinä on märkä "takaata", mutta itse esim. tunnen eron (kosteutta) kun kosketan vuotokohdan ja jotain toista seinää.

   Minulla on täällä muutama muu remppapostaus ja sitten kommenteissa selitän tilannetta enemmän. Niistä käy ilmi, että täällä kosteus- saati homeongelmaa ei ole olemassa.

   Ja kaikki voitava on toistaiseksi tehty eli auta kuin odotella maanantaita ja tapella sitten lisää.

   Eli vielä kierran: olisimme jo lähteneet, jos olisimme saaneet sopparin purettua. Piste.

   Delete
 11. Rohkenen sanoa, jos vuokrattu huoneisto on asumiskelvoton, niin vuokranmaksu on katkaistava tai pyydettävä hyvitystä sekä vahingon etsimisen että korjaamisen ajaksi.
  Hyvä vuokranantaja järjestää tilapäisen asunnon korjauksien ajaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noinhan se menee. Tämä kämppä ei kuitenkaan ole ollut asumiskelvoton. Siltä ajalta se varmaan olisi ollut ja on, jos täällä oikeasti tehdään jotain. Mutta kun ei ole tehty.

   Täytyy myös muistaa, että nyt ei ole Suomessa. Täällä asiat ei mene ihan niin, vaan noudattelevat ihan omaa hälläväliä-logiikkaa.

   Mutta joo, taistelu ei ole vielä ohi.

   Delete
 12. Aika järkyttävää luettavaa.
  Suomessa on vuokraajan liitto tms, mutta siellä kaukana eletään eri lakien mukaan. Toivon sulle kestävyyttä ja pitkää pinnaa. Siis vielä pitempää kuin mitä sulla jo on ollut käytettävissä.
  Mutta ajattele, sulla ei ole lunta, jos olis vielä sitäkin, niin sietämätön tilanne olis tosi tukala. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, onneksi ei sentään ole lunta ja aurinkokin paistaa ;D Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu, elellään nyt päivä kerrallaan ja katsellaan, mitä tapahtuu :)

   Delete
 13. Voi apua. Onpa vaikea tilanne. Olisin ehdottanut välitöntä kamojen pakkaamista ja irtisanomista niin pian kuin mahdollista, mutta ei se tosiaankaan taida käydä päinsä.

  Onpa ollut huonoa tuuria, että on osunut noin kusipäinen landlady. On kyllä ihan omaa luokkaansa! Raivostutti tuo salaattikulhokin, koska itse en voi SIETÄÄ sitä, että joku tuntematon käy tonkimassa MINUN tavaroitani.

  Yrittäkää kestää! Toivottavasti landlady saa maistaa omaa lääkettään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kamojen pakkaaminen ei nyt ihan onnistu, ellei halua maksaa tyhjästä. Kyllä täällä asuntoja olisi vuokramarkkinoille, joten sen suhteen ei olisi mikään ongelma.

   Salaattikulho muuten otti minuakin eniten päähän: se on ihan periaatekysymys jo ja landlehmä voi olla varma, että se kuulee siitä.

   Eiköhän tämä tästä jotenkin sutjaannu. Hassua muuten on, että kirjeessä Foxtons ILMOITTAA, milloin remppa alkaa.

   Seuraavana päivänä kuitenkin tuli viesti, että sopiiko se, mutta eivät vastanneet siihen voiko täällä asua muka rempan aikana (laitettiin mailia ja tiedusteltiin tuota). Ööh, eikös ole vähän myöhäistä kysyä, jos kerran remppa on jo aikataulutettu! Ihme dille.

   Lisäksi eilen illalla landlehmäkin lähetti mailia ja kysyi sopiiko se remonttiajankohta. Ei taida tieto kulkea lehmän ja Foxtinsin välillä. Ei vastattu ja mielestäni voisimme olla vastaamatta. Asioikoon nyt sen Foxtonsin kautta!

   Delete
 14. Onpa pirullista, vuokraemäntä tarvitsisi yhden munkin kävelemään perässään (24h) plakaatin kanssa jossa lukisi: Koska remontti on valmis!

  ReplyDelete
 15. Oon ihan sanaton... Näen tuon kuitenkin mielessäni niin hyvin, koska samanlaista se on täällä. En voi muuta sanoa, kuin että ihan mielettömästi tsemppiä ja voimia! Pirullinen tilanne. Ja niin perhanan epäreilu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ei tosiaan auta kuin seurata, mitä tuleman pitää. Enpä ihmettele, että alakerran jenkit eivät jatkaneet omaa soppariaan. Heillä oli juuri soppari loppumassa ja päättivät, etteivät jatka sitä. Ihan oikein sille P:lle, joka sen kämpän ja tämän kiinteistön omistaa. Toivottavasti ei saa siihen ketään heti ja kämppä seisoo tyhjillään tuottaen persnettoa sille, kjäh!

   Delete
 16. No jopas on paskahomma! Siellä ilmeisesti ajatellaan, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan... äh, tylsiä tyyppejä! Koittaos kestää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin tai parempi myöhään, jos silloinkaan. :D Tuskin täällä olisi tämänkään verran tapahtunut, ellei oltaisi otettu yhteyttä sinne counciliin, vaikka noin muuten siitä ei näytä hyötyä olevan.

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)