Pages

Tuesday, December 15

Ei tule Harrodsia, sori siitä

En joulusta perusta, mutta eräs perinne (joka tosin katkesi muutamiksi vuosiksi) minulla on. Nimittäin Harrodsin jouluikkunoiden pällistely ja kuvaaminen siinä samalla.

Reippain mielin menin eilen sinne kurkkimaan ja voi jestas mitä skeidaa. On taso laskenut sitten viime näkemän. Tai rahat loppu. Ja/tai mielikuvitus. Suuren suuret ikkunat olivat lähes tyhjiä. Nyt on viety askeettisuus ihan uudelle levelille. Sen sijaan suurten ikkunoiden alla oleviin pieniin vitriineihin on heitetty rojua kuin kirpparille olisi kipattu. Luokatonta!

Otin muutaman kuvan (en laita niitä tänne, KVG jos kiinnostaa) ja häivyin sisätiloihin pissalle. Harrodsin (naisten rättiosastolla olevaan ainakin) vessaan on sentään panostettu. Siellä lirutteli ihan ilokseen ja kuviakin olisin ottanut, mutta en viitsinyt koska en ollut ainoa asiointikas.

Pettynein mielin lähdin tutkimaan läheisen Harvey Nicholsin näyteikkunoita. Heillä on jouluun usein panostettu, mutta hieman pelkäsin taantumusta silläkin suunnalla. Ei tarvinnut pettyä niin kuin Harrodsilla.


Harveyllä on yritystä ja ikkunat ovat mukiinmenevät ja tyylikkäät, vaikkeivat ihan minun makuuni kuitenkaan. Mutta siis ehdottomasti on panostettu. Ulkoseinät on koristeltu suurin paljetein. Paljetit ovatkin kokoava teema ikkunoissa.


No niin, nyt päästään asiaan. Kontaten kotiin?


Get me out of here.


Onks tukka hyvin, näkyyks kello(t)?


"Tähdet tähdet, luoksenne tahtoisin pois
Tähdet tähdet, silloin mun helpompi ois"


Tunnustan, että pidän joistakin joululauluista. Siis niistä itkuvirsistä esim. Sylvian joululaulusta. Varpunen jouluaamuna on myös kiva.

16 comments:

 1. Toivon, että vältyn joulun Pienen rumpalipojan veisuulta suomeksi. Bowie osaa sen esittää. Joulu on ihan tarpeeksi vaikea ilman virsiäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minen voi sietää rumpalipoikaa millään kielellä. :D Joululauluilta välttyy melko hyvin, jos ei kuuntele radiota eikä katso telkkaria. Kaupoissa niitä tietty kuulee, mutta yleensä mökää on muutenkin niin paljon, että menee ohi. ;)

   Minulla ei ole joulua mitään vastaan, tykkään jouluvaloista ja -koristeista, vaikken itse sellaisia laittele. Niitä on ilo katsella. :)

   Delete
 2. Eiköhän nuo kaksi oo valtaosan suosikkeja. Ei oo noi ikkunat kyllä mun makuu. Kai mä oon jo niin vanha, et pitää olla perinteisemmät :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä, voi ollakin. Ei se minua haittaa, kunhan mainitsin omat suosikkini :) Minä en oikein lämpene jouluhahmoille. Disemeininki on just jees, mutta makuasioita nämä :D

   Delete
 3. Oikein upeat ikkunat nämä Harveyn akkunat - tykkäsin!
  Minä tykkään kyllä kaikista aiheista, jouluhahmoista myös, jos toteutus on hyvä ja "kertoo tarinaa".

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä nuo Harrodsin ikkunat peittosivat. Tykkään katsella näyteikkunoita noin muutenkin. Niihin voisio panostaa ympäri vuoden. :)

   Delete
 4. Minäkin tykkään katella jouluikkunoita mutta onpa aika ihme ettei suuri kauppakeskus ole panostanut. Varpunen jouluaamuna, oi. Saa kyyneliin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän Harrodsilla on yleensä komeat jouluikkunat, mutta nyt olivat kyllä varsin vaisut. Tosin makuasiahan tämäkin, mutta aika huonosti käytetty ikkunatilaa hyödyksi mielestäni. :)

   Toinen varpusfani <3

   Delete
 5. Sitä roinaa ja krääsää riittää, on mistä valita.
  Oikein jos innostuu ostamaan, niin kontalleen varmaan vetää.

  Onneksi ei ole ihan lähettyvillä tällaista tavaran paljoutta, vaan saa tallustella rauhallisilla kujilla. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta on kivaa, kun on runsasta - paitsi ihmisten suhteen. En oikein innostu ihmismassoista. :D Mitään en ostanut enkä osta: joulu tulee ostamattakin. :)

   Delete
 6. Unohdin aiemmin mainita,
  kuvat on kauniita ja kiehtovia.

  Kiva kun teet postauksia tähänkin blogiin. :-)


  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset kuvakehuista, oli kuvaukselliset ikkunat. :D

   Delete
 7. Ei kyllä erityisen jouluisan näköisiä ole nuo ikkunat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eivät olekaan, mutta harvemmin täällä ovatkaan ainakaan sellaisia "suomalaisen" jouluisia. :)

   Delete
 8. Paljetit ovat jees ja nuo mallinuket hilpeitä! Kontaten kotia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitää olla krumeluuria ja blin blingiä! Tyylikkäänä kontillaan!

   Delete

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikille joko yhdessä tai erikseen (yleensä erikseen). Joskus vastaaminen voi vähän kestää, mutta ei kannata huolestua - vastaan kyllä :)