Pages

Friday, November 23

Zetorin vessa (varoitus: sisältää rohkeita kuvia!)


 Miestenvessa on vuorattu vanhoilla Kallen kuvilla. Hieman on ollut eri tyyli joskus aikoinaan, jos vertaa nykymenoon.


 En tosin lue Kallea, mutta joskus teininä on toki tullut selailtua noita jännittäviä lehtiä. Monet kuvat ovat suorastaan taiteellisia minun silmääni.

Naistenvessa on kuvitettu elegantisti, jopa romanttisesti. Kuviakin oli vähemmän, mikä on minusta hieman epäreilua.
Mitä minä oikein tein Zetorissa keskiviikkona? Kävin syömässä mieheni kanssa.

Tilasin kasvispihvin (varmistettuani ensin, että se todella on kasvispihvi eikä mikään tofu/soijapihvi) sienikastikkeella ja perunamuusilla.

Annokseen kuului myös paistettuja juureksia. Noh, olihan siinä muutama lanttukuutio ja neljä (kyllä, laskin ne) pientä porkkananpalasta. Miehen annokseen (Traktorimiehen pihvi) sisältyi myös paistettuja juureksia ja hän sai luonnollisesti samaa kamaa kuin minäkin, mutta huomattavasti enemmän! Melko epäreilua.

Olisin mieluummin ottanut vähemmän muussia ja enemmän noita juureksia. Muussia oli ihan liikaa muutenkin. Anyway, ruoka oli kyllä ihan hyvää, joten ei valittamista. Plussaa myös siitä, että vegelle oli ihan kivasti vaihtoehtoja tarjolla.

Aterioinnin päätteeksi pakotin miehen kuvaamaan miestenvessaa ja sitten menin itse kuvaamaan (miehen puhelimella) naistenvessaa. Tajusin, että minun on saatava joku minikamera. Se olisi omiaan tällaiseen spontaaniin kuvaukseen ja kun ei aina jaksa järkkäriä muutenkaan roudata mukana.

Syömä-, juoma- ja kuvaussession päätteeksi menimme majapaikkaamme nukkumaan ja lensimme seuraavana päivänä kotiin.

Tässä minä nyt olen ja kuuntelen kuivauslaitteen hurinaa. Ottaa aivoon, mutta siitä ehkä joskus toiste enemmän. Tai sitten ei.

32 comments:

 1. Kiitos tästä kulttuuripläjäyksestä. Myös aina kiva saada vinkkejä pääkaupungin kasvisafkapaikoista. Aina tulee vaan mentyä samaan nepalilaiseen, kun ei uskalla kokeilla saako jotain asiallista syötävää muualla. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minähän en juuri koskaan syö ulkona, joten olen itsekin melko pihalla hyvistä ruokapaikoista. Mutta Zetor tosiaan oli positiivinen ylläri, joten voin suositella :)

   Delete
 2. Hienosti koristeltu molemmat vessat! Miesten vessa kyllä astetta vielä hienompi, kun kuvia on enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin minustakin miestenvessa näyttää kivemmalta ainakin kuvissa. Tosin oli se naisten puolikin ihan hieno ja etenkin siisti eli oli mukava asioida siellä. :)

   Delete
 3. Onpa hienot vessat! Kun olin lapsi,niin isovanhempien mökillä ulkohuussi oli sisustettu just tuohon tyyliin;D Isoisä tietysti oli ollut asialla ja aika taiteellisia ne kuvat ovatkin vaikka silloin vähän hihitti;D
  Toivottavasti nyt se teidän asunto on pian jo kunnossa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, meidän mökillä joskus pentuna oli myös ulkohuussi vuorattu kaikenlaisilla kuvilla ja sarjakuvilla. Ne olivat kyllä ihan kesyjä tyyliin leikattu Apu-lehdestä :D

   Kämppä ei ole kunnossa, usko menee :(

   Delete
 4. No höh! Riemuitsin jo, että olet täällä. No, kai sitä voi pihvillä käydä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oltiin niin vähän aikaa stadissa, reissun syy ei ollut maailman iloisin. Mutta kaikki on ihan ok toistaiseksi. :)

   Delete

 5. Miehillä enemmän kuvia ja enemmän ruokaa lautasella. Sellaista se on.

  Kuivaushurinaa...voimia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, törkeetä - miehet saa aina enemmän! Melkein voisi valittaa jonnekin, mutten taida jaksaa ;D

   Delete
 6. Aika muikeet tapetit. Olikohan ne pinnoitettu jotenkin kun ovat säilyneet noin ehjinä..
  Koneitten hurinaa, äääh, otan osaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin naistenvessassa kuvat oli jotenkin "painettu" seinään eli eivät olleet perinteistä paperimateriaalia. Varmaan sama juttu miestenvessassa. Tosin joku urpo oli sotkenut jo seinää miestenvessassa (en viitsinyt sitä kuvaa laittaa, mutta oli kirjoittanut jotain kuvien päälle, saamarin töhrijät!)

