Pages

Friday, December 14

Ota pullaa!


Täällä tykätään ruokkia puluja sun muita tipuja. Aina löytyy rannalta joku, jonka on pakko viskata murusia puluille ja muille pommikoneille.

Ottakee pullaa, ottakee!!!
Tuntuu olevan joillekin ihan perinne tämä tällainen kakkalintujen (anteeksi vain) ruokkiminen. Sitten ihmetellään, kun nämä röyhkeät siipiveikot pörräävät terassien ympärillä, mekastavat ja sontivat viattomien sivullisten päähän.

Nyt olis kuulkaa pulut pullaa tarjolla!
Itse en ole onneksi vielä saanut kakkaa päähäni täällä. Sen sijaan joskus sata vuotta sitten Linnanmäellä lokki kakkasi hameelleni. Siihen loppui se ilottelu.

Valokuvatorstai - perinne

17 comments:

 1. Heheh, joo, joillekin lintujen ruokkiminen pullalla tai leivällä on ihan harrastus.
  Mun päälle ei ole pulut kakkineet, mutta muistan ikuisesti kun olimme Korkeasaaressa meikäläisen ollessa alakoululainen ja lokki paskansi enoni päähän, suoraan keskelle orastaa kaljua!
  Silloin kyllä nauratti, ja paljon! :D :D

  ReplyDelete
 2. Kauppatorin vakiolokki vei kerran kädestäni sämpylänjämän! Kiitokseksi rojautti jätöksensä kahvilan pöydälle. Pah.

  ReplyDelete
 3. ;-DD Kauniitahan nämä kakkapäät ovat. Kun istun kanalassa ja annan esim. kädestä auringonkukansiemeniä niille. Aina saan tulevaa maanparannusainetta palkkioksi. Se on niiden tapa :-D

  ReplyDelete
 4. Lokit ovat kyllä röyhkeitä, joskin ne liidellessään näyttävät aika kauniilta Pulut ovat kuherrellessaan aika valloittavia, mutta ruokaa eivät kummatkaan ihmisten antamana tarvitse, ne löytävät sitä aivan tarpeeksi, lokit kalastavat perinteisesti ja puluille riittävät siemenet ja puiden anti.

  ReplyDelete
 5. Minä olen saanut kaksi kertaa ruikulat päähäni, eikä se ainakaan vähentänyt inhoani noita elikoita kohtaan. En kerta kaikkiaan ymmärrä niitä ihmisiä, jotka näitä lintuja syöttävät! Onko heillä a) tekemisen puutetta, b) liikaa kuivaa leipää/pullaa (jolle keksisin kyllä sata kertaa parempaakin käyttöä kuin pulujen ruokkiminen), vai c) ovatko nämä rumanväriset paskatykit heidän mielestään jotenkin söpöjä? Nyt joku semmoinen, joka näitä lintuja syöttää, voisi vastata tähän.

  Tulipa avauduttuakin tässä samalla. Kiitos palstatilasta. :-D

  ReplyDelete
 6. Minä oon kerran saanut kakat keskelle päänuppia. Ei ollu kivaa, mutta tapahtui onneksi kesällä mökillä ja oli järvi lähellä... Häämatkan kohokohtia taas oli se kun yksi rohkea siivekäs ruikkasi miehen takille Berliner Domin pihalla. Sekin oli hauskaa.

  Mutta kyllä linnut (melkein kaikki) yleensä ihan kivoja on. :)

  ReplyDelete
 7. Minäkin juuri valittelin noista puluista ja syöttäjistä.Tänään taas katselin niitä kahta poikasta pyykinkuivaustelineelläni,jopa pyykkinarutkin on pulunpaskassa:(

  ReplyDelete
 8. Minusta pulut vastaavat vähän lentäviä rottia. Eikä kukaan kai syöttelisi rottia samaan tapaan? Tosin en ole Pariisissa oikein nähnytkään pulunsyöttelijöitä. Se taitaa olla järjestyssäännöissä kielletykin?

  Pariisin puistoissa ja hautausmailla elelee satojen laiskanpulskeiden ja hyväturkkisten (puoli)villikissojen populaatio. Tiedä sitten, syövätkö ne niitä puluja vai niitä rottia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ja kakkatervehdyksen olen saanut niskaani ainoastaan Tukholman Sergelintorilla. Onneksi olin töistä tulossa, en menossa. Mutta siitä lähtien välttelin Sergelintorin katoksia.

   Delete
 9. Myöntää täytyy, etteä olen kerran pullattanut itsekin sorsia sadakseni ne lähelle kuvattavakseni. Kakkoja eivät ole niskaani tiputelleet.

  ReplyDelete
 10. Mutta usko vaan, se TUNNE on ihana, kun tavallisesti ihan villieläimenä kaukana viipottava laulujoutsen tulee kohti, ihan hitaanlempeästi, katsoo vähän syrjäkarein alta kulmiensa ja ottaa ihan varovasti sormiesi välistä palasen leipää... <3

  ReplyDelete
 11. Perinnettä tämäkin.
  Kyllä linnut tykkäävät ruokkijoista. Nehän osaavat vaatia ruokaa, ken vaan lähtee mukaan näitä isoja joukkoja ruokkimaan rannoille.

  Kerran hamassa menneisyydessä, osui otsaani ruikulit.
  Pyyhkäisin vielä kädelläni, että "ohoh, onpa iso vesipisara", sus siunatkoon ehtaa p:kaa oli.

  ReplyDelete
 12. Minä ansaitsisin hullun pulunaisen leiman (ehkä sen jo sainkin). Vuosia sitten Interraililla Pariisissa meni hermot niihin lintuihin ja hypin, huusin ja hyökkäilin niitä kohti pelottelumielessä ;D

  ReplyDelete
 13. Niinpä. Aina noita syöttäjiä löytyy. Joka paikasta, joka maasta. Ja sitten kirotaan, kun valkoisia luikkuja viruu vaatteissa...Ja kuules, tänään kirjoitin kirjastasi blogiini ;)

  ReplyDelete
 14. Täällä ruokkivat innolla lokkejakin. Ja siinä ja puluissa menee meikäläisen ymmärryksen raja. Sorsien syöttämiseen olen itsekin lasten kanssa syyllistynyt. Tunnustan....

  ReplyDelete
 15. Onkohan terveellistä?

  Ihmisten asuntojen lähellä ai sais ruokkia....

  ReplyDelete
 16. Nyt poikkean tavoistani ja kiitän teitä kaikkia kommenteista näin yhtä aikaa. Kiitos siis <3 Jos oikein innostun, vastaan myöhemmin vielä erikseen, mutten uskalla luvata mitään.

  Tällainen kausi nyt vaihteeksi päällä, ehkä joskus on toisin.

  ReplyDelete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)