   Delete
 7. No kyllä on aikaa siitä kun Zetorissa on tullut käytyä. En muista laisinkaan, että naisten vessa olisi ollut noin kauniisti kuvitettu ja kyllä on totta, että miehille on kerrankin laitettu vessa koreammaksi kuin naisille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minun edellisestä Zetor-käynnistä on aikaa ehkä noin kymmenen vuotta. Silloin ei vessa minunkaan muistin mukaan ollut noin hieno - en tosin paljon muista :D

   Delete
 8. Olen syönyt joskus jotain kasvispöperöä Zetorissa, oli suorastaan yllättävän hyvää. Toivottavasti kuivaushommat loppuu pian!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, pöperö oli kyllä hyvää eli jos on tarvetta ulkoruokailuun joskus, niin suosittelen. Annoksetkin olivat niin isoja, ettei tarvi viikkoon sen jälkeen syödä :D

   Delete
 9. Onneksi ei ole tuon tuhmempia kuvia, koska muutenhan vessaan syntyisi kauhea jono, kun ukot jäisivät sinne jumittamaan. Että tällainen älynväläys.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ja sitten seinät olisivat ihan tahmassa, hoho :D Nojoo, tällainen vastaus ;)))

   Delete
 10. Hyvä että kerroit, että miehesi otti kuvat miesten vessassa. Olin jo suu muireassa hymyssä kuvittelemassa sun siellä kuvaamassa "anteeksipyyntöjä" soperrellen.. Kiva mielikuva kuitenkin.

  Vanhanajan kuvat sopii hyvin Zetorin imagoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No oli kyllä lähellä, että olisin näkenyt miehen mukaan vessaan. Olisin niin kovasti halunnut omin silmin nähdä ja kokea sen, mutta kerrankin käyttäydyin ;)

   Zetorilla on hieno tyylillinen ja teemallinen linja, joka toimii hyvin yhteen. Ihan täytyy hattua nostaan sisustajalle.

   Delete
 11. Olen käynyt kyllä Zetorissa, mutten tainnut vessassa kiinnittää mihinkään huomiota. Mielestäni Zetorin ruoka (minäkin syön siis kasvissapuskaa) on ollut kyllä hyvää. Pitää viedä joskus tuo käsipuolessani roikkuva mieshahmo sinne tutustumaan suomalaisehkoihin elämyksiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kannattaa kokeilla Zetoria. Palvelukin oli muuten hyvää ja reipasta, joten siitäkin jäi hyvä mieli :)

   Delete
 12. Olipa rohkea veto mennä Zetoriin! Itsekin olen siellä joskus käväissyt ja vieläpä yöllä! Vieläkö siellä roikkuu raastinrauta-valaisimia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta se sisustus kaikessa maalaisuudessaan on hauska :D En kyllä varmaan menisi sinne "yökerhoilemaan", mutta syöpöttelemään kylläkin. Valaisimiin en kiinnittänyt huomiota enkä muutenkaan nähnyt kaikkea, koska ei ollut rillit päässä, muutama promille oli kyllä veressä sen sijaan... :D :D

   Delete
 13. Minusta nuo Kallet sopisivat ihan hyvin myös naisten vessaan, kauniita :-)
  Täytyykin laittaa Zetor korvan taakse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, niin minustakin. Monet noista kuvista ovat ihan taiteellisia. Mutta ehkä sitten ajatellaan, että naisilla menee herkästi herne nenään moisista. Varmaan joillain voi mennäkin ;)

   Delete
 14. Zetorissa olen käynyt reilu kymmenisen vuotta sitten syömässä. Siellä tosiaan kannattaa olla tarkkana ruokaa tilatessa, voi saada eteensä ihan jotain muuta kuin mitä luulee tilanneensa.
  Huumoria on olevinaan.;)

  Tilasin blinejä ja sain eteeni jotain ohrapuuroa, johon oli lisätty kananmunaa, jotta pysyy koossa paistettaessa pihviksi. Lisänä oli kaksi ruotoista savusilakkaa.

  Tilasin sahtia juomaksi, mutta en pystynyt juomaan.

  Hyyshissä ei tullutkaan käytyä.

  Persoonallinen maalaishenkiseksi naamioitu paikka oli ainakin tuolloin.
  Ihan kivaa vaihtelua kuppiloiden joukossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai, minä sain kyllä ihan sitä, mitä tilasin ja listassa sanottiin paitsi että extrana lautasella oli puolukkahilloa, joka on kyllä minulle ihan nou nou.

   Onneksi ei siis tullut tuollaisia ylläreitä niin kuin sinulle: olisin nimittäin varmaan saanut raivarin :D

   Sisustus tosiaan on yhäkin hauska ja nimensä mukaisesti sieltä löytyy traktoreitakin sisältä.

   Delete
 15. Nykyäänhän tuo ihan taidetta.

  P.S.
  Ostettu lentoliput Lontooseen :)

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)